Als je serieus wilt groeien als illustrator, geef jezelf dit dan cadeau.

Nienke Vletter

"Ik geniet ontzettend van het traject, mijn werk wordt steeds beter en dat krijg ik ook als feedback van mensen terug. Het is echt een cadeau om hier elke week mee bezig te zijn.
Er zit nog zoveel in mijn vingers en dat komt er nu 1 voor 1 uit! Zonder de Illustratie Expeditie zou ik mij véél langzamer en minder goed ontwikkelen als illustrator dan was ik echt in mijn creatieve comfortzone blijven zitten.

Ik heb gekozen voor de Illustratie Expeditie VIP vanwege de inhoud en de reisleidster ;-). Ik vind het fijn dat het een lang en intensief traject is waarbij je echt de diepte in gaat. Het is een investering, maar eentje die ik elke euro waard vind en het is een feestje om mee bezig te zijn!

Als je serieus wilt groeien als illustrator, geef jezelf dit dan cadeau. Zorg dat je ook echt de commitment maakt... dan ga je zo ontzettend hard groeien!"

Ik ga als zelfstandige illustrator aan de slag!

Edith van Zutven

Edith van Zutven 2

"Dankzij een eerdere, korte cursus van Femke heb ik mijn passie voor tekenen weer teruggevonden. Toen ik mijn baan kwijtraakte, was de opleiding van Femke het eerste waar ik aan dacht. Nu, een jaar verder, ben ik niet meer op zoek naar een nieuwe baan. Ik ga als zelfstandige illustrator aan de slag!

Het traject bestaat uit duidelijke stappen en voor mij was het perfect. Ook is het 9 maanden traject precies goed qua tijd. Ik vond alle stappen goed aansluiten bij mijn ontwikkeling.

Van de onzekere gevoelens bij het resultaat en het creatieve proces, tot het gebruik van het kleurenpalet, perspectief, compositie, etc. Ook het waardevolle besef dat ik nog zoveel kan en mag groeien, is wat ik tijdens deze opleiding heb geleerd.

Als tekenen je passie is, als je er veel tijd en energie in wilt steken, kies dan zeker voor de Illustratie Expeditie!"

www.edithvanzutven.com

Het fijne aan dit traject is dat je geen trucjes leert hoe andere mensen het doen.

Tessa Falke

"Ik miste de creativiteit in mijn leven en wilde ontdekken welke rol illustreren kan hebben in mijn dagelijkse leven en wat ik ermee zou kunnen doen.

De Illustratie Expeditie is leerzaam, maar het is wel een pittig traject waarin je jezelf uitdaagt om je eigen stijl en manier van werken te leren kennen en benutten. Ik teken nu bijna weer dagelijks, al is het maar 10 minuten! Ook leer ik dingen die voor mij nieuw zijn, voorheen deed ik maar wat. Nu probeer ik ook nieuwe technieken, materialen, etc., waardoor ik beter weet wat bij mij past.

Het fijne aan dit traject is dat je geen trucjes leert hoe andere mensen het doen. Ik krijg zelf beter zicht op wat er bij mij past en hoe ik te werk kan gaan zodat ik tot een eindbeeld kom. Ik zet veel bewuster en doelgerichter mijn teken-skills in om een illustratie te maken. Door goede keuzes te maken die bij mij passen, ga ik beelden maken met meer impact.

Als ik niet had gekozen voor de Illustratie Expeditie, had ik waarschijnlijk spijt gehad dat ik nooit meer iets met mijn creativiteit had gedaan."

Tessa Falke

Creativiteit is nu een vast onderdeel van mijn leven geworden.

Nicole van Kan

Creatieve kunstwerken maken

“Weer eens opzoek naar een illustratiecursus kwam ik op Femke haar website terecht. Daar voelde ik mij aangesproken door het verhaal over het missen van de creatieve afslag. Dit ging over mij. Bij andere cursussen had ik niet het ‘gevoel’ dat het was wat ik zocht. Nu had ik dat gevoel meteen. Achteraf denk ik dat het zit in dat ik in de expeditie mezelf mag zijn en niet de doelen van de cursus hoef te halen maar mijn eigen stippen op de horizon zet en daar naar toe werk.

