banner_opleiding_website_2021_1200px

Jij weet eigenlijk heel goed wat je wilt: jouw unieke eigen illustraties maken.

Schilderen, tekenen, illustreren. Opgaan in het maken en genieten van wat er onder jouw handen ontstaat. Je wilt trots zijn op wát je maakt en het véél vaker doen. Je droomt van handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn. Jouw handschrift, jouw stijl en jouw stem. Een eigen portfolio met jouw projecten. En je verlangt naar een vrijer en creatiever leven. Het lijkt alleen zo ver weg!

Je smult van alle mooie illustraties die je op Instagram ziet en op Pinterest verzamelt. Die je ziet in prentenboeken of in de Flow. Je tekent wel, en ook wel met enige regelmaat, maar je mist die verdieping, je mist eigenheid en je groeit eigenlijk helemaal niet.

  • Je wilt jouw eigen stijl ontdekken en/of verder verdiepen.
  • Je wilt met meer lef en zelfvertrouwen maken
  • Je wilt jouw creativiteit een grote plek in jouw leven geven omdat dat je weet dat dat je gelukkig maakt.
  • Je wilt een eigen portfolio met uniek werk dat helemaal van jou is
  • Je droomt ervan om van illustreren je werk te maken, wauw als dat eens kon!

ER IS ALLEEN ALTIJD DIE MAAR, DIE DREMPEL OM TE BEGINNEN, DIE 100 EXCUSES. 

Wat ga je dan maken? Er zijn toch zoveel mensen die dit willen, waarom ik? Ben ik niet te oud? Daar kan je toch geen geld mee verdienen? Ik heb echt niet genoeg talent! Pfff… zo irritant, en dat is precies waar je klaar mee bent. Dit weerhoudt je al heel jouw leven van het volgen van jouw droom en het zetten van de stappen die je eigenlijk zo graag zou willen zetten.

Je wilt serieus aan de slag. Een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt groeien waar jij op je best bent. Herken jij jezelf hierin?

Dan is de Illustratie Expeditie echt iets voor jou!

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen Utrecht creatief illustreren creatieve coaching workshop

De kracht van de Illustratie Expeditie

In dit opleidingstraject

+ leer je waar JIJ op je best bent
+ ontdek je jouw unieke handschrift
+ leer je het creatieve proces kennen en inzetten
+ overwin je twijfels en uitstelgedrag
+ ga je met lef en zelfvertrouwen maken
+ leer je hoe je uniek en eigen werk maakt
+ vind je jouw eigen stijl
+ leer je krachtige en aantrekkelijke beelden te maken
+ leer je de creatief in jezelf kennen en laten zien
+ groei je uit tot een unieke illustrator

review lena addink

"Ik doe een victory dance! Kan niet wachten tot de volgende lessen - ik ben zo blij dat ik de Illustratie Expeditie volg. Ik weet nog dat ik zo verdrietig was omdat ik niet wist wat ik moest doen.

Nu ben ik er 1000% van overtuigd dat dit mijn leven moet zijn. Ik ga hier 200% voor. Dankjewel voor al je tips en uitdagingen Femke!"
- Lena Addink -

HET PROGRAMMA

DE ILLUSTRATIE EXPEDITIE IS OPGEBOUWD IN 3 GROEISTAPPEN: HANDSCHRIFT, STIJL EN STEM.

Module 1: Ontdek jouw unieke handschrift

Leer het creatieve proces kennen en maak de weg vrij voor creatieve vrijheid en groei. Train je creatieve spierbal!

De focus ligt hier op loskomen, onderzoeken, experimenteren en spelen. De opdrachten zijn wat vrijer en er is alle ruimte om te ontdekken wat er boven komt borrelen als jij jouw creativiteit zijn werk laat doen. Niet meer afkijken maar zelf maken. Echt een ontdekkingstocht! 10 lessen / minimaal 10 weken.

Module 2: Ontwikkel jouw eigen stijl

Maak aantrekkelijke illustraties door het inzetten van de 5 beeldaspecten. Ga van dromen naar DOEN!

De focus ligt in dit blok op het verdiepen van je techniek én het ontwikkelen van jouw handschrift tot een eigen stijl. Je leert werken met spannende composities, krachtige kleurpaletten, gedurfde contrasten en je leert zo je fantasierijke verhalen visueel te vertellen. De opdrachten zijn wat meer toegepast. 10 lessen / minimaal 10 weken.

Module 3: Expert - Vind jouw eigen stem.

Ontdek WAT jij wil maken en delen, jouw thema's en onderwerpen. Handschrift, stijl en stem komen samen! De magische combinatie.

