Illustratie Femke Veltkamp Flow Mentor - coaching voor vrouwelijke creatieve ondernemers

Radicale zelfliefde geeft je vleugels

om te DOEN wat JIJ wilt en daarmee het fundament te leggen voor jouw meest waardevolle leven.

Vanmorgen zag ik sneeuwklokjes die zichzelf laten zien en de vogels die zich laten horen. De natuur ontwaakt langzaam uit winterrust. Allemaal precies op hun eigen moment, op hun unieke eigen manier. Ik wil je vandaag meenemen in deze mail op een reis naar zelfliefde. Het is mijn verhaal, maar ik denk dat je er wel iets van herkent. Mag ik je liefdevol ontwaken, uit jouw winterslaap om op jouw magische unieke manier in bloei te komen?

Een verhaal over zelfliefde en waarom dat zo radicaal en rebels is.

Jaren lang heb ik gedacht dat er “iets” mis met mij was én dat ik dat maar zo goed mogelijk moest verbergen om niet ontmaskerd te worden als dat domme, rare, waardeloze meisje. Ik voelde mij nooit goed genóeg. Dat resulteerde erin dat ik alles zo goed mogelijk ging doen om maar te bewijzen dat ik wél goed genoeg was. Jaren heb ik zó hard mijn best gedaan om te voldoen. Ik ging naar een psycholoog op mijn 21e, maar die kon me eigenlijk niet helpen. Ik moest formulieren invullen om mijn gedachten om te draaien. Eindeloze reeksen formulieren heb ik ingevuld om mijn gedachten “om” te zetten. Maar ik SNAPTE het gewoon niet, mijn hoofd zat ZO vast, mijn overtuiging over mijzelf zo diep en mijn angst zo overweldigend, ik kon er niets mee.

Tot ik met een burn-out thuis kwam te zitten. Ik vond mijzelf zo waardeloos, zo mislukt. Maar ik was ook ZO blij dat ik niets meer hoefde. Nergens meer aan hoefde te voldoen. Maar waar was ik dan al die tijd aan aan het voldoen? Waar ik ook kwam er waren weer andere (gedrags)regels, andere mensen om bij te horen, andere waarden. Ik was een soort kameleon. Ik paste mij aan iedereen aan vanuit de overtuiging dat ik dan veilig was. Tot ik doorkreeg dat ik daar in de buitenwereld weinig houvast of veiligheid in ging vinden. Iedereen vond iets anders.

Ik focuste mij vooral op wat ik NIET goed kon. Ik had nooit geleerd om te waarderen wat ik WEL goed kon. Ik was niet trouw aan mijzelf. Ik leefde niet volgens mijn eigen waarden.

Ik heb mijn schaamte overwonnen. Ik heb hulp gevraagd. Ik heb veel geluisterd naar mensen (dat is een van mijn natuurlijk talenten). Dit was niet alleen iets waar ik tegenaan liep! Het is een collectief probleem. Bijna AL mijn studenten heb ik stuk voor stuk, 9 maanden lang moeten helpen met kijken wat ze WEL goed konden. Wat zo uniek en eigen was aan hun manier van werken. Waar hun talenten liggen. Maar steeds weer stapten ze massaal in de valkuil om zich te meten aan de buitenwereld. Wat de buurvrouw deed. En HOP ging de lat weer omhoog, alle leuke inspiratie die ze voor zich hadden liggen over boord. “Zie je wel, ik ben niet goed genoeg, die anderen zijn veel beter, voor mij is hier geen plek. Dit is veel te moeilijk. Dit kan ik nooit.” Verslavend. Toxisch.

Snap je nu waarom instagram het zo geweldig doet? Omdat we allemaal collectief verslaafd zijn aan kijken naar de buitenwereld om te zien of we voldoen. Maar je gaat daar alleen maar de bevestiging vinden waar anderen zo goed in zijn en als je er gevoelig voor bent (lees vrijwel ieder mens) ga je je kut voelen over alles wat je NIET bent, kan of doet. Toxisch.

Femke - Volg je hart

Hoe dan wel?

Ik heb weer moeten leren leven naar mijn eigen waarden. Naar wat voor mij belangrijk is. Daarvoor heb ik van mijzelf moeten leren houden. Mijzelf moeten leren zien met AL mijn unieke talenten en unieke eigen waarden. Ook degene waar ik niet zo heel trots op was of die ik toen nog VEEL te spannend vond. En ik leer nog iedere dag! Zo heerlijk. Perfectie is geen waarde meer in mijn leven.

Ineens zag ik dat ik zo veel te bieden had. Mijn focus veranderde van het leven naar extrinsieke waarden (van buiten opgelegd of voorgeleefd) maar het leven naar intrinsieke waarden. Van alles waar ik nog beter in moest worden naar dat wat ik met zo veel liefde altijd deed en al was. Al mijn natuurlijke talenten omarmen en die alle ruimte geven in mijn leven heeft mijn wereld compleet omgedraaid. Het heeft mijn zelfbeeld compleet veranderd, mijn relaties zo veel verbeterd, mijn werkgeluk verhoogd, mijn kennis vergroot en het saldo op mijn rekening. Ik hoefde niets meer te worden, alles was er altijd al.

Dank je wel dat je hier bent, jij bent hier met een reden. Ja ECHT, jij bent HIER om jouw bijzondere talenten ten volste te benutten en daarmee jezelf en de wereld het meest waardevolle te geven wat je in je hebt.

Daar geloof ik ZO in! Dat waar JOUW hart sneller van gaat kloppen, is het beste dat je te geven hebt. Om de wereld mooier te maken. In welke vorm dan ook. Het ondernemerschap is daar het ideale voertuig voor, want het geeft je de vrijheid om jouw unieke talenten de ruimte te geven.

JIJ BENT GEWELDIG! 
en dat was je altijd, altijd al, echt.

Diep je mooiste goud op en neem je plek in als de mooiste versie van jezelf. Ik help je met zo veel liefde.

Je kan NU een gratis kennismakingssessie inplannen voor mijn 1 op 1 maatwerk coachingstraject de DEEPDIVE. Ook als je (nog) geen ondernemer bent maar echt VOELT dat jij 6 maanden lang, 1-op-1 met mij wilt werken aan het realiseren van jouw dromen. Kom maar door!

Let op! Je kan deze maand nog instappen voor het huidige tarief €3933.

Vanaf april gaat de prijs met €1000 omhoog.

Jij bent het mooiste wat je te bieden hebt - Femke Veltkamp

Laat een reactie achter