Femke Veltkamp met baby

Inspiratie riep mij maar ipv te volgen begon ik langzaam op de rem te trappen

Waarom ik stopte, deel 3

De laatste Expeditie is van start en daarmee het einde van mijn 6 jaar durende avontuur als illustratie mentor. In de afgelopen 2 blogs vertelde ik je over hoe het begon en mijn reis en groei als ondernemer. In deze blog vertel ik je graag over de transformatie die ik afgelopen jaar heb gemaakt die de springplank vormde voor weer nieuwe avonturen!

Het was half juli 2019

Na een jaar lang voorzichtig hopen op een 2e zwangerschap had ik dan eindelijk een positieve test! Wat bijzonder, een tweede kindje op komst & oh jee help, wat spannend weer.

In mijn werk was ik al een tijdje toe aan meer verdieping en zelf weer nieuwe dingen leren. Omdat ik zelf zo ben gegroeid door persoonlijke ontwikkeling en coaching wilde ik daar meer van weten. De opleiding bij school voor coaching, die paste precies bij wat ik wilde leren; mijn intuïtie, voelen en ervaren in te zetten in mijn begeleiding. Omdat ik zo veel creatieven zie vastlopen in hun hoofd, maar het hart en die onderbuik altijd met een beter advies komen als het op creativiteit aankomt! Helaas, die prachtige opleiding duurde precies 9 maanden en dat paste op dat moment gewoon niet meer. Die wens die moest dus nog even in de koelkast.

Wat al snel door mijn hoofd ging was: Hoe moet het dan met mijn bedrijf?! Al een jaar was een eventuele zwangerschap op de achtergrond aanwezig, waardoor ik onbewust al voorzichtiger was geworden in mijn keuzes, meer voor veiligheid ging dan voor leuk en inspirerend. En nu was het dan zo ver; Hoe ging ik dat doen?! Weer kwam die golf van verantwoordelijkheid, die bij het ouderschap komt kijken, over mij heen. Ik kon dit, het kwam goed, ik zorgde er gewoon voor dat het goed kwam, punt. En zo schakelde ik onbewust over van het volgen van mijn inspiratie & plezier op moeten & wilskracht.

Ik wist met mijn team een plan te maken. De Illustratie Expeditie daar konden we nog wat mee schuiven en dat paste als ik “gewoon” even wat eerder begon met de mentorsessies tijdens mijn verlof. Ik voelde de commitment die ik had gemaakt naar mijn studenten, mijn verantwoordelijkheid als kostwinner. Ik vond het rete spannend allemaal, zou het wel goed gaan? Angst en onzekerheid nam mij langzaam over. Daarnaast viel mijn zwangerschap me zwaar. Ik voelde me niet goed en mijn lijf wilde echt niet mee. Ondertussen gingen we van lockdown naar lockdown door covid en was ook onze samenleving gevuld met angst en onzekerheid.

Alles ging goed, niemand dichtbij mij is ziek geworden of overleden. We zijn allemaal gespaard, terwijl Ruben (mijn partner) iedere dag, in de frontlinie, voor de klas stond. Mijn al volledig online bedrijf bleef net zo succesvol als voorheen en mijn team pakte alles op wat mogelijk was om mij zo veel mogelijk te ontlasten. Wat ontzettend fijn dat ik mijn bedrijf zo future proof had gebouwd! Ik had echt niets te klagen vond ik, ik had het zo goed voor elkaar en had zo veel geluk.

Maar ik voelde de druk, onzekerheid en de spanning in mijzelf oplopen, ik cijferde mijzelf weg. Ik had een grotere taak te verrichten.

Op 11 maart 2021 beviel ik thuis van mooie lieve kleine Aage.

Femke Veltkamp met Aage

Na mijn verlof ging ik weer aan de slag, ik vond het pittig, alle verantwoordelijkheden die ik had opgestapeld, vielen me zwaar. Ik was zo intens moe van de gebroken nachten, ik was nog aan het ontzwangeren en ik voelde me verre van vrij, licht of geïnspireerd. Mijn team deed zijn uiterste best om mij vrij te houden, voor zover ik dat toeliet en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor. Daardoor kon ik langzaam weer uit mijn cocon kruipen, weer tot mijzelf komen en uitzoeken wat ik nodig had om nieuwe inspiratie te vinden, ontdekken waar ik mijzelf langzaam op de handrem had gezet en wat ik nodig had om zelfverzekerd en energiek weer verder te gaan.

