Jij weet eigenlijk heel goed wat je wilt: tekenen, schilderen, illustreren!

Opgaan in het maken en genieten van wat er onder jouw handen ontstaat. Je wilt trots zijn op wát je maakt én het véél vaker doen. Je droomt van handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn. Jouw handschrift, jouw stijl en jouw stem. Een eigen portfolio met jouw projecten. En je verlangt naar een vrijer en creatiever leven. Het lijkt alleen zó ver weg!

Je smult van alle mooie illustraties die je op Instagram ziet en op Pinterest verzamelt. Die je ziet in prentenboeken of in de Flow. Je tekent wel, en met enige regelmaat, maar je mist verdieping, je mist eigenheid. Je wil meer dan alleen leuke poppetjes tekenen. Je wil echt ‘iets’ van jezelf in je werk kwijt.

 • Je wil jouw eigen stijl ontdekken en/of verder verdiepen.
 • Je wil werk maken dat echt bij jou past, waarin je jezelf kan laten zien, werk met inhoud maken.
 • Je wil met meer lef en zelfvertrouwen maken
 • Je wil jouw creativiteit een grote plek in jouw leven geven omdat dat je weet dat dat je gelukkig maakt.
 • Je wil een eigen portfolio met uniek werk dat helemaal van jou is


Je weet hoe heerlijk het is als je eenmaal aan het tekenen bent.

Hoe je kunt genieten van het maken. Er is altijd die maar, altijd die drempel om te beginnen, 100 excuses. Wat ga je dan maken? Er zijn toch zoveel mensen die dit willen, waarom ik? Ben ik niet te oud? Daar kan je toch geen geld mee verdienen? Ik heb echt niet genoeg talent! Pfff… zo irritant, en dat is precies waar je klaar mee bent.

Je wil nu serieus aan de slag.

Een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt gaan groeien. Je wilt jouw creativiteit onderdeel maken van jouw leven en een grote commitment maken aan jouw creativiteit. Want jij voelt dat die weg onderdeel is van wie jij bent. Omdat er daar ruimte is waar jij echt jezelf kan zijn.

Maar hoe kom je van waar je nu staat naar een ontwikkelde eigen stijl en portfolio? Jouw eigen projecten? Of dat prentenboek dat je al zo lang wil maken? Hoe maak je illustraties die uniek, krachtig en aantrekkelijk zijn? (Weer) fulltime een paar jaar naar een kunstacademie is niet echt een optie voor je. Je wilt je kunnen concentreren op jezelf maar vind het wel fijn om je proces te kunnen delen met andere gelijkgestemden. Je wilt snel en gericht vooruit, weten waar je op moet concentreren en leren al je twijfels en onzekerheden overwinnen. Meer zelfvertrouwen opbouwen en jezelf verbazen wat er allemaal voor je mogelijk is, als je maar gaat DOEN! Je hebt handvaten nodig, een stappenplan en een stok achter de deur, een positieve en energieke omgeving waar je kan groeien. Op een niveau dat verder gaat dan de cursus om de hoek.

Herken jij jezelf hierin? Dan is de Illustratie Expeditie de oplossing voor jou!

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen Utrecht creatief illustreren creatieve coaching workshop

De kracht van de Illustratie Expeditie

In dit opleidingstraject

+ leer je onderzoeken en experimenteren
+ ontdek je jouw unieke handschrift
+ leer je het creatieve proces kennen en inzetten
+ ontdek je waar jouw kracht ligt
+ en dat te verdiepen
+ leer je hoe je uniek en eigen werk maakt
+ overwin je twijfels en uitstelgedrag
+ ga je met lef en zelfvertrouwen maken
+ vind je jouw eigen stijl
+ leer je technisch krachtige beelden maken
+ leer je de creatief in jezelf kennen en laten zien
+ groei je uit tot een unieke illustrator
+ weet je welke thema’s en projecten goed bij jou passen
+ kan je die projecten bedenken, plannen en uitvoeren
+ maak je een portfolio met uniek werk met jouw eigen stijl en stem
+ geef je jouw creativiteit de plek in jouw leven waar het al zo lang om vraagt

VOOR WIE?