Illustreren is nu een vast onderdeel van mijn leven geworden. Ik maak er tijd voor. Niet omdat het moet maar omdat ik me opnieuw bewust ben geworden hoe leuk het is. Door Femke haar begeleiding word ik uitgedaagd om anders en verder te kijken, maar vooral om mezelf te zijn.

Ik kijk elke week uit naar een nieuwe les. Inclusief voorbeelden uit haar eigen praktijk, Femke weet waar ze over praat. De begeleiding werkt als een spiegel, erop gericht om het beste uit mezelf te halen en dat kan ik doen door naar mezelf en naar mijn werk te kijken. Ik heb meer vertrouwen dat ik het zelf kan en dat ik geen trucje leer.

Ik zou de Illustratie Expeditie zeker aanraden omdat het je alle ruimte geeft om je eigen creatieve proces te leren kennen en te verdiepen. Ofwel het fundament voor een creatief leven krijgt vorm, waarop ik kan bouwen.

INSTAGRAM VAN NICOLE

De Illustratie Expeditie heeft mijn verwachtingen overtroffen!

Greetje van Tiem

“Ik wilde geen illustratiecursus volgen waarbij je heel goed ‘poppetjes, boompjes, huisjes’ leert tekenen, maar wilde op zoek naar mijn eigen stijl en kwaliteiten en deze verder uitdiepen. Het lukte me niet om dit in eigen tijd te doen zonder stok achter de deur.

Ik zou dit traject zeker aanraden! Het geeft je zoveel inzichten. Niet alleen op illustratief vlak, maar ook op je creatieve manier van denken en leven. Je leert echt je unieke zelf te zijn en daarin alleen maar beter te worden.

Prentenboek leren maken
Regine Hoek

2 jaar geleden kon ik alleen maar dromen van een creatiever leven en nu leef ik het!

Regine Hoek

"Creativiteit zit er bij mij al van jongs af aan in. Tekenen was altijd mijn favoriete bezigheid, naarmate ik ouder werd, vond ik het steeds lastiger om zomaar iets te tekenen. Hoewel ik het echt heel graag wilde, ging het me steeds moeilijker af.

Een paar jaar geleden wilde ik heel graag een creatiever leven, maar ik wist niet zo goed hoe. Tot ik in contact kwam met Femke en haar Illustratie Expeditie. En dat was precies wat ik op dat moment nodig had. Femke heeft me geleerd om mijn unieke handschrift te ontdekken en mijn eigen stijl te ontwikkelen. En vooral om er weer plezier in te hebben!

Aan het einde van de Illustratie Expeditie heb ik een eindproduct gepresenteerd in de vorm van een dierenalfabet poster. Ik vond het té leuk en zo is het idee gegroeid om mijn eigen webwinkel te openen. Inmiddels is het assortiment al aardig uitgebreid! 2 jaar geleden kon ik alleen maar dromen van een creatiever leven en nu leef ik het! En……ik word er heel blij van :-)"

www.reginehoek.nl

Ik heb illustraties gemaakt die ik anders nooit zou kunnen bedenken!

Monique Koers

"Ik ontwierp al geboortekaarten en wenskaarten, maar zocht een cursus om mijn eigen stijl verder te ontdekken en verdiepen. Ik zag er altijd tegenop om een cursus te gaan doen omdat je dan zo moet presteren en de ander altijd mooier werk aflevert. Elke opdracht tijdens de Illustratie Expeditie vertaal je naar je eigen handschrift, dus iedereen maakt weer iets anders moois.

Tijdens de Illustratie Expeditie heb ik illustraties gemaakt die ik anders nooit zou kunnen bedenken en die toch mijn eigen handschrift weerspiegelen. In combinatie met de fijne kneepjes van het vak die je geleerd worden door Femke, ben ik echt flink gegroeid.

