Illustratie_expeditie 2
LAATSTE RONDE! LAATSTE KANS!

Illustratie Expeditie | solo

Ontdek jouw unieke stijl en stem en groei uit tot een authentieke maker | start 8 april 2022

Illustratie opleiding | 9 maanden | Maak super aantrekkelijk en authentiek werk, dat helemaal van jou is. Uniek werk dat je met trots en zelfvertrouwen met de wereld deelt.

Jij weet eigenlijk heel goed wat je wilt: jouw unieke eigen illustraties maken.

Schilderen, tekenen, illustreren. Opgaan in het maken en genieten van wat er onder jouw handen ontstaat. Je wilt trots zijn op wát je maakt en het véél vaker doen. Je droomt van handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn. Jouw handschrift, jouw stijl en jouw stem. Een eigen portfolio met jouw projecten. En je verlangt naar een vrijer en creatiever leven. Het lijkt alleen zo ver weg!

 

Je smult van alle mooie illustraties die je op Instagram ziet en op Pinterest verzamelt. Die je ziet in prentenboeken of in de Flow. Je tekent wel, en ook wel met enige regelmaat, maar je mist die verdieping, je mist eigenheid en je groeit eigenlijk helemaal niet.

 

  • Je wilt jouw eigen stijl ontdekken en/of verder verdiepen.
  • Je wilt met meer lef en zelfvertrouwen maken
  • Je wilt jouw creativiteit een grote plek in jouw leven geven omdat dat je weet dat dat je gelukkig maakt.
  • Je wilt een eigen portfolio met uniek werk dat helemaal van jou is
  • Je droomt ervan om van illustreren je werk te maken, wauw als dat eens kon!

Er is alleen altijd die maar...
Die drempel om te beginnen.
Die 100 excuses en onzekerheden.

 

Wat ga je dan maken? Er zijn toch zoveel mensen die dit willen, waarom ik? Ben ik niet te oud? Daar kan je toch geen geld mee verdienen? Ik heb echt niet genoeg talent!

 

Pfff… zo irritant, en dat is precies waar je klaar mee bent. Dit weerhoudt je al heel jouw leven van het volgen van jouw droom en het zetten van de stappen die je eigenlijk zo graag zou willen zetten.

 

Je wilt serieus aan de slag. Een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt groeien waar jij op je best bent. Herken jij jezelf hierin?

 

Illustratie Ruth

illustratie Ruth Assink gemaakt in de Expedtie

Dan is de Illustratie Expeditie echt iets voor jou!

De kracht van de Illustratie Expeditie

In dit opleidingstraject

 

+ leer je waar JIJ op je best bent

+ ontdek je jouw unieke handschrift

+ leer je het creatieve proces kennen en inzetten

+ overwin je twijfels en uitstelgedrag

+ ga je met lef en zelfvertrouwen maken

+ leer je hoe je uniek en eigen werk maakt

+ vind je jouw eigen stijl

+ leer je krachtige en aantrekkelijke beelden te maken

+ leer je de creatief in jezelf kennen en laten zien

+ groei je uit tot een unieke illustrator

review lena addink

"Ik doe een victory dance! Kan niet wachten tot de volgende lessen - ik ben zo blij dat ik de Illustratie Expeditie volg. Ik weet nog dat ik zo verdrietig was omdat ik niet wist wat ik moest doen.

Nu ben ik er 1000% van overtuigd dat dit mijn leven moet zijn. Ik ga hier 200% voor. Dankjewel voor al je tips en uitdagingen Femke!"
- Lena Addink -

3 Groeistappen: handschrift, stijl & stem

module 1: Ontdek jouw unieke handschrift

Leer het creatieve proces kennen en maak de weg vrij voor creatieve vrijheid en groei. Train je creatieve spierbal!

De focus ligt hier op loskomen, onderzoeken, experimenteren en spelen. De opdrachten zijn wat vrijer en er is alle ruimte om te ontdekken wat er boven komt borrelen als jij jouw creativiteit zijn werk laat doen. Niet meer afkijken maar zelf maken. Echt een ontdekkingstocht! 10 lessen / minimaal 10 weken.

module 2: Ontwikkel jouw eigen stijl

Maak aantrekkelijke illustraties door het inzetten van de 5 beeldaspecten. Ga van dromen naar DOEN!

De focus ligt in dit blok op het verdiepen van je techniek én het ontwikkelen van jouw handschrift tot een eigen stijl. Je leert werken met spannende composities, krachtige kleurpaletten, gedurfde contrasten en je leert zo je fantasierijke verhalen visueel te vertellen. De opdrachten zijn wat meer toegepast. 10 lessen / minimaal 10 weken.

module 3: Vind jouw eigen stem

Ontdek WAT jij wil maken en delen, jouw thema's en onderwerpen. Handschrift, stijl en stem komen samen! De magische combinatie.