Ik had mijn groei, wensen en dromen alweer een hele tijd in de koelkast staan. Maar nu was het tijd voor mij! Dus… ik schreef mij eindelijk in voor die coachopleiding waar ik al zo lang naar uitkeek! Nieuwe inspiratie, nieuwe mensen, leren, groeien, helemaal voor mij alleen. Heerlijk! Ik had daar zo lang naar uitgekeken. Ondertussen ging ik op onderzoek uit waar ik heen wilde met mijn bedrijf maar ik wilde het op een andere manier insteken, minder doelen stellen (vanuit het hoofd) en meer vanuit inspiratie en zingeving. Zo melde ik mij ook nog aan voor een training vrouwelijk leiderschap voor ondernemers. Om echt vanuit intuitie, flow en creativiteit (vrouwelijke energie) te ondernemen.

Deze 2 trajecten hebben zo veel losgemaakt, beweging gecreëerd, nieuwe vragen, nieuwe uitdagingen en nieuwe mogelijkheden. Nou dat heb ik geweten hoor :-D. Ik ben volledig uit mijn (verre van comfortabele) comfortzone geflowd, ik heb gevoeld wat mijn grootste handrem is en opnieuw ontdekt wat ik allemaal kan, waar ik toe in staat ben als ik helemaal mijzelf ben en weet hoe ik mijzelf van de handrem haal.

Wat ik afgelopen jaar (opnieuw) leerde

Ik leerde om mijzelf, mijn gevoelens en behoeften serieus te nemen. Om mijzelf kwetsbaar op te stellen en om hulp te vragen als ik het niet alleen kan. Om mijn gevoelens nooit uit te schakelen, ze zijn altijd belangrijk, hoe moeilijk een ander het ook heeft of hoe ik ook vind dat ik niets te klagen heb. Ik ben belangrijk. Mijn gevoelens en mijn behoeften zijn belangrijk.

Ik leerde dat je soms in de overleefstand belandt in het leven, dat zelfs dat ok is, omdat ik mens ben, dat ik best nóg een beetje liever tegen mijzelf mag zijn en mag leren wat er te leren valt.

Ik leerde opnieuw dat als ik mijn intuïtie, creativiteit, plezier en inspiratie volg… ik altijd mijn weg vind naar vrijheid naar zingeving en nieuwe ideeën!

Ik ontdekte in mijn ondernemerschap opnieuw, dat als ik mijzelf ben, mijzelf kwetsbaar opstel, laat zien en horen, open zonder maskers, connecties maak die goed voelen, doe wat mij roept, waar mijn hart naar uitgaat, als ik loslaat hoe het hoort, wat er allemaal moet. En gewoon ga doen, doen, doen, de drempel laag hou, dat dat mij leidt naar authentiek creatief ondernemerschap dat helemaal bij mij past en als vanzelf vorm krijgt. Met de mooiste liefste klanten die ik maar kan bedenken.

Femke Veltkamp creatieve mentor

Zo groeide er uit een paar mooie gesprekken als vanzelf

de Deepdive voor creatieve ondernemers

een diepgaand 1 op 1 coachtraject voor waardevol, succesvol & authentiek ondernemerschap.

Alle kennis en ervaringen die ik in 41 jaar opdeed.
Als creatief en zorgzaam kind. Uit al mijn creatieve opleidingen, mijn werk als grafisch ontwerper, illustrator, textielontwerper, workshop juf, creatief ondernemer, illustratie mentor, succesvol ondernemer en onsuccesvol ondernemer. Moederschap en dochterschap. Door alle overtuigingen die ik opdeed die mij veilig hielden, die ik losliet omdat ze mij gevangen hielden. Door al mijn angsten, en al mijn durf. Door vallen en langzaam maar dapper weer opstaan. Alle kennis er ervaring uit mijn coach opleiding en alle andere coaches, trainers, mentoren en juffies en meesters waar ik ooit mee gewerkt heb.

Omdat AL die ervaringen en talenten mij mij maken,
mij waardevol maken, mij onderscheiden.

En dat is precies wat ik je wil doorgeven om jezelf, jouw talenten en ervaringen in te zetten in je ondernemerschap. Zodat jij ook kan doen waar jouw hart naar uitgaat, helemaal jezelf kan zijn en met al jouw talenten een prachtig, duurzaam en waardevol bedrijf kan opbouwen dat altijd met je meegroeit. Geen consessies meer doen. Geen manusje van alles. Doen wat jij het aller liefste doet.

dit prachtige traject zit tot augustus al helemaal vol

daarna is er evt weer ruimte om in te stappen


Lees, voel en ervaar of het je inspireert en roept….meld je nu alvast aan voor de wachtlijst voor een gratis 1-op-1 kennismakingsgesprek.

Meer info vind je hier:
https://www.femkeveltkamp.nl/deepdive/


Liefs, Femke

Laat een reactie achter