Schat jij jouw creativiteit echt op waarde

Schat jij jouw creativiteit echt op waarde? Waardeer jij jouw creativiteit?

Wat ik heel opvallend vind, en overal om mij heen hoor, is dat we onze creativiteit eigenlijk massaal onderwaarderen, het klein en onbelangrijk maken.

“Het is maar een hobby”. “Creativiteit, wat kan je daar nou eigenlijk echt mee?” “Daar kan je toch nooit iets mee verdienen?” of uit de professionals hoek: “de toegevoegde waarde van mijn werk? Geen idee. Dit is gewoon wat ik doe.” “Als ik maak waar ik zin in heb, dan verdien ik niets”

Schat jij je creativiteit op waarde?

We zien niet meer wat de superpower is van onze creativiteit:
Het vermogen om anders te denken, te kijken en dat (visueel) te maken!
Om nieuwe oplossingen te verzinnen. Om buiten de gebaande paden te denken en te doen. De essentie te vangen. Om het leven van onszelf en anderen mooier te maken. En om anderen te helpen, op wat voor manier dan ook, met onze originele oplossingen en ideeën.

“Ja Femke, goed verhaal, maar ik heb geen grootser doel, ik vind tekenen gewoon leuk om te doen”
Ja precies, en dát is de volgende super power van jouw creativiteit. JIJ vindt tekenen “gewoon leuk” om te doen. Het maakt je blij, gelukkig, vrij en het geeft je nieuwe energie. Waarom zou je dat dan niet vaker doen? Het een grotere plek in jouw leven geven? Hoe waardevol is dat? En hoe groots is dat doel?
Ik ben benieuwd, ben je je creativiteit al een beetje meer op waarde gaan schatten?
Ja mooi 🙂 lees nog even door!

Ik zie mijn cursisten en studenten niet alleen mooier, eigener en vrijer werk maken, ik zie ze groeien, als makers als mensen.

Ze gaan anders denken over hun mogelijkheden. Ze zien kansen en nemen ze. Gewoon in het leven dat ze nu leiden, in de banen die ze nu hebben of naast het werk dat ze nu doen, naast het opvoeden van kinderen of als ze “al” met pensioen zijn.

Hoe dat komt?

Doordat hun mindset is veranderd! Ze hebben een creatieve mindset aangeleerd, een essentieel onderdeel in al mijn trajecten, en die creatieve mindset pas je automatisch toe in alles wat je doet. Het is een olievlek die doorvloeit in je hele leven.

Waar het bij al deze mensen begon?

Doordat ze voor zichzelf een verlangen hebben uitgesproken; “Ik wil meer creativiteit in mijn leven” en ze daarna de stap hebben gezet om zich in te schrijven en mee te doen. Meestal “gewoon” omdat ze tekenen zo leuk vinden en ze voelen dat het echt belangrijk voor ze is.

Wil jij jouw creatieve superpowers ook laten groeien? Bekijk dan hier de opleiding en cursus en ontdek hoe ik je kan helpen om meer creativiteit in jouw leven te brengen.

Laat een reactie achter