Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen

Jij weet eigenlijk heel goed wat je wilt: tekenen, schilderen, illustreren!

Opgaan in het maken en genieten van wat er onder jouw handen ontstaat. Je wilt trots zijn op wát je maakt én het véél vaker doen. Je droomt van handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn. Jouw handschrift, jouw stijl en jouw stem. En je verlangt naar een creatiever leven. Het lijkt alleen zo ver weg!

Je smult van alle mooie illustraties die je op Instagram ziet en op Pinterest verzamelt. Die je ziet in prentenboeken of in de Flow. Je tekent wel, en met enige regelmaat, maar je mist verdieping, je mist eigenheid. Je wil meer dan alleen leuke poppetjes tekenen.

 • Je wil jouw eigen stijl ontdekken en/of verder verdiepen.
 • Je wil werk maken dat echt bij jou past, waarin je jezelf kan laten zien, werk met inhoud maken.
 • Je wil met meer zelfvertrouwen maken
 • Je wil echt een commitment maken aan jouw creativiteit omdat dat je weet dat dat je gelukkig maakt.


Je weet hoe heerlijk het is als je eenmaal aan het tekenen bent.

Hoe je kunt genieten van het maken. Er is altijd die maar, altijd die drempel om te beginnen, 100 excuses. Wat ga je dan maken? Heb ik wel genoeg talent? Waarom doe je het eigenlijk? Ben ik niet te oud! Pfff… zo irritant, en dat is precies waar je klaar mee bent.

Je wil nu serieus aan de slag.

Een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt gaan groeien. Je wilt jouw creativiteit onderdeel maken van jouw leven. Die creatieve afslag die je ergens gemist hebt nu wél inslaan. Want jij voelt dat die weg onderdeel is van wie jij bent. Omdat er daar ruimte is waar jij echt jezelf kan zijn.

Maar hoe kom je van waar je nu staat naar een ontwikkelde eigen stijl en portfolio? Jouw eigen projecten? Of dat prentenboek dat je al zo lang wil maken? Hoe maak je illustraties die uniek, krachtig en aantrekkelijk zijn? (Weer) fulltime een paar jaar naar een kunstacademie is niet echt een optie voor je. Je wilt snel en gericht vooruit, maken vanuit jezelf en vooral veel plezier hebben.

Herken jij jezelf hierin? Dan is de Illustratie Expeditie de oplossing voor jou!

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen Utrecht creatief illustreren creatieve coaching workshop

De kracht van de Illustratie Expeditie

In dit opleidingstraject

+ leer je onderzoeken en experimenteren
+ ontdek je jouw unieke handschrift
+ leer je het creatieve proces kennen en inzetten
+ ontdek je waar jouw kracht ligt
+ en dat te verdiepen
+ leer je hoe je uniek en eigen werk maakt
+ overwin je twijfels en uitstelgedrag
+ ga je met lef en zelfvertrouwen maken
+ vind je jouw eigen stijl
+ leer je technisch krachtige beelden maken
+ leer je de creatief in jezelf kennen en laten zien
+ groei je uit tot een unieke illustrator
+ weet je welke thema’s en projecten goed bij jou passen
+ kan je die projecten bedenken, plannen en uitvoeren
+ maak je een portfolio met uniek werk met jouw eigen stijl en stem
+ geef je jouw creativiteit de plek in jouw leven waar het al zo lang om vraagt

VOOR WIE?

Leer nu illustreren met de illustratie opleiding

Heb jij ergens een creatieve afslag gemist? Wil je met de hand illustraties maken? Wil je vrij werk maken dat helemaal van jou is? Jouw stijl, jouw handschrift, jouw thema’s en verhalen ontdekken en ontwikkelen? Wil jij nu de commitment maken aan jouw creativiteit? Ruimte maken in jouw leven voor deze droom? Heb je een beetje ervaring met tekenen?

Heb je jezelf leren tekenen?
Teken je al langer, maar kom je niet écht vooruit? Heeft jouw creativiteit te weinig prioriteit? Ben je toe aan verandering én verdieping? Weet je niet goed wat je moet maken of hoe je jouw eigen stijl kan ontwikkelen? Wil je echt gaan studeren en je groeien op een manier die bij je past?