Hier pas je toe wat je hebt geleerd; het zelfstandig doorlopen van het creatieve proces. Je leert jezelf opdrachten stellen, onderzoek te doen en ze om te toveren tot unieke eindresultaten. Creëer een Expert Mindset en trek jouw expert jas meteen aan, zodat jij je werk met trots kan delen. 6 lessen / minimaal 10 weken.

FV hart hoofd handen

Stap voor stap groei je uit tot een unieke maker. Iedere module vallen de puzzelstukjes op zijn plek en leer je vertrouwen in jouw proces en makerschap.

"Je Expeditie zit echt waanzinnig goed in elkaar qua opbouw! Heel waardevol, al die inzichten, ik geniet steeds meer van het proces. Doe je goed, Femke!"
- Melanie Schanssema -

melanie schanssema 1
IMG_4610

Ik ben Femke, jouw illustratie mentor

Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker.

In dit opleidingstraject nemen we je mee op een bijzondere reis die van jou een eigen, zelfstandige en vrije illustrator maakt.

Daarom ligt de aandacht in de Illustratie Expeditie niet alleen op beter tekenen. We leren je het creatieve proces beter kennen en inzetten, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

We halen het creatieve talent in je naar boven en laten je zien waar jouw kracht ligt. En geven je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Dat is precies waar de magie ontstaat. 

Van nature heb ik de drive om mensen te helpen helemaal zichzelf te zijn, hun hart en hun talenten te volgen. Het lef te ontwikkelen zichzelf te laten zien.

Uitgroeien tot een unieke maker leer je namelijk niet alleen door technisch beter te worden.

 

Het is nog veel belangrijker de creatief in jezelf beter te leren kennen, te weten wat er bij jou past en wat er voor jou belangrijk is.

 

Als je dat de motor kan laten zijn voor jouw illustraties en projecten.

 

Dan wordt jouw werk écht super aantrekkelijk,
uniek, krachtig en onderscheidend.

 

Wil jij leren hoe je unieke illustraties kan maken die helemaal van jou zijn? Ga mee!

Hoe gaat het in zijn werk?

Van dromen naar doen Zoomsessies

De lessen

Je krijgt toegang tot de online lesomgeving op het speciale Illustratie Expeditie platform. Gedurende 9 maanden ontvang je 26 online lessen, verdeeld over 3 blokken. In de lessen vind je de video uitleg + de bijbehorende opdrachten ook volledig uitgeschreven in de lesbladen.

Daarnaast krijg je 15 feedbackvideo's die eerder opgenomen zijn, hierin vind je per les voorbeelden, veelgestelde vragen en tips behorend bij deze lessen.

Je hebt 1,5 jaar toegang tot de lessen van de Expeditie op het mooie en speciaal gebouwde platform.

Je weet iedere week precies wat je moet doen om te ontdekken wat bij jou past en je verder te ontwikkelen.

De community

Je krijgt 1,5 jaar lang toegang tot de speciale Expeditiereizigers community. Je komt hier in een vaste online groep met maximaal 20 medereizigers.

In deze groep krijg jij jouw eigen huiswerkmap. Zo hou je al je werk bij elkaar en kan je jouw eigen werk goed terugzien. Je post afbeeldingen van jouw werk en vertelt hoe het gaat of wat je gedaan hebt.

De community wordt als zeer waardevol, positief, stimulerend en gezellig ervaren door alle deelnemers. Je leert en inspireert elkaar doordat je dezelfde ontwikkeling doormaakt, dezelfde obstakels tegenkomt en dat met elkaar deelt.

Je leert elkaar positieve opbouwende feedback geven en werk van anderen analyseren. Feedback waar je wat aan hebt en leert zo zien waar jij op je best bent.

illustratieexpeditie-op-laptop 2

Een liefdevolle, kleine groep gelijkgestemde creatieve vrouwen, waarmee je samen gaat groeien. Jouw creatieve community.

"Ik maak nu illustraties die ik super tof vind... van mezelf! Ik ben echt oprecht tevreden met wat ik gemaakt heb. Word ik zo blij van. Het is een hele mindshift.

De Expeditie is een super toffe en vooral ook grondige manier om je illustratievaardigheden te verbreden en verdiepen. Wil jij ook meer met illustratie doen? Gewoon DOEN! Het is de investering echt waard.

Ik vind de community heel waardevol. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren.

