wonderland

Wonderland

Creëer jouw meest waardevolle plek als maker & creatief ondernemer.

6 maanden | ondernemers coaching & creatieve mentoring voor gepassioneerde creatieve ondernemers

 


Maak je mooiste & moedigste werk & creëer het bedrijf dat voor JOU en jouw makerschap werkt. 

Lang geleden in een leven ver van hier, mijmerde jij:

- ‘Als ik ooit begin als creatief ondernemer heb ik de vrijheid om áltijd te maken wat ik wil en dan kan ik gewoon léven van wat ik het liefste doe, wauw!’ - Met dat idee voor ogen ben je moedig en vol hoop jouw avontuurlijke weg gaan bewandelen. Dapper als je bent.

Nu ben je al een tijd onderweg, je hebt al veel gedaan en geprobeerd. Trouw aan jezelf blijven, groeien als maker én ook nog geld verdienen als creatief ondernemer is echt een mega uitdaging.
Je zou beter werk willen maken en vooral meer van jezelf! Je zou meer waardering willen ontvangen en voelen. Je onderneming zou je zéker meer op moeten leveren. Maar hoe? Wat is er voor nodig?

Eerlijk? Je staat op de rem doordat je jouw waarde, onbewust, saboteert. Daardoor máák je je werk, onbedoeld, waardeloos. Je maakt niet wat jij eigenlijk zou kunnen/willen maken. Je vraagt te weinig, je gaat niet staan voor wat je te bieden hebt. Je doet concessies in je makerschap en/of in je ondernemerschap. Je voelt de wrijving, onvrede, stress en onzekerheid. Dat doet pijn, die creatieve droom is namelijk alles voor je!

Wat het mij zegt?

wonderland_2

Jij staat niet voor jouw waarde als persoon, als maker en als creatief ondernemer en daardoor neem je jouw unieke plek niet volledig in.

Ja, en dat doe je niet bewust, echt niet, dus stop met jezelf daarop weer afstraffen. Het is een onbewust proces dat zo ingebakken zit in onszelf en daarmee een blinde vlek van zo veel vrouwelijke creatieve ondernemers. Het goede nieuws, mooierd, jij hebt nu de keuze om dat anders te gaan doen. Hou jezelf niet meer klein en ga maken & ondernemen met alles wat JIJ in huis hebt, met focus én zelfvertrouwen.

Dit gaat er mis bij het innemen van jouw unieke meest waardevolle plek.

 • Je maakt niet wat jij eigenlijk het aller-allerliefste zou maken en houdt je in. Dat grootse werk waar je altijd van droomt daar maak je weinig of geen ruimte voor. Je voelt de knoop in je buik maar is het is misschien ook wel lekker fijn veilig? Kan het tenminste ook niet mislukken!

 

 • Je ziet jouw unieke waarde helemaal niet. “Ik vind het gewoon leuk om te doen” “ik heb helemaal geen missie” "ik sta niet echt ergens voor" maar eigenlijk verlang je er wel naar om te kiezen en je te onderscheiden. En trust me, die missie die is er echt wel, anders was dit niet zo belangrijk voor je.

 

 • Je bent alleen maar bezig met wat de markt / opdrachtgevers / klanten willen, ipv wat jij zo prachtig doet. ‘Als ik ga doen waar ik zelf zin in heb dan verdien ik daar toch geen geld mee’. Bye bye vrijheid en passie en hmmmm die inkomsten rollen aan deze ‘schijnveilige’ kant ook niet binnen. Je zegt te veel ja op dingen die net niet jij zijn en blijft daardoor in het veilige manusje van alles midden hangen. Nee en dat voel je want dat is niet JOUW plek.

 

 • Je doet te veel voor te weinig geld en het voelt alsof de concurrentie altijd in je nek hijgt. Je bent bang dat je de boot mist en rent je rot. Je wilt iedereen helpen voor zo min mogelijk geld. Je lijkt wel zo’n Duracell-konijntje die vooral bezig is met pleasen en zorgen. Mag het wat meer om jou draaien? Wat jij nodig hebt?

 

 • Je draait intern de ‘starving artist-mythe’ af als een mantra: ‘Van kunst kan je niet leven - van kunst kan je niet leven - van kunst kan je niet leven.’ Helpt niet echt om te leven van wat je het liefste doet, of wel?

 

 • Je zit vast in ‘het/ik/alles moet eerst perfect zijn’ en daardoor begin je niet, doe je niets en groei je niet.

