Illustratie Je bent je buurvrouw toch niet

Verloren creativiteit in je ondernemerschap

Bij creatieve ondernemers zie ik steeds hetzelfde misgaan; ze zetten hun creatieve talenten niet in in hun ondernemerschap. Ik zie onwijs getalenteerde makers, die iets prachtigs te bieden hebben, die heel onderscheidend zijn en die super magnetisch, aantrekkelijk werk maken, maar er dan niet uitkomen als ze een oplossing moeten zoeken voor hun bedrijf. “Hoe ga ik het aanbieden?” “Hoe ziet mijn bedrijf er dan uit?”

Er komt geen creatieve oplossing, dus doen ze hetzelfde wat ze bij de buurvrouw zien.

Meestal is dat een heel laag geprijsd artikel, aanbod of oplossing dat ongeveer hetzelfde is als het aanbod van een ander. Dus uiteindelijk zit iedereen hetzelfde te doen. Dat is zo jammer, want het is jouw onderscheidende vermogen om anders te denken, om creatieve oplossingen te bedenken, die magisch en anders zijn dan die van anderen.

Illustratie: @riannebusser

Dat vermogen gebruiken in je ondernemerschap, gaat je de ruimte geven om waardevol werk te maken, om waardevolle diensten te leveren en om waardevolle oplossingen te bieden. Voor je klanten, je fans, je volgers die helemaal van jou zijn en die zo goed passen bij wat je maakt, wie je bent en wat je het liefste doet. Oplossingen die magnetisch zijn voor klanten, en super waardevol omdat niemand anders ze aanbiedt; dan is er geen vergelijking meer. 

Als je dat durft te doen, en erop durft te vertrouwen dat jij jouw plek vindt en jij met gemak jouw plek in kan nemen, dan gaat er iets geweldigs voor je gebeuren. Dus vergeet niet jouw creativiteit in te zetten in je ondernemerschap, want dat is waar de magie gebeurt.

Liefs Femke

Laat een reactie achter