Creativiteit is nu een vast onderdeel van mijn leven geworden

Nicole van Kan Femke Veltkamp illustratie“Weer eens opzoek naar een illustratiecursus kwam ik op Femke haar website terecht. En daar voelde ik mij aangesproken door het verhaal over het missen van de creatieve afslag. Dit ging over mij. Ook ik wilde heel graag creatief bezig zijn. Het lukte me niet om het belangrijk te maken en bleef er weinig/geen tijd over om het echt te doen. Bij andere cursussen had ik niet het ‘gevoel’ dat het was wat ik zocht. Nu had ik dat gevoel meteen. Achteraf denk ik dat het zit in dat ik in de expeditie mezelf mag zijn en niet de doelen van de cursus hoef te halen maar mijn eigen stippen op de horizon zet en daar naar toe werk.

Creativiteit is nu een vast onderdeel van mijn leven geworden. Ik maak er tijd voor. Niet omdat het moet maar omdat ik me opnieuw bewust ben geworden hoe leuk het is. Door Femke haar begeleiding word ik uitgedaagd om anders en verder te kijken, maar vooral om mezelf te zijn. Hierdoor heb ik nu al illustraties gemaakt die ik nooit gedacht had te kunnen maken. De aandacht voor het creatieve proces heeft me meer creatief bewust gemaakt. Hierdoor heb ik niet alleen meer getekend ook andere creatieve projecten pak ik sneller op.

Ik kijk elke week uit naar een nieuwe les en de feedbackvideo. De filmpjes met instructies vind ik ook echt een meerwaarde. Inclusief voorbeelden uit haar eigen praktijk, Femke weet waar ze over praat. De begeleiding werkt als een spiegel, erop gericht om het beste uit mezelf te halen en dat kan ik doen door naar mezelf en naar mijn werk te kijken. En nee het is niet altijd fijn om in de spiegel te kijken maar het werkt wel. Daardoor blijf ik mezelf uitdagen en voel ik dat ik echt vooruit ga. Ik heb meer vertrouwen dat ik het zelf kan en dat ik geen trucje leer.

Wat ik heel prettig vind is de combinatie tussen zelfstandig werken op afstand via de online community en onderdeel uitmaken van een groep. Daardoor is het heel erg mijn eigen traject maar is er wel de support uit de groep. Door deze manier van werken is de cursus zelfs vanuit Maastricht goed te doen.

Ik zou de Illustratie Expeditie zeker aanraden omdat het je alle ruimte geeft om je eigen creatieve proces te leren kennen en te verdiepen. Ofwel het fundament voor een creatief leven krijgt vorm, waarop ik kan bouwen.

De Illustratie expeditie heeft mijn verwachtingen overtroffen.”

Het werk van Nicole

Nicole van Kan Femke Veltkamp schilderen