Zonder kwetsbaarheid geen authenticiteit

Zonder kwetsbaarheid geen authenticiteit

Als je je intuïtie volgt, gaan er deuren voor je open

Onlangs was ik op trainingsweekend met mijn business coach. Zij teacht vrouwelijk leiderschap. Ik heb weer ontzettend veel geleerd. Het ging vooral over kwetsbaarheid. Dit zijn twee van mijn favoriete thema’s: kwetsbaarheid en authenticiteit. Het zijn twee ingrediënten die jouw werk enorm aantrekkelijk kunnen maken. Ze gaan heel erg goed samen in je makerschap en in je ondernemerschap. Ze zorgen ervoor dat jij je plek kan vinden en innemen in de wereld van makers maar ook daarbuiten. Want je kwetsbaar opstellen is onderdeel van creativiteit.

Er komt altijd een punt dat je het niet meer weet, dat er veel onduidelijkheid is en je je compleet incapabel voelt. Je denkt “Dit komt nooit meer goed”. Dat is het verschrikkelijke midden, waarin je voelt dat je er gewoon nog niet bent en de oplossing niet weet. Het is een grote kunst om te ontvangen wat er dan ontstaat. Maar ook het verduren van dat ongemak en daarin kwetsbaar durven te zijn. Als je dapper bent en doorzet , maak je je meest authentieke werk. In het niet weten komt jouw intuïtie, het voelen en ervaren naar boven.

Illustratie Dorinke Pleizier
Illustratie: Dorienke Pleizier

Het is mijn missie om mijn makers zich kwetsbaar maar tegelijkertijd krachtig te laten voelen. Dat is namelijk het beste wat ze in huis hebben. Als je je kwetsbaar durft op te stellen in je werk, gaan er deuren voor je open. Als jij met je gevoel en alles wat er in je omgaat, gaat creëren, en dat werk vervolgens deelt, dan kunnen anderen niet anders dan ook geraakt zijn daardoor. Werk dat jou raakt, raakt namelijk ook een ander. En daarvoor moet je je kwetsbaar durven opstellen.

Als je de moed toont om echt authentiek te zijn en je eigen weg te gaan, dan gaat er zoveel stromen en dan is er zoveel te geven en te ontvangen. Dat gun ik je ontzettend. De moed om authentiek te zijn en dapper te zijn.

Als je telkens bereid bent om naakt het papier op te gaan, dan bij deze mijn diepste bewondering en mijn diepste buiging voor jou. Want dit is het meest dappere werk wat je maar kan doen.

Liefs Femke

Laat een reactie achter