Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

Illustratie Expeditie

Word een unieke illustrator en creëer het creatieve leven waar je altijd-altijd-altijd al van droomt

Jij weet eigenlijk heel goed wat je wilt: tekenen, schilderen, illustreren! Opgaan in het maken en genieten van wat er onder jouw handen ontstaat. Je wilt trots zijn op wát je maakt, én het véél vaker doen. Je droomt van handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn. Jouw handschrift, jouw stijl en jouw stem. En je verlangt naar een creatiever leven. Het lijkt alleen zo ver weg!

Je smult van alle mooie illustraties die je op Instagram ziet en op Pinterest verzamelt. Die je ziet in prentenboeken of in de Flow. Je tekent wel, en met enige regelmaat, maar je mist verdieping, je mist eigenheid. Je wil meer dan alleen leuke poppetjes tekenen.

 • Je wil jouw eigen stijl ontdekken en/of verder verdiepen.
 • Je wil werk maken dat echt bij jou past, waarin je jezelf kan laten zien, werk met inhoud maken.
 • Je wil met meer zelfvertrouwen maken
 • Je wil echt een commitment maken aan jouw creativiteit omdat dat je weet dat dat je gelukkig maakt.


Je weet hoe heerlijk het is als je eenmaal aan het tekenen bent.

Hoe je kunt genieten van het maken. Er is altijd die maar, altijd die drempel om te beginnen, 100 excuses. Wat ga je dan maken? Heb ik wel genoeg talent? Waarom doe je het eigenlijk? Ben ik niet te oud! Pfff… zo irritant, en dat is precies waar je klaar mee bent.

Je wil nu serieus aan de slag.

Een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt gaan groeien. Je wilt jouw creativiteit onderdeel maken van jouw leven. Die creatieve afslag die je ergens gemist hebt nu wél inslaan. Want jij voelt dat die weg onderdeel is van wie jij bent. Omdat er daar ruimte is waar jij echt jezelf kan zijn.

Maar hoe kom je van waar je nu staat naar een ontwikkelde eigen stijl en portfolio? Jouw eigen projecten? Of dat prentenboek dat je al zo lang wil maken? Hoe maak je illustraties die uniek, krachtig en aantrekkelijk zijn? (Weer) fulltime een paar jaar naar een kunstacademie is niet echt een optie voor je. Je wilt snel en gericht vooruit, maken vanuit jezelf en vooral veel plezier hebben.

Herken jij jezelf hierin? Dan is de Illustratie Expeditie de oplossing voor jou!

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen Utrecht creatief illustreren creatieve coaching workshop

De kracht van de Illustratie Expeditie

In dit opleidingstraject van 9 maanden

+ ontdek je jouw unieke handschrift
+ leer je het creatieve proces kennen en inzetten
+ ontdek je waar jouw kracht ligt
+ en dat te verdiepen
+ leer je hoe je uniek en eigen werk maakt
+ overwin je twijfels en uitstelgedrag
+ ga je met lef en zelfvertrouwen maken
+ vind je jouw eigen stijl
+ leer je technisch krachtige beelden maken
+ leer je de creatief in jezelf kennen en laten zien
+ groei je uit tot een unieke illustrator
+ weet je welke thema’s en projecten goed bij jou passen
+ kan je die projecten bedenken, plannen en uitvoeren
+ maak je een portfolio met uniek werk met jouw eigen stijl en stem
+ geef je jouw creativiteit de plek in jouw leven waar het al zo lang om vraagt

Waarom ontwikkelde ik dit opleidingstraject voor jou?

Ik miste (ook) ooit ergens een creatieve afslag, omdat ik mijn hart op dat moment niet durfde te volgen. Het verlangen om weer te tekenen en illustreren, mijn eigen stijl en stem te vinden, mijzelf technisch te ontwikkelen, was zo sterk dat ik uiteindelijk het roer omgooide. Mijn zoektocht creëerde het vonkje voor dit opleidingstraject. Alle kennis die ik opdeed – binnen mijn creatieve opleidingen, mijn carrière als ontwerper, illustrator, mijn creatieve leven, de overwonnen obstakels én mijn successen – zitten in dit traject verweven. Lees hier meer over mij en mijn creatieve pad.