 

 • Je bent bang om de klanten/fans die je al wel hebt te verliezen en daarom beweeg je niet. Hellup, geen ademruimte, geen groei en hallooo echo echo! Waar is jouw authenticiteit heen gevlucht?

Jouw bedrijf, jouw makerschap en wie jij bent zijn niet met elkaar verbonden. Het wordt tijd om ze in elkaar te passen als een gouden drie-eenheid zodat jij er de vruchten van kan plukken.

'The hurrier I go the behinder i get'

-  White Rabbit  / Alice in Wonderland -

Jij wilt niets liever dan een vrije, authentieke én waardevolle creatieve ondernemer zijn.

  • Je wilt jezelf weer uitdagen en creëren wat helemaal past bij wie jij (nu) bent.

 

  • Je wilt jouw werk zo waardevol mogelijk maken zodat jij er zelf weer veel voldoening uithaalt en dat ook kan overbrengen aan jouw droomklanten.

 

  • Je wilt meer rust in je leven en werk vinden, weten wat en waarom je het doet zodat je met focus gaat werken en met ontspanning gaat leven.

 

  • Je wilt bouwen aan een creatieve onderneming die helemaal bij jou past en zo een leven lang met jou mee kan groeien.

 

  • Je wilt je geen zorgen meer maken om de concurrentie en duidelijk jouw plek innemen als unieke en authentieke maker.

 

 • Je wilt méér verdienen, een waardevol aanbod creëeren dat jou veel meer oplevert, met werk dat echt van jou is.
wonderland_3

'You're mad. Bonkers. Off your head.
But I'll tell you a secret... All of the best people are'

-  Charles Kingsley in Alice in Wonderland -

Wat levert ‘wonderland’ je op...

wonderland_4
 • Jij, jouw makerschap en jouw ondernemerschap zijn helemaal verweven en maken jou zo ontzettend krachtig. Je hebt doet alleen nog maar wat het beste bij jou past en waar jouw creatieve hart zooo blij van wordt.
 • Je bent met mega focus gegroeid in je makerschap en bent gaan staan voor jouw expertise. Je hebt jouw waarde geclaimd en verhoogd daarmee voel je je zelfverzekerd, trots en je hebt je werk nog aantrekkelijker gemaakt.
 • Je weet hoe jij met gemak jouw waarde overbrengt. Welke taal je spreekt met jouw klanten, waardoor je verbinding met ze maakt en ze meeneemt in de beleving van jouw werk. Je hebt een aanbod uitgewerkt dat bij jou, jouw werk en bij jouw klanten past.
 • Je hebt je verbonden met open, liefdevolle, krachtige, creatieve vrouwen. Door samen met hen te groeien heb je een waardevolle supportgroep opgebouwd die je altijd kan steunen.

'Those who don't believe in magic will never find it'

-  Alice in Wonderland -

Voor wie

 • Jij bent een beeldenmaker in welke vorm dan ook (illustratie/kunst/foto/3d/mixed) en je hebt jouw eigen stijl. Jouw stem heb je wel een idee van maar hij is misschien nog niet zo helder of krachtig. (Je hebt misschien de Illustratie Expeditie al gevolgd). Je verdient al geld met jouw creatieve onderneming, je hebt een website, onderhoudt je sociale media en je hebt misschien zelfs wel een maillijst met fans/klanten.
 • Je hebt al meerdere ‘dingen’ gedaan in jouw ondernemerschap/aanbod/ marketing, soms leuk en succesvol en soms (of vaker) helemaal niet leuk of een volledige mislukking. Fijn, dan kunnen we ergens op bouwen.
 • Jij stelt je open voor persoonlijke groei, groei in je makerschap en in jouw ondernemerschap. Je neemt het heft in eigen handen. Je hebt al wel eens met een coach gewerkt en/of hebt affiniteit met persoonlijke ontwikkeling.
 • Je ben bereid om een grote investering te doen in tijd, aandacht en geld. Omdat je ook een grote groeistap en verandering wilt maken en je weet dat een investering in je ondernemerschap zich altijd terugbetaalt.
 • Jij wilt dit niet alleen doen maar met een professionele coach en mentor. Je weet dat je alleen niet of in ieder geval veel veel langzamer vooruit komt. Daarom wil je werken met een professionele coach die je op een FERME én liefdevolle manier spiegelt waar jij jezelf op de handrem houdt. Een creatieve mentor die je uitdaagt jouw talenten volledig te benutten en daar FIER voor te gaan staan! Een succesvolle ondernemer die je laat zien welke er kansen er vóór je liggen zodat jij die zelf aan kan pakken vanuit FLOW. Om zo het creatieve bedrijf te creëeren dat voor jóu werkt.