Hier pas je toe wat je hebt geleerd; het zelfstandig doorlopen van het creatieve proces. Je leert jezelf opdrachten stellen, onderzoek te doen en ze om te toveren tot unieke eindresultaten. Creëer een Expert Mindset en trek jouw expert jas meteen aan, zodat jij je werk met trots kan delen. 6 lessen / minimaal 10 weken.

rugzak
melanie schanssema 1

"JE EXPEDITIE ZIT ECHT WAANZINNIG
GOED IN ELKAAR QUA OPBOUW!
HEEL WAARDEVOL, AL DIE INZICHTEN,
IK GENIET STEEDS MEER VAN HET PROCES.
DOE JE GOED, FEMKE!"

- MELANIE SCHANSSEMA -

WIE BEN IK...

IK BEN FEMKE! JOUW ILLUSTRATIE MENTOR

In dit opleidingstraject neem ik je mee op een bijzondere reis die van jou een eigen en vrije illustrator maakt.

Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker.

Daarom ligt de aandacht in de Illustratie Expeditie niet alleen op beter tekenen. Ik leer je het creatieve proces beter kennen en inzetten, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

Ik haal het creatieve talent in je naar boven en laat je zien waar jouw kracht ligt. En geef je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Dat is precies waar de magie ontstaat. >> 

Ga je met me mee?

Femke Veltkamp illustratie mentor
illustratie expeditie fiets

Van nature heb ik de drive om mensen te helpen helemaal zichzelf te zijn, hun hart en hun talenten te volgen. Het lef te ontwikkelen zichzelf te laten zien.

Uitgroeien tot een unieke illustrator leer je namelijk niet alleen door technisch beter te worden. Het is nog veel belangrijker de creatief in jezelf beter te leren kennen, te weten wat er bij jou past en wat er voor jou belangrijk is. Als je dat de motor kan laten zijn voor jouw illustraties en projecten. Dan wordt jouw werk écht super aantrekkelijk, uniek en krachtig.

Wil jij leren hoe je unieke illustraties kan maken die helemaal van jou zijn?

Dan is de Illustratie Expeditie  voor jou gemaakt...

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

illustratie expeditie-op-laptop
DE LESSEN

Je ontvangt 26 online lessen met video uitleg + de bijbehorende opdrachten volledig uitgeschreven in de lesbladen.

Daarnaast krijg je ook toegang tot video's met voorbeelden, veelgestelde vragen en tips (eerder opgenomen in andere groepen) behorend bij deze lessen.

Je weet iedere week precies wat je moet doen om te ontdekken wat bij jou past en je verder te ontwikkelen.

Zo lang de expeditie bestaat heb je toegang tot de lessen op het mooie en speciaal gebouwde platform. Je kan de lessen altijd inzien of opnieuw volgen.

DE COMMUNITY

Je krijgt 1,5 jaar lang toegang tot de speciale Expeditiereizigers community. Je komt hier in een vaste online groep met maximaal 20 medereizigers.

In deze groep krijg jij jouw eigen huiswerkmap. Zo hou je al je werk bij elkaar en kan je jouw eigen werk goed terugzien. Je post afbeeldingen van jouw werk en vertelt hoe het gaat of wat je gedaan hebt.

Een actieve community met geweldige gelijkgestemde creatieven, waarmee je samen op avontuur gaat. Je leert en inspireert elkaar doordat je dezelfde ontwikkeling doormaakt, dezelfde obstakels tegenkomt en dat met elkaar deelt.

Je leert elkaar positieve opbouwende feedback geven en werk van anderen analyseren. Feedback waar je wat aan hebt en leert zo zien waar jij op je best bent.

De community wordt als zeer waardevol, positief, stimulerend en gezellig ervaren door alle deelnemers.

DÉ ILLUSTRATIEOPLEIDING DIE HELEMAAL BIJ JOU EN JOUW LEVEN AANSLUIT.

VOLG DE PLANNING OF LOOP JOUW EIGEN TEMPO

We starten samen en daarna kan je zelf beslissen hoe snel je het programma doorloopt. De lessen en alle video's zijn toegankelijk zo lang de expeditie bestaat. Je hoeft dus geen les te missen. Het is aan te raden de lessen op jouw eigen tempo te volgen. De lessen staan allemaal voor je klaar.

De Illustratie Expeditie duurt minimaal 9 maanden als je de planning volgt. Misschien hou jij wel van werken met een deadline? Hou dan rekening met een tijdsinvestering van minimaal 12 uur per week.