Leer nu illustreren met de illustratie opleiding

Heb je jezelf leren tekenen?
Teken je al langer, maar kom je niet écht vooruit? Heeft jouw creativiteit te weinig prioriteit? Ben je toe aan verandering én verdieping? Weet je niet goed wat je moet maken of hoe je jouw eigen stijl kan ontwikkelen? Wil je echt gaan studeren en je groeien op een manier die bij je past?

Volgde je al een creatieve opleiding?
Waar je met veel plezier tekende en schilderde? Maar werk je nu altijd in opdracht en vrijwel altijd achter de computer? Wil je nu echt jouw eigen werk maken? Meer met de hand werken en projecten maken die echt van jou zijn?

Herken jij jezelf hierin?
Lees dan hier nog even verder…

Dit traject is niet voor iedereen

Ik wil hier heel duidelijk over zijn. Ik heb de missie om een zelfstandige maker van je te maken. Dat vraagt van jou om, ondanks gevoelens van onzekerheid, je pad te blijven bewandelen. Juist de makers die deze onzekerheden willen leren overwinnen maken grote stappen. Ik doe er alles aan om je zo goed mogelijk hierin te begeleiden.

Mijn vraag aan jou is dan ook: neem jij jezelf en jouw creatieve dromen serieus? Neem jij de verantwoordelijkheid om wat je straks krijgt aangereikt ook echt toe te passen? Dan wil ik je van harte uitnodigen om mee te doen! En weet ik zeker dat jij jouw creatieve dromen snel kan waarmaken!

WIE BEN IK…

Ik ben Femke! Jouw Illustratie Mentor

In dit opleidingstraject neem ik je mee op een bijzondere reis die van jou een eigen en vrije illustrator (kunstenaar) maakt. Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker.

Daarom leer ik je niet alléén beter tekenen, illustreren en krachtige beelden maken. Ik leer je ook het creatieve proces beter kennen, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

Ik haal het creatieve talent in je naar boven en laat je zien waar jouw kracht ligt. En geef je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Dat is precies waar de magie ontstaat. Lees hier meer over mij en mijn missie >> Over Femke – Jouw Illustratie Mentor

Ga je met me mee?

fiets tekenspullen illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

Waarom ontwikkelde ik dit opleidingstraject voor jou?

Ik miste (ook) ooit ergens een creatieve afslag, omdat ik mijn hart op dat moment niet durfde te volgen. Het verlangen om weer te tekenen en illustreren, mijn eigen stijl en stem te vinden, mijzelf technisch te ontwikkelen, was zo sterk dat ik uiteindelijk het roer omgooide. Mijn zoektocht creëerde het vonkje voor dit opleidingstraject. Alle kennis die ik opdeed – binnen mijn creatieve opleidingen, mijn carrière als ontwerper, illustrator, mijn creatieve leven, de overwonnen obstakels én mijn successen – zitten in dit traject verweven.

Van nature heb ik de drive om mensen te helpen zichzelf te zijn, hun hart en hun talenten te volgen. Het lef te ontwikkelen zichzelf te laten zien.

Uitgroeien tot een unieke illustrator leer je namelijk niet alleen door technisch beter te worden. Het is nog veel belangrijker de creatief in jezelf beter te leren kennen en dat de motor te laten zijn voor jouw illustraties en projecten. Dan wordt jouw werk écht aantrekkelijk, uniek en krachtig.

Wil jij ook werk maken met inhoud en daarmee anderen inspireren of zelfs helpen?

OVER DE ILLUSTRATIE EXPEDITIE…

WAT GAAN WE DOEN?