Van nature heb ik de drive om mensen te helpen zichzelf te zijn, hun hart en hun talenten te volgen. Het lef te ontwikkelen zichzelf te laten zien.

Uitgroeien tot een unieke illustrator leer je namelijk niet alleen door technisch beter te worden. Het is nog veel belangrijker de creatief in jezelf beter te leren kennen en dat de motor te laten zijn voor jouw illustraties en projecten. Dan wordt jouw werk écht aantrekkelijk, uniek en krachtig.

Wil jij ook jezelf zijn? Werk maken met inhoud en daarmee anderen inspireren of zelfs helpen?

fiets tekenspullen illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

Voor wie

Heb jij jouw creatieve afslag gemist? Wil jij nu de commitment maken aan jouw creativiteit? Wil je met de hand illustraties maken die helemaal van jou zijn?

Heb je jezelf leren tekenen?
Teken je wel, maar kom je niet écht vooruit? Heeft jouw creativiteit te weinig prioriteit? Ben je toe aan verandering én verdieping? Wil je echt gaan studeren en je ontwikkelen op een manier die bij je past?

Volgde je al een creatieve opleiding?
Waar je met veel plezier tekende en schilderde? Maar werk je nu altijd in opdracht en vrijwel altijd achter de computer? Wil je nu echt jouw eigen werk maken?

Herken jij jezelf hierin? Je bent er helemaal klaar voor! 

Ik ben Femke! Jouw Illustratie Reisgids

In dit opleidingstraject neem ik je mee op een bijzondere reis die van jou een eigen en vrije illustrator (kunstenaar) maakt. Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker.

Daarom leer ik je niet alléén beter tekenen, illustreren en krachtige beelden maken. Ik leer je ook het creatieve proces beter kennen, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

Ik haal het creatieve talent in je naar boven en laat je zien waar jouw kracht ligt. En geef je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Dat is precies waar de magie ontstaat.

Ga je met me mee?

> > Illustratie Expeditie < <

Deze illustratieopleiding kan je zo indelen
dat hij helemaal bij jou aansluit.


DE BASIS IS ONLINE
3 blokken van 10 lessen

+ wekelijks les zonder tijd kwijt te zijn aan reizen
+ werken wanneer het jou uitkomt
+ meer tijd om aan je opdrachten te werken


Je kan kiezen voor een
ZELFSTUDIETRAJECT
+ bepaal jouw eigen tempo
of een
GROEPSTRAJECT
met deadlines
+ vaste planning – jouw stok achter de deur


DE UITBREIDINGEN ZIJN OFFLINE

+ 1-op-1 mentor sessies 
Persoonlijke begeleiding van Femke

+VIP groep
+ 6 bijeenkomsten en besprekingen met mij en jouw eigen groep
+ om de week persoonlijke feedback op jouw werk
+ kleine ambitieuze groep van max 10 personen


Groepstrajecten: Wat gaan we doen? 

Online lessen

Het traject bestaat uit 3 blokken. Blok 1: Ontdekken. Blok 2: Uniek. Blok 3: Expert. Je krijgt in totaal 26x een uitgebreide les. Die vind je op het online platform – speciaal ontwikkeld voor de Illustratie Expeditie. De lessen bestaan uit een module in het lesboek + video-uitleg. Ze helpen je – stap voor stap – ontwikkelen. Je voert de opdrachten thuis uit, je hebt alle dan alle tijd om zelf te werken aan jouw projecten. Je bent minimaal 8 uur per week aan de opdrachten kwijt. Meer mag natuurlijk ook! Hoe meer tijd je investeert des te meer meters je maakt.