Ik heb dankzij de Illustratie Expeditie weer nieuwe energie en inspiratie gekregen om mijn geboortekaarten en wenskaartenlijn verder te ontwikkelen. En ik heb de eerste pagina’s van mijn eigen prentenboek af! Een zo lang gekoesterde wens én ik ben trots op wat ik heb gemaakt. Ik hoop dat ik een uitgever vindt die mijn boek wil uitgeven :-).

IMG_4552

“Mijn creatieve ik is uit een lange winterslaap ontwaakt. Ik heb nu mijn eerste prentenboek klaar om naar een uitgever te sturen.

Lisa Gorter

“Mijn creatieve ik is uit een lange winterslaap ontwaakt. Ik zat compleet op slot. Ik ben aan de Expeditie begonnen vanwege een dringende behoefte om mijn creativiteit te hervinden en dat is gelukt.

Ik ben compleet open aan de Expeditie begonnen, in de hoop erop vooruit te gaan, maar ook met de verwachting dat ik er sowieso altijd iets aan zou hebben. Het verbaast mij dat ik zo snel door mijn blokkade heen ben. Dat is boven verwachting. Ik wist trouwens niet goed wat ik kon verwachten, omdat ik al zo lang vastzat. Ik denk dat het Femke haar opgeruimde toon was die me wel vertrouwen gaf dat het goed zou komen. Je hebt me helemaal uit de knoop gehaald.

Ik heb nu mijn eerste prentenboek klaar om naar een uitgever te sturen. Dat had ik nooit kunnen bedenken, dat ik zo ver zou komen.

Ik heb het gevoel dat ik een grote stap heb kunnen maken en dat is heerlijk!

Stefani Buijsman

"Ik wilde mij graag op een serieuze manier, verder ontwikkelen in illustreren. De Illustratie Expeditie heb ik als heel fijn ervaren. Het is lekker serieus en met een fijn tempo. Het werk thuis maken en online delen is erg fijn en het is ook inspirerend om te zien wat de anderen maken.

Ik heb het gevoel dat ik een grote stap heb kunnen maken en dat is heerlijk! Bij elke opdracht was er een duidelijk aandachtspunt en dat maakt het overzichtelijk. De opdrachten gaven mij genoeg ruimte om er mijn eigen invulling aan te geven.

Tijdens het traject heb ik geleerd om op een betere manier een verhaal te vertellen in plaats van losse illustraties te maken. Met deze ervaring kan ik ook in de toekomst nog duidelijke ontwikkelingsstappen blijven maken.

Stefani droomde van het maken van prentenboeken en werkt nu aan haar tweede prentenboek (of misschien al de 3e, 4e)

www.studiostefani.nl

Stefani Buijsman

Met dit traject kan je echt heel veel stappen vooruit maken in relatief korte tijd. Ook als je geen jarenlange ervaring hebt!”

Marieke Stilma

Marieke Stilma

“De afgelopen jaren heb ik verschillende creatieve cursussen gevolgd waar ik heel veel plezier in had, positieve energie van kreeg, en helemaal in op kon gaan. Waarbij ik me voornam om hier thuis toch echt mee door te gaan. Helaas kwam daar in de praktijk weinig van terecht.

Toen ik de Illustratie Expeditie voorbij zag komen kwam deze als geroepen. De stok achter de deur die ik nodig had.

Ik wilde creativiteit heel graag een prominentere rol in m’n leven geven, vaker die positieve energie ervaren en mijn eigen stijl & handschrift ontdekken en ontwikkelen.

Hoewel ik van tevoren uiteraard niet helemaal in detail wist hoe het traject zou gaan verlopen, voelde het spannend maar goed en heb ik ‘gewoon’ m’n hart gevolgd. Zonder spijt! In relatief korte tijd heb ik heel veel geleerd!