Volgde je al een creatieve opleiding?
Waar je met veel plezier tekende en schilderde? Maar werk je nu altijd in opdracht en vrijwel altijd achter de computer? Wil je nu echt jouw eigen werk maken? Meer met de hand werken en projecten maken die echt van jou zijn?

Herken jij jezelf hierin? Je bent er helemaal klaar voor!

Ja leuk hoor, maar ik vind het nogal spannend, doodeng eigenlijk.

Oh ja dat is het ook, en ook daar help ik je bij, om zelfs als het spannend is jouw pad te blijven bewandelen. Zodat jouw creatieve zelfvertrouwen kan groeien en jij jouw creativiteit nooit meer uit het oog verliest.

WIE BEN IK…

Ik ben Femke! Jouw Illustratie Mentor

In dit opleidingstraject neem ik je mee op een bijzondere reis die van jou een eigen en vrije illustrator (kunstenaar) maakt. Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker.

Daarom leer ik je niet alléén beter tekenen, illustreren en krachtige beelden maken. Ik leer je ook het creatieve proces beter kennen, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

Ik haal het creatieve talent in je naar boven en laat je zien waar jouw kracht ligt. En geef je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Dat is precies waar de magie ontstaat.

Ga je met me mee?

fiets tekenspullen illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

Waarom ontwikkelde ik dit opleidingstraject voor jou?

Ik miste (ook) ooit ergens een creatieve afslag, omdat ik mijn hart op dat moment niet durfde te volgen. Het verlangen om weer te tekenen en illustreren, mijn eigen stijl en stem te vinden, mijzelf technisch te ontwikkelen, was zo sterk dat ik uiteindelijk het roer omgooide. Mijn zoektocht creëerde het vonkje voor dit opleidingstraject. Alle kennis die ik opdeed – binnen mijn creatieve opleidingen, mijn carrière als ontwerper, illustrator, mijn creatieve leven, de overwonnen obstakels én mijn successen – zitten in dit traject verweven.

 Je leest hier meer over mij en mijn creatieve pad

.


Van nature heb ik de drive om mensen te helpen zichzelf te zijn, hun hart en hun talenten te volgen. Het lef te ontwikkelen zichzelf te laten zien.

Uitgroeien tot een unieke illustrator leer je namelijk niet alleen door technisch beter te worden. Het is nog veel belangrijker de creatief in jezelf beter te leren kennen en dat de motor te laten zijn voor jouw illustraties en projecten. Dan wordt jouw werk écht aantrekkelijk, uniek en krachtig.

Wil jij ook werk maken met inhoud en daarmee anderen inspireren of zelfs helpen?

OVER DE ILLUSTRATIE EXPEDITIE…

WAT GAAN WE DOEN?

Blok 1: Ontdek jouw unieke handschrift.

Leer het creatieve proces kennen en maak de weg vrij voor creatieve vrijheid en groei. Train je creatieve spierbal!

De focus ligt hier op loskomen, onderzoeken, experimenteren en spelen. De opdrachten zijn wat vrijer en er is alle ruimte om te ontdekken wat er boven komt borrelen als jij jouw creativiteit zijn werk laat doen.

Blok 2: Ontwikkel jouw eigen stijl.

Maak aantrekkelijke en leesbare illustraties door het inzetten van de 5 beeldaspecten uit de checklist krachtige beelden. Ga van dromen naar DOEN!

De focus ligt in dit blok op het verdiepen van je techniek, niet om perfect te leren tekenen maar om kleur, contrast en compositie goed in te leren zetten. De opdrachten zijn wat meer toegepast.

Blok 3: Expert – Vind jouw eigen stem.

Ontdek WAT jij wil delen met de wereld en pas dat toe in projecten die helemaal van jou zijn. Handschrift, stijl en stem komen samen! De magische combinatie.

Hier pas je toe wat je hebt geleerd; het zelfstandig doorlopen van het creatieve proces. Je leert jezelf opdrachten stellen, onderzoek te doen en ze om te toveren tot unieke eindresutaten. Creëer een Expert Mindset, en trek die expert jas alvast aan.

Hoe gaat dat in zijn werk? 