Blok 1: Ontdek jouw unieke handschrift 

Leer het creatieve proces kennen en maak de weg vrij voor creatieve vrijheid en groei. Train je creatieve spierbal!

De focus ligt hier op loskomen, onderzoeken, experimenteren en spelen. De opdrachten zijn wat vrijer en er is alle ruimte om te ontdekken wat er boven komt borrelen als jij jouw creativiteit zijn werk laat doen. 10 lessen / minimaal 10 weken

Blok 2: Ontwikkel jouw eigen stijl 

Maak aantrekkelijke illustraties door het inzetten van de 5 beeldaspecten. Ga van dromen naar DOEN!

De focus ligt in dit blok op het verdiepen van je techniek, niet om perfect te leren tekenen maar om kleur, contrast en compositie goed in te leren zetten. De opdrachten zijn wat meer toegepast. 10 lessen / minimaal 10 weken

Blok 3: Expert – Vind jouw eigen stem.

Ontdek WAT jij wil delen met de wereld en pas dat toe in projecten die helemaal van jou zijn. Handschrift, stijl en stem komen samen! De magische combinatie.

Hier pas je toe wat je hebt geleerd; het zelfstandig doorlopen van het creatieve proces. Je leert jezelf opdrachten stellen, onderzoek te doen en ze om te toveren tot unieke eindresutaten. Creëer een Expert Mindset, en trek die expert jas alvast aan. 6 lessen / minimaal 10 weken

illustratie reisgids tekenen Femke Veltkamp schilderen utrecht creatief

Hoe gaat dat in zijn werk? 

DE ONLINE LESSEN

Alle 26 lessen vind je op het online platform. Speciaal ontwikkeld voor de Illustratie Expeditie. De lessen bestaan uit:

 • een module in het lesboek (volledig uitgeschreven)
 • uitgebreide video-uitleg bij de les
 • extra bijlages
 • uitgebreide video’s met feedback, voorbeelden en tips
  Je kan na het volgen van je les alle feedback van eerdere groepen terugluisteren en terugkijken. Daarin geef ik, aan de hand van voorbeelden, tips waarin je veel waardevolle informatie en inspiratie krijgt om nog meer uit jezelf en je werk te halen. In deze video’s bespreek ik alle vragen die in die week spelen, laat ik werk zien en voorzie deze van feedback.

DE ONLINE COMMUNIY

Hier ontmoet je jouw mede Expeditiereizigers. Dit is de plek waar je je werk deelt, vragen kan stellen, feedback aan elkaar geeft en ontvangt. Per week is er een map waar jij jouw werk kan uploaden. Heel erg waardevol omdat iedereen in hetzelfde proces zit en deelt wat er speelt.

Hoe lang duurt het? Wat is de tijdsinvestering?

Je kan het tempo op jouw agenda en wensen afstemmen. Zodat het bij jouw ambitieniveau, leercurve en leven past. Bij de introductiemodule krijg je een planningsschema zodat je goed voorbereid van start kan.

De Expeditie duurt 8 maanden tot 1,5 jaar

Voorbeeld
1 les per week –  10/16 uur per week – 8 maanden
1 les per 2 weken – 5/8 uur per week – 16 maanden

Je hebt toegang tot alle lessen en alle video’s zo lang de Illustratie Expeditie bestaat. Je kan lessen opnieuw volgen of zelfs het hele traject nog helemaal opnieuw volgen. Je hebt standaard 1,5 jaar toegang tot de community. Dat kan je daarna evt verlengen.

Je kan starten wanneer jij wil. Schrijf je nu in.

Ja! Ik doe mee en ga het avontuur aan!

