De Illustratie Expeditie heeft mijn verwachtingen overtroffen!

Greetje van Tiem

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht“Ik wilde geen illustratiecursus volgen waarbij je heel goed ‘poppetjes, boompjes, huisjes’ leert tekenen. Ik wilde op zoek naar mijn eigen stijl en kwaliteiten en deze verder uitdiepen. Het lukte me niet om dit in eigen tijd te doen zonder stok achter de deur en goede coaching/feedback om verder te groeien. .Lees verder…

Met dit traject kan je echt heel veel stappen vooruit maken in relatief korte tijd.

Marieke Stilma

De afgelopen jaren heb ik verschillende korte creatieve cursussen gevolgd (o.a. zeefdruk, keramiek, schilderen/tekenen). Waar ik heel veel plezier in had, positieve energie van kreeg, en helemaal in op kon gaan. Waarbij ik me na afloop elke keer weer voornam om hier thuis toch echt mee door te gaan. Helaas kwam daar in de praktijk toch vaak weinig van terecht…

Lees verder..

Door de opzet van de cursus word ik weer uitgedaagd.

Lisa Gorter

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

“Mijn creatieve ik is uit een lange winterslaap ontwaakt. Ik zat compleet op slot. Ik ben aan de cursus begonnen vanwege een dringende behoefte om mijn creativiteit te hervinden en dat is gelukt. 🙂

Lees verder….

De Illustratie Expeditie heeft mij geholpen om mijn creatieve carrière serieus te nemen.

Jorina Verweij

Jorina Verweij Femke Veltkamp illustreren workshopHet werken met Femke heeft mij goede nieuwe inzichten gegeven en meer durf.

Het is heel gezellig en fijn om samen met de groep te werken en met nieuwe materialen aan de slag te gaan vond ik erg leerzaam.

De Illustratie Expeditie heeft mij geholpen om mijn creatieve carrière serieus te nemen en te ontdekken wat bij mij past en wat goed voelt.”

Bij elke opdracht ontdek ik weer een stukje van mijzelf en wat ik kan.

Regine Hoek

“Het werken met Femke heeft mij op verschillende vlakken helpen groeien. Bij elke opdracht ontdek ik weer een stukje van mijzelf en wat ik kan. Ik ben mij interne criticus veel minder belangrijk gaan vinden. Ik heb meer inzicht in technieken gekregen.

En het belangrijkste ik heb meer plezier gekregen in het maken en bezig zijn. Het fijne aan Femke is, is dat er geen goed of fout is en dat ze alles positief benadert. Bij haar staat plezier bovenaan. Ze geeft haar feedback op een prettige, betrokken manier waardoor je altijd weer een stapje verder komt. Om al deze redenen kan ik het iedereen aanraden.”

Ik heb meer vertrouwen gekregen in het maak proces.

Judith Nieuwhof

“Ik zag een artikel van Femke in de Flow. Ik was nog nooit een illustratiecursus tegengekomen met zo veel persoonlijke creatieve verdieping. Dat vind ik ook het beste van de Illustratie Expeditie: de inzichten in jezelf als creatief, het leren nadenken over je eigen werk, hoe om te gaan met blokkades en om jezelf te motiveren. Kortom het plezier vinden in het creëren.

Wat ik van Femke heb geleerd is om het klein te houden en dichtbij mijzelf. Ik heb meer vertrouwen gekregen in het maak proces. Mijn ideeënstroom is op gang gekomen. Ik denk meer buiten de gebaande paden. En ik heb geleerd dat je echt moet werken voor een resultaat waar ik tevreden mee ben. Kilometers maken.

Femke is open en eerlijk. Ze stelt vragen en laat me nadenken. Ze gaat uit van het positieve maar is ook kritisch op een constructieve manier. Ik kan echt weer verder als ze mijn werk heeft besproken.
Ik zou de Illustratie Expeditie zeker aanraden. Het plezier dat je ervoor terug krijgt is enorm!

De Illustratie Expeditie heeft mijn verwachtingen overtroffen! Een 8.”

Creativiteit is nu een vast onderdeel van mijn leven geworden.

Nicole van Kan

“Weer eens op zoek naar een illustratiecursus kwam ik op Femke haar website terecht. En daar voelde ik mij aangesproken door het verhaal over het missen van de creatieve afslag. Dit ging over mij. Ook ik wilde heel graag creatief bezig zijn. Het lukte me niet om het belangrijk te maken en bleef er weinig/geen tijd over om het echt te doen. Bij andere cursussen had ik niet het ‘gevoel’ dat het was wat ik zocht. Nu had ik dat gevoel meteen. Achteraf denk ik dat het zit in dat ik in de expeditie mezelf mag zijn en niet de doelen van de cursus hoef te halen, maar mijn eigen stippen op de horizon zet en daar naar toe werk.

Creativiteit is nu een vast onderdeel van mijn leven geworden. Ik maak er tijd voor. Niet omdat het moet, maar omdat ik me opnieuw bewust ben geworden hoe leuk het is. Door Femke haar begeleiding word ik uitgedaagd om anders en verder te kijken, maar vooral om mezelf te zijn. Hierdoor heb ik nu al illustraties gemaakt die ik nooit gedacht had te kunnen maken. De aandacht voor het creatieve proces heeft me meer creatief bewust gemaakt. Hierdoor heb ik niet alleen meer getekend ook andere creatieve projecten pak ik sneller op.

Ik kijk elke week uit naar een nieuwe les en de feedbackvideo. De filmpjes met instructies vind ik ook echt een meerwaarde. Inclusief voorbeelden uit haar eigen praktijk, Femke weet waar ze over praat. De begeleiding werkt als een spiegel, erop gericht om het beste uit mezelf te halen en dat kan ik doen door naar mezelf en naar mijn werk te kijken. En nee, het is niet altijd fijn om in de spiegel te kijken, maar het werkt wel. Daardoor blijf ik mezelf uitdagen en voel ik dat ik echt vooruit ga. Ik heb meer vertrouwen dat ik het zelf kan en dat ik geen trucje leer.

Wat ik heel prettig vind is de combinatie tussen zelfstandig werken op afstand via de online community en onderdeel uitmaken van een groep. Daardoor is het heel erg mijn eigen traject, maar is er wel de support uit de groep. Door deze manier van werken is de cursus zelfs vanuit Maastricht goed te doen.

Ik zou de Illustratie Expeditie zeker aanraden omdat het je alle ruimte geeft om je eigen creatieve proces te leren kennen en te verdiepen. Ofwel het fundament voor een creatief leven krijgt vorm, waarop ik kan bouwen.

De Illustratie Expeditie heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik geef het een 9!”