- Nadine de Burlett - 

Nadine de Burlett review

Tijdsbesteding

Illustratie Expeditie Solo | volg de planning of loop jouw eigen tempo

Je start samen met de mensen in jouw groep. Daarna kan je zelf beslissen hoe snel je het programma doorloopt. De lessen en alle video's zijn toegankelijk zo lang de expeditie bestaat. Je hoeft dus geen les te missen.  De lessen staan allemaal voor je klaar.

De Illustratie Expeditie duurt minimaal 9 maanden als je de planning volgt. Misschien hou jij wel van werken met een deadline? Hou dan rekening met een tijdsinvestering van minimaal 12 uur per week.

Heb je minder tijd te besteden? Ga je minder snel? Geen probleem, je Illustratie Expeditie duurt dan gewoon wat langer. De lessen zijn voor altijd van jou.

Neem de tijd voor de lessen die jij nodig hebt, dat komt jouw leerproces en groei ten goede. Heb je meer tijd? Geweldig! Dan groei je nog sneller!

dé illustratie opleiding die helemaal bij jou en jouw leven aansluit

De Illustratie Expeditie is gesloten

Wil jij op de hoogte blijven van mijn nieuwe plannen?
Meld je dan hieronder aan en je hoort het al eerste.

Vul hier je gegevens in en ik hou je op de hoogte:

Werk jij in de creatieve of culturele sector?
Vraag subsidie aan via werktuigppo.nl

Review illustratieopleiding

Als autodidact heb ik nooit les gehad en alleen maar gewerkt vanuit mijn eigen gevoel. Dat is mooi, maar ik zocht handvatten hoe je een illustratie aanpakt qua opbouw, vooronderzoek, uitvoering ect. Ik wilde ontdekken wat ik nog meer in huis heb.

Het proces sprak me aan. Eerst was ik wat huiverig voor online lessen. Maar nu vind ik het juist een voordeel. Je werkt in je eigen tempo en deelt je werk wanneer jij er aan toe bent en leert weer van het werk van anderen.

De Illustratie Expeditie is echt een cadeau aan jezelf!
- Jacqueline Mol -

Wat levert deze illustratie opleiding je op?

Schermafbeelding 2022-03-07 om 15.18.44
Na afloop van de Illustratie Expeditie weet je hoe je

+ krachtige illustratie maakt volgens de checklist krachtige beelden
+ inspiratie vindt voor jouw eigen projecten en hoe je die stap voor stap tot een eindresultaat brengt

heb je

+ jouw creatieve zelfvertrouwen opgebouwd en durf je met meer lef te maken en te groeien
+ een portfolio gemaakt met vrij en uniek werk
+ een persoonlijk stappenplan gemaakt en weet jij wat jouw vervolgstappen zijn
+ een ontwikkeld eigen handschrift, een eigen stijl, onderwerpen en manier van werken
+ van illustreren een onderdeel van jouw leven gemaakt

ben je

+ uitgegroeid tot een unieke illustrator
+ veel meer jezelf! Omdat je weer in contact staat met jouw creatieviteit
+ in staat om jouw creatieve leven verder zelfdstandig vorm te geven!

Volg je creatieve hart en creëer dat creatieve leven waar je altijd al van droomt.

Ga mee op avontuur!

 

Veelgestelde vragen

Illustratie Expeditie SOLO | 8 april

LAATSTE KANS! Deze SOLO editie is de laatste keer! LAATSTE KANS!

 

- beste prijs -

1 termijn van

€1990

incl 21 % btw

 

- laag maandelijks -

12 maandelijkse termijnen

€189

incl 21 % btw | via automatische incasso

Judith Lucassen review

"Ik wilde heel graag iets gaan doen wat ik echt leuk vind! Het liefst wilde ik er mijn werk van maken, maar dan wat het wel tijd voor actie! Ik was erg benieuwd of het goed te combineren was met werk, kinderen en andere hobby's. Maar het is me geen enkele week zwaar gevallen, omdat het zo leuk was! Het bracht met alleen maar meer energie! De opbouw was perfect.

Daarnaast is het fijn om te zien en lezen dat medereizigers tegen dezelfde obstakels aanlopen. Ik vond het heel erg leuk om met alle projecten van de medereizigers mee te kijken. Heel speciaal dat je dit eigenlijk alleen maar toch met z'n allen doet.

Het heeft me veel vertrouwen opgeleverd om zelfd illustraties te maken. Met als eindresultaat mijn eigen lettermannetjes boek! De lettergoochelaar die lezen leuk maakt.

Als ik deze stap niet had gezet zou ik nu nog steeds aan het dromen zijn, zonder iets te doen.

- Judith Lucassen -