Heb je minder tijd te besteden? Ga je minder snel? Geen probleem, je Illustratie Expeditie duurt dan gewoon wat langer.

Neem de tijd voor de lessen die jij nodig hebt, dat komt jouw leerproces en groei ten goede.

CERTIFICAAT

Heb je de Expeditie afgerond, alle lessen gedaan, je eindproject af en geplaatst in je map? Vraag dan jouw certificaat aan, na beoordeling van voldoende deelname sturen we je die op.

illustratieexpeditie-op-laptop 2

MET OF ZONDER REISLEIDER?

EXPEDITIE MET REISLEIDER |
START 8 OKTOBER 2021

In het najaar start de Illustratie Expeditie incl mentorgroepsessies met Femke, met mij dus ;-). In deze online groepsessies geef ik richting en verdieping aan jouw groeiproces. Je komt met alle deelnemers die dit jaar starten en met mij online samen in de mentorgroepsessies.

In deze sessies kan je jouw groeiproces met mij bespreken. Ik kijk met je mee en geef je richting in jouw eigen groeiproces.

Heb je vragen over jouw creatieve proces? Wil je graag samen met mij kijken waar je kan groeien? Wat je goed past? Loop je vast en heb je een zetje in de juiste richtig nodig? Wil je weten materialen het beste bij jouw werkwijze passen? Wil je dat ik met je meedenk wat je het beste kan doen met jouw eindproject? Voel je je onzeker en weet je dat niet te doorbreken? Hiervoor kan je mijn hulp inroepen tijdens deze mentorgroepsessies.

Let op: het zijn geen werkbesprekingen waarin je wekelijks al je werk met mij bespreekt. Je leert jouw eigen werk zelf bekijken en beoordelen.

 

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Stel vooraf aan deze sessies jouw vraag op mijn prikbord en plaats jouw werk in jouw eigen map. Zo kan ik mij goed voorbereiden door eerst naar jouw werk te kijken en te lezen hoe het gaat. Ik nodig je uit om live in de mentorgroepsessie jouw werk, proces en vraag te bespreken. Iedereen kijkt en luistert mee, zo leren we van en met elkaar.

Kan je er niet altijd live bij zijn? De sessies worden opgenomen en in de community geplaatst zodat je hem ook op je gemak terug kan kijken.

 

WANNEER EN WAAR?

Je krijgt toegang tot 20 mentorgroepsessies verspreid over het jaar. Ze vinden plaats op vrijdagochtend via Zoom. De mentorsessies zijn tijdens de lesblokken om de week en daaromheen (zelfstudie/pauze weken) om de 3/4 weken.

 


EXPEDITIE ZONDER REISLEIDER | START APRIL

Ga je in het voorjaar beginnen dan volg je de Expeditie zonder extra begeleiding maar met jouw eigen groep medereizigers. In de lessen vind je alle handvatten terug om zelfstandig jouw eigen werk en proces te analyseren.

Je deelt je werk en je proces met je medereizigers en geeft elkaar feedback.

Daarnaast krijg je toegang tot 20 video's van mentorgroepsessies en werkbesprekingen die opgenomen zijn in eerdere groep. Hierin kan je terug horen en zien wat ik bespreek, welke vragen er zijn, welke tips ik geef en waar ik op let in de lessen. Zo kan je die weer zelf in jouw eigen proces en werk toepassen.

compas
Nadine de Burlett review

"Ik maak nu illustraties die ik super tof vind... van mezelf! Ik ben echt oprecht tevreden met wat ik gemaakt heb. Word ik zo blij van. Het is een hele mindshift.

De Expeditie is een super toffe en vooral ook grondige manier om je illustratievaardigheden te verbreden en verdiepen. Wil jij ook meer met illustratie doen? Gewoon DOEN! Het is de investering echt waard.

Ik vind de community heel waardevol. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren.

- Nadine de Burlett -

“DE EXPEDITIE IS EEN ECHTE AANRADER!
HET ZIT ZO GOED IN ELKAAR.

IK HEB MET BEWONDERING GEKEKEN
HOE JE STEEDS WEET WAT IEDEREEN
NODIG HEEFT OM HET BESTE UIT
ZICHZELF TE HALEN.”

– BIANCA NIKERK –

Bianca Nikerk review

INFORMATIE

ILLUSTRATIE EXPEDITIE 2021/2022


GROEPSREIS MET REISLEIDER |
START 8 OKTOBER 2021

Illustratie opleiding van 1 jaar met online mentorgroepsessies.