DE LESSEN

Alle 26 lessen vind je op het online platform. Speciaal ontwikkeld voor de Illustratie Expeditie. De lessen bestaan uit:

 • een module in het lesboek
 • uitgebreide video-uitleg bij de les
 • extra bijlages
 • uitgebreide video’s met feedback
  Je kan na het volgen van je les alle feedback van eerdere groepen terugluisteren. Daarin geef ik, aan de hand van voorbeelden, tips waarin je veel waardevolle informatie en inspiratie krijgt om nog meer uit jezelf en je werk te halen.In deze video’s bespreek ik alle vragen die in die week spelen, laat ik werk zien en voorzie van feedback.

DE ONLINE COMMUNIY

Hier ontmoet je jouw mede Expeditiereizigers. Dit is de plek waar je je werk deelt, vragen kan stellen, feedback aan elkaar geeft en ontvangt. Heel erg waardevol omdat iedereen in hetzelfde proces zit.

Hoe lang duurt het en wat is de tijdsinvestering?

Hoe snel je wilt gaan is helemaal aan jou. Je kan het tempo op jouw eigen wensen afstemmen. Zodat het bij jouw ambitieniveau, leercurve en leven past. De minimum tijdsduur is 9 maanden.

Bijvoorbeeld
1 les per week –  8 tot 12 uur per week – 9 maanden
1 les per 2 weken – 4 tot 7uur per week – 14 maanden

Zo lang de Illustratie Expeditie bestaat, heb je toegang tot alle lessen en alle video’s. Je kan lessen opnieuw volgen of zelfs het hele traject nog een keer opnieuw doen.

Ben je er klaar voor om jouw creatieve pad te bewandelen?

Je kan starten wanneer jij wil. Schrijf je nu in.

illustratie reisgids tekenen Femke Veltkamp schilderen utrecht creatief
Commitment maken aan je creativiteit
illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht creatief Femke Veltkamp

Ja! Ik doe mee en ga het avontuur aan!

EENMALIGE INVESTERING

€ 2490

.
inclusief 21% btw

6 maandelijkse termijnen

€ 415

via automatische incasso
inclusief 21% btw

Je expeditie zit echt waanzinnig
goed in elkaar qua opbouw!
Heel waardevol, al die inzichten
en ups en downs, ik geniet steeds
meer van het proces. Doe je goed Femke!!

– Melanie Schanssema –

Is heel leuk om naar jou te kijken!!
Heel fijn dat je zo uitgebreid en
serieus feedback geeft. Thnx!

– Suzan Schapendonk –

VEELGESTELDE VRAGEN

Is de Expeditie geschikt voor beginners?

Heb je nog nooit een tekenles gevolgd? Ben je echt een absolute beginner? Dan kan je beter starten met een basiscursus tekenen bij jou in de buurt. Zodat je een beetje ervaring opdoet met kijken en weergeven en wat meters maakt met tekenen. Je hoeft geen ervaring te hebben met illustreren.

Is de Expeditie geschikt voor gevorderden?

Zeker. Als je al een creatieve opleiding hebt gevolgd of al heel wat tekenuren gemaakt, past deze opleiding heel goed. Je hebt de techniek al goed in de vingers, hebt ervaring met kijken, weergeven en verbeelden. Zo kan je snel ontdekken wat nou precies bij je past en daar snel verdiepen.

Wat vonden anderen er eigenlijk van?

Wat leer je ons niet?

 • Technisch gebruik van materialen.
  Waarom? Er zijn te veel materialen op de wereld & ik weet daarvan heel veel niet ;-). Wat wel: ik geef je tips en advies over materiaalgebruik, jij ontdekt wat je past en leert door zelf heel veel te doen en af te kijken bij je inspiratiebronnen > check.
 • Digitale technieken
  Deze opleiding gaat over het ontdekken van jouw unieke handschrift, stijl en stem. Dat doen we met de hand. Jouw handschrift maakt jouw werk uniek. Lekker met inkt spatten met verf klodderen en groot werken. Wil jij leren scannen en jouw handgemaakte illustraties bewerken/samenvoegen/inkleuren enz enz? Goed idee! Volg dan elders een korte beginnerscursus Photoshop. Voila.
 • Hoe de markt werkt. Hoe je je werk moet verkopen > een vak apart.
 • Wat hip is.

