Ik ben Femke coach en opsteller voor bewuste, gedreven vrouwen die hun natuurlijke WEG WILLen GAAN, van binnen naar buiten

Mijn eigen weg gaan, mijzelf zijn en mijn hart volgen. Het diep gewortelde verlangen naar ongeremd mijzelf zijn, iets wezenlijks bijdragen aan de wereld, en de stem van mijn intuïtie, ik kan er niet meer omheen. Ik ga mijn natuurlijke weg, met alles wat er komt in het leven. Trouw aan wie ik ben.

Als systemisch coach en opsteller laat ik je voelen, ervaren en zien waar jij nog niet trouw bent aan jezelf. Wat de beweging is die jij mag maken om jezelf volledig te omarmen en je eigen weg te gaan. Dat staat voorop. Zelfzorg, zelfliefde, en zelfexpressie zijn de 3 hoofdthema's waar ik mee werk.

Ben je toe aan een stap in je werk of ondernemerschap? Als mentor en ondernemer daag ik je uit om je te talenten te ontplooien, je missie te ontdekken en uit te dragen, zodat jij een vervullend leven kan leiden dat helemaal bij jou past.

 

3

mijn hele leven hou ik mij bezig met vragen als

Waarom we zo bang zijn voor iets wat we heel graag willen.
.

Waarom zo veel vrouwen naar andere vrouwen kijken die ze bewonderen en dan concluderen dat ze het zelf niet goed doen.
.
Of ik de enige was met die irritante stem in haar hoofd die mij angst aanjoeg.
.
Waarom we elkaar niet zien, juist als we heel dicht bij elkaar staan.
.
Waarom liefde soms zo ingewikkeld is terwijl je beide hetzelfde verlangt.
.
Waarom we liever veilig blijven zitten in iets dat we niet meer willen dan onze dromen volgen en het onbekende avontuur aangaan.
.
Waarom we denken dat als je ergens hard voor moet werken het beter is dan als het je makkelijk afgaat.
.
We altijd eerst een uitgewerkt idee, een stappenplan en een voorbeeld moeten hebben voor we kunnen beginnen.
.
We altijd kunnen zien waar de ander goed in is maar niet waar we zelf goed in zijn.

Die nieuwsgierige blik bracht mij op avontuurlijke plekken & uiteindelijk thuis bij mijzelf.

mijn reis naar zelfzorg, zelfliefde, zelfexpressie

Alles in het leven vormt je, alle ervaringen doen ertoe. Als je alles toestaat er te mogen zijn, de mooie en minder mooie dingen die je meemaakte. Wat ze je leerden, hoe ze je vormden en kan zien wat je hebt gemist, wat je heel maakt dan ben je in staat om voor jezelf te zorgen, jezelf te omarmen en je ware talenten te omarmen. Ik neem je mee op mijn pad.

Op mijn 6e
Ik groeide op in een gezin waar veel liefde was maar ook veel onrust. Als kind leerde ik omgaan met die onrust door te tekenen, dansen, lief te zijn. En door mij af te stemmen op de emoties van anderen zodat ik kon zorgen voor de steun en de lichtpuntjes.

Op mijn 21e 
Ik ging naar de kunstacademie, de richting Graphic Design aan de HKU in Utrecht. Ik maakte projecten die gingen over persoonlijke vraagstukken, vriendschappen, sociale verhoudingen & geangageerde muliticulturele- en vrouwenvraagstukken. Onderzoekend en toch met de frisheid van een creatief brein. Ondertussen kampte ik zelf met faalangst en perfectionisme, waarvoor ik naar een psycholoog ging.

