Jouw plek vinden als maker

Jouw plek vinden als maker

Het is voor veel makers een raadsel. Hoe vind je je plek tussen al die andere makers, die zo goed en succesvol zijn? Het is juist zo ontzettend leuk om te ontdekken waar jíj super waardevol bent en waar jij echt iets toe te voegen hebt. Hoe kan jij je onderscheiden van al die andere makers?

Het is super interessant om te ontdekken wat jouw persoonlijke waarde is als maker en creatief ondernemer. En hoe je die plek helemaal vanuit jezelf vindt en inneemt. Zonder te kijken naar anderen, zonder masker, zonder iets anders te zijn dan je bent.

Het mooiste is… je hoeft er helemaal geen gek kunstje voor te doen. Je hoeft niemand anders te zijn dan je bent. Je mag nóg meer jezelf zijn. Als je weet wat voor jou ontzettend belangrijk is en je daar rondom kan gaan maken, kun je zoveel waarde toevoegen aan je werk.

Dus niet alleen tekeningen maken, maar kijken welke waarde je werk heeft. Waar help je mensen mee? Dan ontstaat jouw plek gewoon. Daar hoef je niet aan te trekken of raar voor te doen. Je mag gewoon helemaal jezelf zijn. 

Daar wil ik je ontzettend graag mee helpen. Je eigen stijl en stem vinden en uiteindelijk echt jouw plek als maker te vinden en die helemaal in te nemen. Precies zoals jij bent.

Ik ben heel benieuwd wat dit in je losmaakt.

Wat voor gedachten komen er bij je op? 

“Dat kan toch allemaal niet… Wie ben ík nou?”

En die gedachten zijn heel erg interessant. Want dát zijn je belemmeringen.

Wat zit je nou eigenlijk in de weg? Wat heb jij nodig om te gaan ontdekken waar jij zo ontzettend goed in bent? Deel maar even, ik ben erg benieuwd! 

Liefs Femke

2 reacties

  1. Romy op januari 3, 2022 om 11:52 am

    Wat zit je nou eigenlijk in de weg?

    Wat mij in de weg zit is de angst iets te maken en er enthousiast voor zijn om vervolgens te ontdekken dat een ander al zoiets gemaakt heeft. Hoe komt je van die angst af altijd maar zeker te willen weten dat iets origineel is. En kan dat eigenlijk nog steeds wel. Dat is iets wat mij belemmerd bij het hebben van plezier en vrijheid tijdens het maken van illustraties.

    • femke op januari 5, 2022 om 9:58 am

      Hoi Romy, bedankt voor je reactie. Ja er is al zoveel werk gemaakt maar alles wat jij vanuit je hart maakt is origineel en van jou. Dan kan het ook nooit hetzelfde zijn als dat van een ander. Je eigen stem en hart volgen. En als iets er wellicht wat op lijkt dan nog mag je ervoor gaan staan. Trots zijn op je werk en dat mag iedereen zien. Liefs Anita, team Femke

Laat een reactie achter