Het mooiste van dit traject vind ik dat de droom van een creatief leven, dat voor mij eerst vaag en onbereikbaar leek, nu steeds realistischer lijkt te worden. Femke geeft goede feedback. En heel belangrijk ‘Doe waar je blij van wordt’. Met dit traject kan je echt heel veel stappen vooruit maken in relatief korte tijd. Ook als je geen jarenlange ervaring hebt!”

Ik heb ontdekt dat ik meer kan met illustreren op papier dan digitaal

Patricia Hooning

Patricia Hooning"Ik wilde nog meer verdieping en kennis opdoen op het gebied van illustreren. Tijdens de Illustratie Expeditie heb ik ontdekt dat ik toch meer kan met illustreren op papier in plaats van digitaal. Tijdens het traject heb ik ontdekt wat ik kan en ben ik er ook achter gekomen welke materialen ik wel en niet fijn vind om mee te werken. Ook weet ik nu waar mijn snelheid en creativiteit zit.

Ik heb gekozen voor de Illustratie Expeditie vanwege het verhaal van Femke, haar ervaring met haar opleiding en hoe het in de praktijk gaat.

Ik heb geleerd dat je moet experimenteren, gewoon moet doen en niet teveel moet nadenken of bezig zijn met de mening van anderen. Wil je illustreren? Maak dan vooral uren en vertel je verhaal of maak dingen waar je blij van wordt, waar je passie ligt.

www.fishuals.nl

De Illustratie Expeditie is een cadeautje aan jezelf!

Iris van der Veen | 2018

Iris van der Veen

"Ik heb genoten van de hele reis. Ik ben flink uitgedaagd op buiten mijn comfortzone te treden.

Tijdens de Illustratie Expeditie heb ik ontdekt waar ik echt blij van word om te maken en wat niet. Eerst wilde ik altijd alles doen wat anderen deden. Nu weet ik heel duidelijk wat van mij is, waar mijn kracht ligt en waar niet. Ik heb ook geleerd hoe ik inspiratie kan opdoen en hoe ik tot goede ideeën kan komen.

Ik ben veel zelfverzekerder geworden over wat ik maak en heb ook veel meer plezier in het tekenen. Als ik even inspiratieloos ben, kan ik vrij eenvoudig mijn creatieve luikje weer openzetten door wat ik heb geleerd.

Ik hoop begin volgend jaar mijn eigen webshop te openen met kaarten, prenten en zines. De illustratie Expeditie is echt een cadeautje aan jezelf!

www.irisvanderveen.com

Ik heb mijn eigen stijl ontdekt en geleerd mijn twijfels te overwinnen.

Marieke Denissen

Na de middelbare school ben ik enthousiast naar de kunstacademie gegaan maar na een jaar ging hier onzeker weer weg. Mijn creativiteit heb ik toen in de ijskast gezet.

Tot het een paar jaar geleden weer begon te kriebelen. Ik ontdekte dat ik blij werd van korte creatieve workshops. Ik wilde meer..

Op internet kwam ik de illustratie expeditie tegen. De woorden van Femke spraken mij erg aan. Ik heb er over na moeten denken, want het was een investering zowel financieel als in tijd. Ik ben minder gaan werken, zodat ik meer tijd had voor de expeditie. Ik heb hier geen moment spijt van gehad.

Met heel veel zin startte ik mei 2019 met de expeditie. Vanaf dag 1 wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik heb zoveel geleerd over mijn eigen creatieve proces. Voorheen was ik snel ontevreden met mijn werk en begon ik opnieuw. Ik heb geleerd om mijn innerlijke criticus te temmen en op dat punt juist verder te gaan met mijn werk.

De illustratie opleiding heeft heeft mijn leven veranderd. Ik heb mijn eigen stijl ontdekt en geleerd mijn twijfels te overwinnen. Ik weet nu hoe ik mijn creatieve droom wil gaan verwezenlijken. Hier ben ik nu stapje voor stapje mee bezig.

Instagram: illustraties_van_marieke

MARIEKE-DENISSEN-niet-slapen-(2) (1)