Op mijn 30e
Had ik het vet goed voor elkaar, ik had een toffe baan als grafisch ontwerper en werkte voor het Rijksmuseum, maakte boeken voor de Rijksoverheid en andere mooie opdrachtgevers. Ik had net een huis gekocht toen ik begon te wankelen. Langzaam gleed ik in een burnout. Ik maakte mijn relatie uit, verloor mijn huis en mijn baan als ontwerper. Ik was helemaal op. Ik leed aan paniekaanvallen en intense vermoeidheid. Hier begon deel 1 van mijn pad terug naar de verbinding met mijzelf en mijn natuurlijke weg. Ik ging naar een lichaamsgerichte therapeut en deed mijn eerste plantmedicijn reis. Ik leerde mijzelf weer voelen, mijzelf liefhebben en gaf mijzelf de toestemming om mijn eigen weg te gaan. Ik koos voor het ondernemerschap en starte als textielontwerper, zeefdrukker, illustrator en grafisch ontwerper. Het was een heerlijk avontuur.

Op mijn 35e
Werd ik moeder van mijn eerste kindje. Ik besefte mij dat ik wel leuke dingen deed maar geen kaas had gegeten van het ondernemerschap. Ik starte met een ondernemerscoach en zette in een paar jaar een succesvol bedrijf op als creatief mentor. Ik begeleide meer dan 350 vrouwen, in een zelf ontwikkelde opleiding. Waarin ze hun eigen handschrift, stijl en stem ontdekten. Ik had een team dat mij ondersteunde en mij hielp om steeds verder te laten groeien. Het was een enorme stretch, ik ging van een 3 daagse cursus met 10 naar online groepen van 40/50 studenten die ik een jaar lang begeleide. Ik leerde zo veel over mijzelf. En ik deed veel op wilskracht.

Op mijn 40e
Kreeg ik mijn 2e kindje. Ik werd ineens geconfronteerd met een onrust en angst die ik niet kon verklaren. Het was zo moeilijk om dit kindje te dragen. Ik voelde me ineens niet meer in staat om zo veel ballen in de lucht te houden. Daarnaast voelde ik al een tijd het verlangen om mijzelf verder te ontplooien. Ik volgde een coachopleiding waar ik de diepte in ging met mijzelf. Ik begon te zien dat de Femke die alles altijd zelf doet en het allemaal goed wil doen, het heel erg moeilijk vond om te leunen, om zich veilig te voelen bij anderen. Ik was er super goed in om mij af te stemmen op anderen, mij daarop aan te passen en alles zelf te doen. Handig want het bracht mij ver. Maar het was ook mijn valkuil. Ik kon het nu zien, ik had er bewustzijn op gekregen. Alleen vond ik nog steeds niet de vorm die mij hielp om ermee om te gaan, om het echt anders te doen.

Op mijn 42
Na het lezen van de Fontein van Els van Steijn. Begon ik aan een verdieping met systemisch coachen. Weer ging ik mijn eigen processen aan, ik deed familieopstellingen en innerlijk werk waarin ik ontdekte waar ik zo verstrikt was geraakt. Als klein meisje had ik al geleerd om mij aan te passen, mijn eigen verlangens en emoties 'weg' te doen om zo om te kunnen gaan met de onrust thuis. Ik was van mijn (systemische)kind plek afgegaan en gaan zorgen voor mijn ouders. Die innerlijke onrust en onveiligheid die heeft jaren gesluimerd op de achtergrond. Toen ik mijn eigen plek weer kon innemen, innerlijk het kind weer kon zijn van mijn ouders en mijn loyaliteit naar hun kon loslaten kon ik de innerlijke onrust weg voelen vloeien, het liet mij los.

Ik werd vrij, weer in staat om mij werkelijk te verbinden met mijzelf, mijn partner, mijn ware talenten en die in te zetten in mijn werk. Ik begeleid jou, gedreven vrouw, om helemaal jezelf te zijn, jezelf te omarmen en je natuurlijke weg te gaan. Zodat jij met zachte kracht, een liefdevolle blik en hernieuwde liefde voor wie jij bent je weg kan gaan.

Plan nu een gratis TROUW AAN JOU sessie met mij aan

dan help ik je ontdekken waar jij jezelf nog tegenhoudt
om je natuurlijke eigen weg te gaan.

Ontwerp zonder titel (3)