EENMALIGE INVESTERING

€ 2490

.
inclusief 21% btw

6 maandelijkse termijnen

€ 415

via automatische incasso
inclusief 21% btw

GARANTIE

Ik weet zeker dat als je de lessen uit dit programma toepast je jouw eigen stijl en stem vind en uniek en eigen werk kan maken. Mocht je vinden dat dit programma voor jou toch niet werkt, dan kan je gebruik maken op de volgende garantieregeling: je hebt de eerste 2 weken de mogelijkheid om het programma te proberen. Als je van mening bent dat het niet waardevol genoeg is, mail dan binnen 14 dagen na het ontvangen van je inloggegevens naar info@femkeveltkamp.nl mét daarbij de volledig gemaakte opdrachten van de eerste 2 lessen. Je zal dan jouw volledige investering teruggestort krijgen.

Je expeditie zit echt waanzinnig
goed in elkaar qua opbouw!
Heel waardevol, al die inzichten
en ups en downs, ik geniet steeds
meer van het proces. Doe je goed Femke!!

– Melanie Schanssema –

Ik doe een victory dance!
Kan niet wachten tot de volgende
lessen – ik ben zo blij dat ik de
Illustratie Expeditie volg.

Ik weet nog dat ik bijna moest
huilen omdat ik niet wist
wat ik moest doen.
Maar nu ben ik er 1000% van
overtuigd dat dit mijn leven
moet zijn. Ik ga hier 200% voor.
Dankjewel voor al je tips en
uitdagingen tot zover!

– Lena Addink –

Commitment maken aan je creativiteit

Is heel leuk om naar jou te kijken!!
Heel fijn dat je zo uitgebreid en
serieus feedback geeft.

– Suzan Schapendonk –

VEELGESTELDE VRAGEN

Is de Expeditie geschikt voor beginners?

Nee, het is handig als je wat ervaring hebt met tekenen. Heb je nog nooit een tekenles gevolgd? Ben je echt een beginner? Dan kan je beter starten met een basiscursus tekenen bij jou in de buurt. Zodat je een beetje ervaring opdoet met kijken en weergeven en wat meters maakt met tekenen. Zie ook deze pagina ‘voor wie’.

Is de Expeditie geschikt voor gevorderden?

Zeker. Als je al een creatieve opleiding hebt gevolgd of al heel wat tekenuren gemaakt, past deze opleiding heel goed. Je hebt de techniek al goed in de vingers, hebt ervaring met kijken, weergeven en verbeelden. Zo kan je snel ontdekken wat nou precies bij je past en daar snel verdiepen.

Heb ik genoeg talent?

Vind je tekenen leuk? Deed je het als kind graag? Check. Lees verder in deze blog over dit onderwerp.

Wat leer je ons niet?

 • Technisch gebruik van materialen.
  Waarom? Er zijn te veel materialen op de wereld & ik weet daarvan heel veel niet ;-). Wat wel: ik geef je tips en advies over materiaalgebruik, jij ontdekt wat je past en leert door zelf heel veel te doen en af te kijken bij je inspiratiebronnen > check. Ik geef je tips waar en hoe je kan leren van de experts.
 • Digitale technieken
  Deze opleiding gaat over het ontdekken van jouw unieke handschrift, stijl en stem. Dat doen we met de hand. Jouw handschrift maakt jouw werk uniek. Lekker met inkt spatten met verf klodderen en groot werken. Wil jij leren scannen en jouw handgemaakte illustraties bewerken/samenvoegen/inkleuren enz enz? Goed idee! Volg dan elders een korte beginnerscursus Photoshop. Voila.
 • Hoe de markt werkt. Hoe je je werk moet verkopen > een vak apart.
 • Wat hip is

Mag je ook digitaal werken?

Ja je mag ook digitaal werken of uitwerken. Maar niet alleen maar. De basis is met de hand, dan leer je echt jouw handschrift ontwikkelen. Jouw handschrift is uniek, dat is wat we in jouw werk willen brengen. Uitwerken, samenvoegen, ander kleurtje erbij kan altijd in de computer (mitst je weet hoe dat werkt) Zie ook de vraag: Wat leer je ons niet?