Niet voor jou...

 • Als je startende ondernemer bent en nog niets geprobeerd hebt in aanbod of marketing
 • Als je hulp nodig met het maken zelf. Wil je dat wel én wil je ontdekken wat jouw unieke stijl en stem is. Kijk dan bij mijn illustratie opleiding de Illustratie Expeditie.
 • Als je nog nooit iets hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling of nog nooit met een coach hebt gewerkt.

Ben je benieuwd of ‘Wonderland’ voor jou gemaakt is? 

Voldoe je niet helemaal aan het bovenstaande?
Ik kijk graag mee met je mee naar jouw persoonlijke situatie.

Every adventure requires a first step

- Cheshire Cat / Alice in Wonderland -

Schermafbeelding 2019-12-14 om 21.41.31

Over mij

Ik geloof dat er zo veel kansen zijn voor creatieven! Als jij gaat maken én ondernemen helemaal vanuit jezelf. Jouw persoonlijke waarde toevoegt aan wat je maakt, hoe je met jouw fans deelt en wat je ze aanbiedt. Dat jij je waarde zó weer terug kan ontvangen in dankbaarheid en in geld. Zodat je lekker kan leven van wat jou zo blij en gelukkig maakt. Dan is die cirkel rond. Dan voel je balans, flow en is er ruimte voor groei. Maken wat jij wilt maken en doen wat jij wilt doen.

De kunst is om jouw waarde te zien en daar helemaal voor te gaan staan. Dat is een proces van binnen naar buiten. Jij bent jouw grootste kracht, parel en talent, maar tegelijkertijd ook jouw grootste handrem. Alle overtuigingen over jezelf en jouw creativiteit die houden je klein. Gevolg is is dat je je talent niet volledig benut en jouw meest waardevolle plek als creatief ondernemer niet claimt.

Ik heb zelf jaren geploeterd en mijzelf weggegeven als creatief ondernemer. Tot ik mij liet helpen met ondernemen en van mijn ondernemerscoach leerde mijzelf centraal te stellen. Tot ik leerde dat mijn onderneming voorop mijzelf mocht dienen, daar was ik toch ondernemer voor geworden? En ik mijn unieke waarde ontdekte. Daar ben ik naar gaan leven, maken én ondernemen. Ik leef een vrij en creatief leven waarin ik altijd kan doen wat ik wil. Ik ben kostwinner, moeder van 2 jongens van 6 en 0 jaar. Mijn bedrijf draaide het afgelopen jaar door terwijl ik een baby kreeg, met behulp van mijn team.

Na mijn verlof begon ik aan een professionele coachopleiding omdat ik dat zo graag wilde. Ik ben altijd in beweging, volg mijn inspiratie en zorg dat ook ik altijd kan groeien in de richting die ik wil. Ik heb altijd genoeg geld op de bank om dat mogelijk te maken. Omdat ik mijn waarde ken, weet hoe ik mijn waarde over kan brengen en mijn waarde durf te vragen. In verbinding met mijn de klanten waarmee ik het liefst werk. En dat gun ik jou ook!

'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

- Alice in Wonderland -

Hoe

Deel 1 De weg naar binnen, verwonder jezelf.

In wonderland werken we van binnen naar buiten. Jij staat centraal. Zodat alle keuzes die jij gaat maken volledig intrinsiek gemotiveerd zijn. Zo creëer jij de meest vervullende, authentieke basis voor een creatieve werk en  onderneming die jou en jouw creativiteit dient. Duurzame keuzes die jou voeden, alle ruimte maken voor jouw talent en je vrijheid geven om jouw creativiteit vrij te laten stromen. Zonder handrem, zonder concessies, vrij van oordeel en angst. Daarvoor gaan we eerst diep naar binnen duiken, voelen, ervaren, ontdekken en verwonderen.

We dalen af in jouw interne wonderland, wie jij ten diepste bent. Wentelen in jouw unieke waarde. Wat jou inspireert, waar jij voor staat en wat jij diep van binnen wilt en wenst. Volledig passend bij jouw persoonlijkheid, jouw waarden, jouw verlangens en jouw unieke talent.