Online community

Je werk, proces en voortgang deel je in de online community. Hier ontvang en geef je feedback aan de groep. Om de week geef ik uitgebreide groepsfeedback via video. Ik bespreek alle vragen en obstakels waar iedereen mee te maken heeft en ik laat meerdere voorbeelden uit de groep zien.

Uitbreidingen

VIPgroep (maximaal 10 personen)

Als deelnemer van de VIP groep; krijg je iedere andere week ook nog persoonlijke feedback op jouw werk. Zo krijg je wekelijks feedback. We ontmoeten elkaar 6x op vrijdagen, aan het begin en eind van de blokken. Inspirerende startsessies en werkbesprekingen die je helpen veel meer uit jezelf te halen. Na 9 maanden komt er dan toch een eind aan de pret! Maar natuurlijk niet voor je jouw werk écht presenteert. Dat doen we tijdens een feestelijke eindpresentatie. En je krijgt jouw certificaat uitgereikt. Lokatie Utrecht.

Wil je liever (ook nog) individuele begeleiding? Dat kan.

Je kan ook kiezen voor het mentorpakket. Je reserveert dan 1 keer per module een 1-op-1 sessie bij mij. Ik kan je zo intensiever begeleiden, je persoonlijk ondersteunen bij jouw groei en keuzes. We bespreken je voortgang, je werk en ik geef je persoonlijke tips en adviezen voor het verdiepen van jouw stijl en werk, of het overwinnen van obstakels. De sessies kan je in overleg inplannen op maandag/dinsdag/donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur, in Utrecht of via Skype. De sessies duren 1,5 uur met voorbereidende opdracht.

Ben je er klaar voor om jouw creatieve pad te bewandelen?

illustratie reisgids tekenen Femke Veltkamp schilderen utrecht creatief
Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen Utrecht creatief illustreren creatieve coaching workshop
illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht creatief Femke Veltkamp

Aanbod en infomatie 2019 

Inschrijving nog niet geopend


Op dit moment ben ik de trajecten voor volgend jaar aan het inplannen.
Het bovenstaande aanbod zal rond april/mei starten.

Voorrang met inschrijven?

Vul dan het formulier hiernaast in. Dank je wel voor je interesse en wie weet tot in 2019 🙂
Ik stuur je dan een heads-up zodra de data bekend zijn en je met voorrang kan inschrijven.


*Door gebruik te maken van dit formulier geef ik toestemming aan Femke Veltkamp om mijn persoonsgegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.

veel gestelde vragen


Is de Expeditie ook geschikt voor beginners?

Als je start met de Illustratie Expeditie is het het aller belangrijkst dat je het heel graag wilt, het super leuk vindt en tijd hebt. Dan is het daarnaast handig om al een beetje ervaring te hebben met tekenen. Heb je dus nog nooit een tekenles gevolgd, ben je echt een absolute beginner, dan kan je beter starten met een basiscursus tekenen. Je hoeft geen ervaring te hebben met illustreren.

Is de Expeditie geschikt voor gevorderden?

Zeer. Als je al een creatieve opleiding hebt gevolgd of al heel wat tekenuren gemaakt past deze opleiding heel goed. Je hebt de techniek al goed in de vingers, hebt ervaring met kijken, weergeven en verbeelden. Zo kan je sneller ontdekken wat nou precies bij je past en daar snel verdiepen.

Hoe kan ik meedoen met de VIP groep?

Door grote interesse is er voor de VIPgroep een vooraanmelding. Er kunnen maximaal 10 personen per jaar meedoen met deze groep. Het gemiddelde niveau en tijdsinvestering ligt iets hoger. Ik wil deze groep zo samenstellen dat de deelnemers goed bij elkaar passen, en elkaar aanvullen.

Je kan een mail sturen aan info@femkeveltkamp.nl als je je wil aanmelden. Je krijgt dan een vragenlijst toegestuurd die je kan terugsturen. De vooraanmeldingen worden behandeld op binnenkomst en je krijgt zsm reactie. Daarna kan je je definitief inschrijven.