Ik vind het spannend!

Dat hoort erbij! Hoe groter jouw wens is om jouw leven te veranderen, je creatieve hart te volgen, hoe spannender het voelt. Vaak met alle twijfels van dien. Als het je weinig zou doen denk ik niet dat je al zo ver gelezen had. Lees mijn blog eens hierover.

Het is nogal een investering zeg.

Dat is het. Een investering in jezelf, in jouw ontwikkeling. Alleen jij kan voelen of dat het je waard is. Wat mij altijd helpt met keuzes maken in investeren in mijzelf zijn de volgende vragen. 1. Wat kost het? 2. Wat levert het mij op? 3. Wat kost het me als ik het niet doe/het blijf doen zoals ik het nu doe?

Zijn de kosten aftrekbaar?

Ja zeker, het zijn opleidingskosten die je kan opgeven bij de Belastingdienst. Als je ondernemer bent kan je ook de btw nog aftrekken.

Wil je hier meer over weten? Raadpleeg dan de website van de Belastingdienst.

Ben ik te oud?

Geef je persoonlijk feedback op mijn werk?

Nee, dat kan helaas niet en is niet de opzet van deze opleiding. Ik leer je hoe je naar je eigen werk kan kijken. In alle video’s vind je tips en voorbeelden hoe je je werk, proces en makerschap kan verdiepen, verbeteren en anders kan bekijken. Je kan andere reizigers om tips en advies vragen. Het is mijn missie om je te helpen een zelfstandige en zelfverzekerde maker te worden. Ik weet dat dat uiteindelijk het belangrijkste is om een creatief leven te creëeren. Ik weet hoe moeilijk dat soms is en dat je niets liever wil dan dat ik je persoonlijk help, dat is alleen niet binnen dit traject mogelijk.

Kan ik tijdens de opleiding persoonlijk contact met je opnemen?

Nee helaas. Alles speelt zich in de online omgeving in de groep af. Voor technische problemen is er mijn super-held Jenny om je te helpen.

Mijn vraag staat hier niet bij

Stuur een mailtje met je vraag info@femkeveltkamp.nl

Wat levert deze illustratieopleiding je op?

Na afloop van de Illustratie Expeditie…

+ weet je hoe je krachtige illustraties maakt > volgens de checklist krachtige beelden
+ weet je hoe je inspiratie vindt voor jouw eigen projecten en hoe je die stap voor stap tot een eindresultaat brengt
+ heb je creatief zelfvertrouwen opgebouwd en durf je met meer lef te maken en te groeien

+ heb je een portfolio gemaakt met vrij en uniek werk
+ heb je een eigen stappenplan gemaakt en weet jij wat jouw vervolgstappen zijn
+ heb je een ontwikkeld eigen handschrift, een eigen stijl, onderwerpen en manier van werken

+ sta je weer in contact met jouw creativiteit en voel je dat je daardoor veel meer jezelf bent
+ heb je van illustreren een onderdeel van jouw leven gemaakt
+ ben je uitgegroeid tot een unieke illustrator

+ ben je in staat om jouw creatieve leven zelfstandig voort te zetten!

Volg je creatieve hart en creeër dat creatieve leven waar je altijd al van droomt. Zet jij je eerste stap? Meld je nu aan!

Ja! Ik doe mee en ga het avontuur aan!

EENMALIGE INVESTERING

€ 2490

.
inclusief 21% btw

6 maandelijkse termijnen

€ 415

via automatische incasso
inclusief 21% btw

GRATIS
VAN DROMEN NAAR DOEN SESSIE

Wil jij weten of een creatiever leven voor jou bereikbaar is? Twijfel je of je genoeg in huis hebt om Illustrator te worden? Hoe ik je kan helpen? Of de Illustratie Expeditie bij je past?  Vraag dan een GRATIS VAN DROMEN NAAR DOEN SESSIE aan.