• 25 online lessen
• jouw vaste online groep
• 20 live online mentorgroepsessies met Femke
(via zoom op vrijdagochtend)
• Op jouw eigen tempo of volgens planning te volgen.

INVESTERING
€4290 | EARLYBIRD €3290*


GROEPSREIS ZONDER REISLEIDER |
START APRIL 2022

Illustratie opleiding van 1 jaar zonder mentor.

• 25 online lessen
• 20 in een eerdere groep opgenomen mentorgroepsessies
(om terug te luisteren en kijken)
• jouw vaste online groep om samen mee op avontuur te gaan.
• Op jouw eigen tempo of volgens planning te volgen.

INVESTERING
€3290 | EARLYBIRD €2290*

 

*prijzen zijn incl 21% btw

AANMELDEN


OP DIT MOMENT IS DE INSCHRIJVING NOG GESLOTEN

Overweeg je om in 2021/2022 mee te doen
Wil je op de hoogte gehouden worden? 

Meld je dan hier aan voor de heads-uplijst Natuurlijk volledig vrijblijvend.

Nog meer voordelen van deze head-uplijst:

  • Je krijgt een speciale uitnodiging om deel te nemen aan de inspirerende workshop die ik voorafgaand geef.
  • Je ontvangt een headsup van mij als de inschrijving open gaat.
  • Je krijgt alle informatie om je in te schrijven tegen het extra voordelige earlybirdtarief.

Schrijf je hieronder in! Dank je wel voor je interesse.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Als autodidact heb ik nooit les gehad en alleen maar gewerkt vanuit mijn eigen gevoel. Dat is mooi, maar ik zocht handvatten hoe je een illustratie aanpakt qua opbouw, vooronderzoek, uitvoering ect. Ik wilde ontdekken wat ik nog meer in huis heb.

Het proces sprak me aan. Eerst was ik wat huiverig voor online lessen. Heb je dan wel voldoende feedback mogelijkheden..? Maar nu vind ik het juist een voordeel. Je werkt in je eigen tempo en deelt je werk wanneer jij er aan toe bent en leert weer van het werk van anderen. De feedback van Femke op mijn werk is heel waardeevol. Ik ben hierdoor echt anders naar mijn werk gaan kijken.

De Illustratie Expeditie is echt een cadeau aan jezelf!

- Jacqueline Mol -

Review illustratieopleiding

WAT LEVERT DEZE ILLUSTRATIEOPLEIDING JE OP?

Na afloop van de Illustratie Expeditie
weet je hoe
je

+ krachtige illustratie maakt volgens de checklist krachtige beelden
+ inspiratie vindt voor jouw eigen projecten en hoe je die stap voor stap tot een eindresultaat brengt

heb je

+ jouw creatieve zelfvertrouwen opgebouwd en durf je met meer lef te maken en te groeien
+ een portfolio gemaakt met vrij en uniek werk
+ een persoonlijk stappenplan gemaakt en weet jij wat jouw vervolgstappen zijn
+ een ontwikkeld eigen handschrift, een eigen stijl, onderwerpen en manier van werken
+ van illustreren een onderdeel van jouw leven gemaakt

ben je

+ uitgegroeid tot een unieke illustrator
+ veel meer jezelf! Omdat je weer in contact staat met jouw creatieviteit
+ in staat om jouw creatieve leven verder zelfdstandig vorm te geven!

VOLG JE CREATIEVE HART EN CREËER DAT CREATIEVE LEVEN WAAR JE ALTIJD AL VAN DROOMT. ZET JIJ DE EERSTE STAP?

MELD JE NU AAN!

 

"Ik wilde heel graag iets gaan doen wat ik echt leuk vind! Het liefst wilde ik er mijn werk van maken, maar dan wat het wel tijd voor actie! Ik was erg benieuwd of het goed te combineren was met werk, kinderen en andere hobby's. Maar het is me geen enkele week zwaar gevallen, omdat het zo leuk was! Het bracht met alleen maar meer energie! De opbouw was perfect.

Daarnaast is het fijn om te zien en lezen dat medereizigers tegen dezelfde obstakels aanlopen. Ik vond het heel erg leuk om met alle projecten van de medereizigers mee te kijken. Heel speciaal dat je dit eigenlijk alleen maar toch met z'n allen doet.

Het heeft me veel vertrouwen opgeleverd om zelfd illustraties te maken. Met als eindresultaat mijn eigen lettermannetjes boek! De lettergoochelaar die lezen leuk maakt.

Als ik deze stap niet had gezet zou ik nu nog steeds aan het dromen zijn, zonder iets te doen.

- Judith Lucassen -

Judith Lucassen review