Ik ben Femke coach en opsteller voor vrouwen die hun EIGEn WEG WILLen GAAN EN HUN unieke plek willen innemen, van binnen naar buiten

Mijn eigen weg gaan, mijzelf zijn en mijn hart volgen. Het diep gewortelde verlangen naar ongeremd mijzelf zijn, echt iets wezenlijks bijdragen aan de wereld, en de stem van mijn intuïtie, die wijzen mij altijd de weg. 

Mijn leven lang vraag me al af waarom we doen zoals we doen. Waarom we bang zijn voor iets wat we zo graag willen. Waarom we elkaar negeren als we heel dicht bij elkaar staan. Waarom liefde zoveel pijn doet. Waarom we liever veilig blijven dan het avontuur aangaan. Ik koos ervoor om de wereld te ontdekken met een kunstenaarsbril op, dat leek mij veel leuker. Maar juist daar verloor ik het plezier en mijzelf meer dan ooit.

Op de kunstacademie deed ik aan zelfonderzoek, sociologisch onderzoek en maakte ik activistische en sociaal geengageerde affiches. 

Femke Veltkamp 2022_i_d roos fotografie_IMG_3866_2_klein

mijn bedrijf dient mij én zorgt ervoor dat ik mijn talenten verder kan ontwikkelen, daar plukken mijn klanten de vruchten van

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik net 2 maanden geleden bekend gemaakt dat ik stop met mijn super succesvolle product/ project/ onderneming. Ik was 6 jaar lang mentor voor illustratoren in spé, in mijn zelf geschreven & ontwikkelde opleiding; de Illustratie Expeditie. Een opleiding waarin ik studenten, stap voor stap, hielp met het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke handschrift, stijl & stem. Vanuit flow, door het creatieve proces haar prachtige werk te laten doen, het denken en resultaat uit te zetten, door te gaan spelen. Zo ontdekten ze hun natuurlijke handschrift en talent.

6 jaar lang heb ik mij volledig toegewijd aan het ontwikkelen en laten groeien van dit prachtige traject en mijzelf. Als creatief, inspirator, ondernemer maar vooral als mens, persoonlijke ontwikkeling gaat hand in hand met creatieve ontwikkeling en ondernemerschap.

Het is zo mooi en zo'n groot succes geworden. Ik heb met dit ene project meer dan 400 mensen kunnen helpen uit te groeien tot een authentieke illustrator / tekenaar / kunstenaar. En meer dan 1 miljoen euro omzet gegenereerd. Ik heb zo veel mensen kunnen helpen én zelf ZO ontzettend veel geleerd en ben daarvoor zo ontzetten dankbaar en trots.

Vol vertrouwen in mijn talenten en mijn veerkracht durf ik het nu aan om het ook weer los te laten, om mijzelf en mijn verlangens en talenten te blijven volgen en doen wat ik wil. Om het creatieve proces nog breder in te kunnen zetten en creatieve ondernemende vrouwen hun kracht en talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. 

 

Femke Veltkamp Flow mentor en coach voor creatieve vrouwelijke ondernemers

hoe ik groeide

7 jaar geleden kreeg ik mijn eerste kindje. Ik zat in mijn verlof met kersverse baby (lees: verantwoordelijkheid in vaste vorm) en had tijd om uit te zoomen en vooruit te kijken naar mijn leven als moeder. Ik kreeg aan uitkering meer dan ik verdiende als zelfstandige. Ik werkte als creatieve zzp-er fulltime, voor minimumloon, droeg alle onzekerheid die daarmee gepaard gaat, werkte in weekenden én ik deed ook nog concessies op mijn creativiteit! Zo wilde ik niet werken en leven, ik vond mijzelf meer waard dan dat. Ik gaf toe: ik weet niets van ondernemen.

Femke Veltkamp Flow mentor en coach voor creatieve vrouwelijke ondernemers

ik ontdekte nog een schat aan talenten waar ik vrijwel niets mee deed

Ik liet mij voor het eerst coachen door een ondernemerscoach (oh wat had ik weerstand en wat vond ik het spannend). Bij haar ontdekte ik mijn natuurlijke talenten en mijn missie. Mijn liefde voor het creatieve proces; spelend en al doende ontdekkingen doen en iets laten ontstaan. In flow creëren. Ik ontdekte nog een schat aan talenten waar ik vrijwel niets mee deed en niet bewust inzette in mijn werk. Door al mijn talenten te zien en mijn missie te ontdekken voelde ik mijzelf groeien als mens en als ondernemer. Zo veel potentie! Wauw wat had ik veel te bieden en ik zag ineens zo veel mogelijkheden.

Ik begon met een korte cursus met een kleine groep. Het zat meteen vol. Ik stapte in bij een nieuwe coach die echt anders dacht en dingen wist en deed die van een ander niveau waren. Ik leerde grootser denken en zelf een aanbod samenstellen waar ik echt van AAN ging, al mijn talenten in kwijt kon en waar ik mij echt onderscheidde. Langzaam, stapje voor stapje groeide ik en durfde steeds meer. En poef! Nu zijn we 7 jaar verder.

 

 

focus op mijn unieke talenten,
mijn passie en missie, mijn creatieve vuur

In 7 jaar tijd transformeerde mijn bedrijf en transformeerde ik zelf. Door te focussen op mijn natuurlijke talenten, mijn creatieve vuur en mijn verlangens. Dat heeft alles voor mij veranderd.

Ik heb nu een team dat mij ondersteunt, ik heb altijd genoeg geld op mijn bankrekening, ik ben het creatieve brein en de ondernemer. Ik leer en groei voortdurend. Ik heb altijd een coach die mij begeleidt, ik volg trainingen en opleidingen die mij inspireren én weer verder helpen groeien op mijn unieke levenspad. Ik laat mij helpen, ik stel mijn verlangens en mijn talenten voorop en dat maakt weer dat ik jou kan helpen. En dat gun ik jou ook, dat jij al jouw talenten weer kan gebruiken om anderen te helpen, te inspireren. The ripple effect.

Alles dat ik leerde en iedere dag nog leer op het pad van mijn creatieve leven geef ik je door. Ik help je een bedrijf vorm te geven dat naadloos bij jou aansluit. Dat doe ik met alle liefde, aandacht en inspiratie die er nodig is om je te helpen groeien en je obstakels op de weg te overwinnen.

 

Plan nu een gratis Creatieve vrijheid sessie met mij in dan help ik je ontdekken welke stap jij kan zetten om jouw meest waardevolle onderneming te creëren.

Femke Veltkamp Flow mentor en coach voor creatieve vrouwelijke ondernemers