Wat leer je ons niet?

 • Technisch gebruik van materialen.
  Waarom? Ik weet heel veel niet 😉 & er zijn te veel materialen op de wereld. Wat wel: ik geef je tips en advies, jij ontdekt wat je past en leert door zelf heel veel te doen en af te kijken bij je inspiratiebronnen > check.
 • Digitale technieken
  Deze opleiding gaat over het ontdekken van jouw unieke handschrift, stijl en stem. Dat doen we met de hand. Jouw handschrift maakt jouw werk uniek. Lekker met inkt spatten met verf klodderen en groot werken. Wil jij leren scannen en jouw handgemaakte illustraties bewerken/samenvoegen/inkleuren enz enz? Goed idee! Volg dan elders een korte beginnerscursus Photoshop. Voila.
 • Hoe de markt werkt. Hoe je je werk moet verkopen.
 • Wat hip is.

Mag je ook digitaal werken?

Ja je mag ook digitaal werken of uitwerken. Maar niet alleen maar. De basis is met de hand, dan leer je echt jouw handschrift ontwikkelen. Jouw handschrift is uniek, dat is wat we in jouw werk willen brengen. Uitwerken, samenvoegen, ander kleurtje erbij kan altijd in de computer (mitst je weet hoe dat werkt) Zie ook de vraag: Wat leer je ons niet?

Wat is de tijdsinvestering?

Wil je leren dan moet je tijd investeren! Het advies is om tussen de 8 & 16 uur te reserveren tijdens de lesblokken.

Ik vind het spannend!

Dat hoort erbij! Hoe groter jouw wens is om jouw leven te veranderen, je creatieve hart te volgen, hoe spannender het voelt. Vaak met alle twijfels van dien. Als het je weinig zou doen is het niet jouw pad. Lees mijn blog eens hierover.

Het is nogal een investering!

Dat is het. Een investering in jezelf, in jouw ontwikkeling. Alleen jij kan voelen of dat het je waard is. Wat mij altijd helpt met keuzes maken in investeren in mijzelf zijn de volgende vragen. 1. Wat kost het? 2. Wat levert het mij op? 3. Wat kost het me als ik het niet doe/het blijf doen zoals ik het nu doe?

Zijn de kosten aftrekbaar?

Ja zeker, het zijn opleidingskosten die je kan opgeven bij de Belastingdienst. Als je ondernemer bent kan je ook de btw nog aftrekken.

Mijn vraag staat hier niet bij

Stuur een mailtje met je vraag info@femkeveltkamp.nl

Ben ik te oud?

Nooit!

Heb ik genoeg talent?

Vind je tekenen leuk? Deed je het als kind graag? Check. Lees verder in deze blog over dit onderwerp.

Wat levert deze illustratieopleiding je op?

Na afloop van de Illustratie Expeditie…

+ weet je hoe je krachtige illustraties maakt > volgens de checklist krachtige beelden
+ weet je hoe je inspiratie vindt voor jouw eigen projecten en hoe je die stap voor stap tot een eindresultaat brengt
+ heb je creatief zelfvertrouwen opgebouwd en durf je met meer lef te maken en te groeien

+ heb je een portfolio gemaakt met vrij en uniek werk
+ heb je een eigen stappenplan gemaakt en weet jij wat jouw vervolgstappen zijn
+ heb je een ontwikkeld eigen handschrift, een eigen stijl, onderwerpen en manier van werken

+ sta je weer in contact met jouw creativiteit en voel je dat je daardoor veel meer jezelf bent
+ heb je van illustreren een onderdeel van jouw leven gemaakt
+ ben je uitgegroeid tot een unieke illustrator

Is dit wat je wil? Ik kan niet wachten je te ontmoeten
en stap voor stap, te helpen groeien.

Zet jij de éérste stap?
Meld je aan voor dit heerlijke creatieve avontuur!