Mag je ook digitaal werken?

Ja je mag ook digitaal werken of uitwerken. Maar niet alleen maar. De basis is met de hand, dan leer je echt jouw handschrift ontwikkelen. Jouw handschrift is uniek, dat is wat we in jouw werk willen brengen. Uitwerken, samenvoegen, ander kleurtje erbij kan altijd in de computer (mitst je weet hoe dat werkt) Zie ook de vraag: Wat leer je ons niet?

Ik vind het spannend!

Dat hoort erbij! Hoe groter jouw wens is om jouw leven te veranderen, je creatieve hart te volgen, hoe spannender het voelt. Vaak met alle twijfels van dien. Als het je weinig zou doen is het niet jouw pad. Lees mijn blog eens hierover.

Het is nogal een investering zeg.

Dat is het. Een investering in jezelf, in jouw ontwikkeling. Alleen jij kan voelen of dat het je waard is. Wat mij altijd helpt met keuzes maken in investeren in mijzelf zijn de volgende vragen. 1. Wat kost het? 2. Wat levert het mij op? 3. Wat kost het me als ik het niet doe/het blijf doen zoals ik het nu doe?

Zijn de kosten aftrekbaar?

Ja zeker, het zijn opleidingskosten die je kan opgeven bij de Belastingdienst. Als je ondernemer bent kan je ook de btw nog aftrekken.

Wil je hier meer over weten? Raadpleeg dan de website van de Belastingdienst.

Ben ik te oud?

Heb ik genoeg talent?

Vind je tekenen leuk? Deed je het als kind graag? Check. Lees verder in deze blog over dit onderwerp.

Geef je persoonlijk feedback op mijn werk?

Nee, je kan je vragen en twijfels delen in de groep waar ik 1x in de week aanwezig ben. In alle video’s vind je tips en voorbeelden hoe je je werk, proces en makerschap kan verdiepen, verbeteren en anders kan bekijken.

Kan ik tijdens de opleiding persoonlijk contact met je opnemen?

Nee helaas. Alles speelt zich in de online omgeving in de groep af. Ik ben 1x in de week aanwezig in de onlinegroep voor vragen. Voor technische problemen is er mijn super-held Jenny om je te helpen.

Mijn vraag staat hier niet bij

Stuur een mailtje met je vraag info@femkeveltkamp.nl

Wat levert deze illustratieopleiding je op?

Na afloop van de Illustratie Expeditie…

+ weet je hoe je krachtige illustraties maakt > volgens de checklist krachtige beelden
+ weet je hoe je inspiratie vindt voor jouw eigen projecten en hoe je die stap voor stap tot een eindresultaat brengt
+ heb je creatief zelfvertrouwen opgebouwd en durf je met meer lef te maken en te groeien

+ heb je een portfolio gemaakt met vrij en uniek werk
+ heb je een eigen stappenplan gemaakt en weet jij wat jouw vervolgstappen zijn
+ heb je een ontwikkeld eigen handschrift, een eigen stijl, onderwerpen en manier van werken

+ sta je weer in contact met jouw creativiteit en voel je dat je daardoor veel meer jezelf bent
+ heb je van illustreren een onderdeel van jouw leven gemaakt
+ ben je uitgegroeid tot een unieke illustrator

Is dit wat je wil? Ik kan niet wachten je te ontmoeten
en stap voor stap, te helpen groeien.

Volg je creatieve hart en creeër dat creatieve leven waar je altijd al van droomt. Zet jij je eerste stap? Meld je nu aan!

Ja! Ik doe mee en ga het avontuur aan!

EENMALIGE INVESTERING

€ 2490

.
inclusief 21% btw

6 maandelijkse termijnen

€ 415

via automatische incasso
inclusief 21% btw

GRATIS
VAN DROMEN NAAR DOEN SESSIE

Wil jij weten of een creatiever leven voor jou bereikbaar is? Twijfel je of je genoeg in huis hebt om Illustrator te worden? Hoe ik je kan helpen? Of de Illustratie Expeditie bij je past?  Vraag dan een GRATIS VAN DROMEN NAAR DOEN SESSIE aan.