Illustratie opleiding dierenalfabet

Voor wie

Jij bent creatief. Jij hebt het verlangen om te maken, leven én werken vanuit jezelf. Maken wat jij mooi vindt, doen wat jou makkelijk afgaat, laten zien wat jou beweegt en maken wat jij belangrijk vindt.

Voorop staat dat jij ultiem wilt kunnen genieten van het maken. Je wilt het plezier in het maken vinden/houden of terugvinden. Je wilt jouw creativiteit de vrijheid geven en je kunnen overgeven aan die heerlijke creatieve flow. Waar je ook staat op jouw creatieve (levens)pad.

Je wilt dus geen kunstje leren of nadoen wat iemand anders doet. Maar juist ontdekken en ontwikkelen wat JIJ in huis hebt. Jouw unieke handschrift. Jouw unieke werkwijze. Jouw unieke stijl. Jouw eigen stem ontdekken en laten horen/zien. Om je zo te kunnen onderscheidenden met werk  dat helemaal van jou is. 

De vrijheid om je te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Ontdekken wat er ontstaat als je jouw creativiteit haar magische werk laat doen.

Je bent creatief, dat ben je altijd al geweest, alleen heeft jouw creativiteit nooit écht voorrang gekregen in jouw leven. Je koos de veilige weg. De verstandige weg. Maar die blijkt helemaal niet zo avontuurlijk te zijn, en niet bepaald creatief. Je tekent wel met regelmaat, maar eigenlijk niet serieus genoeg. Je hebt met plezier diverse tekenlessen of illustratiecursussen gevolgd maar na afloop stopte je toch weer met maken.

Of je sloeg wél een creatieve weg in, maar die weg leidde tot iets dat niet helemaal meer bij je past. Je werk is geen kunst maar een kunstje geworden en je kan er weinig van jezelf in kwijt. Je verlangt naar creatieve vrijheid en expressie. Je wil losser, vrijer en meer eigenheid maar dat is nog knap lastig als je al zo in een hokje zit dat je niet helemaal meer past.

Welke situatie ook op jou van toepassing is, je wil MEER creativiteit in jouw bestaan, in wat voor vorm dan ook. Een frisse wind, meer durven, meer experimenteren en meer vrijheid ervaren in het maken en het leven.

JE DROOMT

Van een creatiever leven. Van meer lef en vrijheid in hoe je maakt, wat je maakt of hoe je je werk doet.

Van handgemaakte tekeningen, schilderijen en illustraties! De geur van verf en vers geslepen potloden. Potjes verf en mooi papier. Van een mooi, licht, atelier of werkkamer waar jij, met jouw lievelingsmuziek aan, helemaal opgaat in het maken.

Dat gevoel ‘kriebelt’ en sluimert al heel lang en je wil nu echt gehoor geven aan jouw creatieve dromen! Geen spijt meer hebben maar nu genieten van heerlijk vrij maken.

IMG_2758_2_web

JE WEET

Dat het tijd is voor een commitment aan jouw creativiteit. Jouw eigen weg te gaan. Je hebt al zo vaak de draad geprobeerd op te pakken maar een "gewone" cursus of wat je tot nu toe probeerde leverde je geen structurele verandering op. Je vindt het super spannend, want het verlangen is heel groot, maar je voelt ook dat jij die commitment wil maken. Om jezelf te kunnen zijn.

Je weet

 • dat je TIJD moet maken.
 • dat je moet gaan DOEN, meters maken. Dan groei je pas echt.
 • dat je VERANTWOORDELIJKHEID voor jouw creatieve dromen moet nemenen je voelt
 • dat creativiteit van je vraagt anders te denken, anders te kijken en anders te doen. Zoals je nu met jouw creativiteit omgaat werkt het niet. Dan blijf je maar binnen je comfortzone zitten en gebeurt er niets.
Prentenboek leren maken

JE BENT BEREID

 • om buiten de lijntjes te kleuren en eigenwijs te zijn
 • om vragen te stellen en open te zijn
 • om jezelf te (leren) zijn, niet zoals de buurvrouw
 • te leren en te proberen
 • om het avontuur van jouw creativiteit aan te gaan!
 • om te leren zelfstandig te werken, analyseren en ontdekken en hulp te vragen als je dat nodig hebt
 • om naar jouw eigen werkwijze en overtuigingen te kijken

Herken je jezelf hierin?

Dan ben je er helemaal klaar voor om het creatieve leven vorm te geven waar jij al zo lang van droomt!

Femke Veltkamp