Deel 1 | modules

 1. VOELEN  |  Trouw aan jezelf
 2. ERVAREN  |  Jouw persoonlijke waarden
 3. ZINGEVEN  |  Jouw missie
 4. MAKEN  |  Jouw meest waardevolle aanbod

Deel 2 | De weg naar buiten, verwonder jouw favoriete klant

We maken de verbindingsweg tussen jou wonderland en het wonderland van jouw lievelings klant. Die verbinding leg je van mens tot mens, van hart tot hart. Niks geen salespitch, verkooppraatjes of leuren met je werk. We bakken hier alleen warme broodjes ;-).

Je weet wat jij ze te geven hebt, waar jij ze het beste mee kan helpen, wat jouw meest waardevolle oplossing is. Daarin mag jij helemaal jezelf zijn. Zo leert je écht contact te maken, vertrouwen te geven. Jij laat jouw favoriete klant zich weer verwonderen en verbinden met hun verlangen. Zo kan jij geven wat je te geven hebt aan een klant die niets liever wil dan al jouw waarde ontvangen. Tegen een investering die de waarde weerspiegelt.

Deel 2: modules

 1. VERBINDEN |  van hart tot hart, vraag en luister, deel wat echt is.
 2. UITNODIGEN | Een regenboog van vertrouwen & waarde
 3. GEVEN | Biedt jouw hele koektrommel aan, ja ook het lekkerste koekje
 4. ONTVANGEN | De investering weerspiegelt de waarde

 

6

Wat

6 maanden persoonlijke, creatieve & ondernemers coaching | groep & 1-op-1 | alles is LIVE online of offline |

8 live online modules | 3 weken

Week 1 - module workshop
1x live online | module workshop | maandagmiddag |

Week 2 - coaching + q&a 
1x weekstart + 1x live online | coachingsessie + vraag & antwoord | maandagochtend |

De sessies van week 1 en 2 worden opgenomen en vind je terug in onze online community. Je kan live aanwezig zijn of de sessies op een later moment terug luisteren.

Week 3 - deliefdevolleschoponderjekontfocusdag
1x live online begeleide werkdag
creatieve- of ondernemersfocusdag | hele maandag |
Wat gaan we dan doen? Samen focus aanbrengen begin van de dag. Ga direct zelf aan het werk om diep in jouw creativiteit te duiken of direct stappen in je ondernemerschap te zetten. Check in gedurende de dag als je wilt overleggen of een hulplijn nodig hebt. 3/4 incheckmomenten.


5x Offline dagen + 2 daagse RETREAT* + externe expertsessies

• STARTDAG - Deel 1: Start live kick off - 1 april
• Creatieve 2 daagse retreat op lokatie met externe experts
• STARTDAG - Deel 2: Start live kick off
• Ondernemers focus: Inspiratiedag 1 - met externe experts
• Ondernemers focus: Inspiratiedag 2 - met externe experts
• AFSLUITENDE MIDDAG - eind oktober

* op voorwaarden van de op dat moment geldende corona regels gesteld door de rijksoverheid.


5x 1 op 1 coachingsessies 

5x 1-op-1 sessie met Femke
via zoom of live in Utrecht (woensdag of vrijdag)


Geselecteerde groep

max 12 deelnemers | inschrijving via 1-op-1 matchgesprek |
Vraag nu je gesprek aan!

5

Wanneer

vrijdag 1 april t/m vrijdag 21 oktober

(15 juli - 19 augustus | zomerstop)

offline bijeenkomsten (verwacht)

1 april | 19 augustus | 21 oktober + 3 overige dagen

Exacte data volgen, working on it 🙂

'Imagination is the only weapon in the war against reality'

- Cheshire Cat / Alice in Wonderland -

Als je al zo ver gelezen hebt, en je twijfelt nu verschrikkelijk. Je VOELT dat dit helemaal voor jou is maar een STEM in jou die zegt; heb je dit nou écht ook nog nodig, dit ga je toch nooit terug verdienen, jij bent hier toch al veel te goed/slecht/oud/jong/..... voor, jij kan dit nooit... enz. Maak dan toch maar ff een afspraak met me! 🙂 Prik een datum, dan kijken we samen wat die kritische stemmen én jij nodig hebben, om een beslissing te nemen die bij JOU past.