Illustratie Expeditie

Jij weet eigenlijk heel goed wat je wilt: tekenen, schilderen, illustreren!

Opgaan in het maken en genieten van wat er onder jouw handen ontstaat. Je wilt trots zijn op wát je maakt en het véél vaker doen. Je droomt van handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn. Jouw handschrift, jouw stijl en jouw stem. Een eigen portfolio met jouw projecten. En je verlangt naar een vrijer en creatiever leven. Het lijkt alleen zo ver weg!

Je smult van alle mooie illustraties die je op Instagram ziet en op Pinterest verzamelt. Die je ziet in prentenboeken of in de Flow. Je tekent wel, en ook wel met enige regelmaat, maar je mist die verdieping, je mist eigenheid en je groeit eigenlijk helemaal niet. Je wil meer dan alleen leuke poppetjes tekenen of namaken wat iemand anders maakt.

  • Je wil jouw eigen stijl ontdekken en/of verder verdiepen.
  • Je wil werk maken dat echt bij jou past, waarin je jezelf kan laten zien, werk met inhoud maken.
  • Je wil met meer lef en zelfvertrouwen maken
  • Je wil jouw creativiteit een grote plek in jouw leven geven omdat dat je weet dat dat je gelukkig maakt.
  • Je wil een eigen portfolio met uniek werk dat helemaal van jou is
  • Je zou van tekenen en illustreren meer willen maken dan alleen een leuke hobby. Je zou graag van illustreren je werk maken, wauw als dat eens kon!


Er is alleen altijd die maar, die drempel om te beginnen, die 100 excuses. 

Wat ga je dan maken? Er zijn toch zoveel mensen die dit willen, waarom ik? Ben ik niet te oud? Daar kan je toch geen geld mee verdienen? Ik heb echt niet genoeg talent! Pfff… zo irritant, en dat is precies waar je klaar mee bent. Dit weerhoudt je al heel jouw leven van het volgen van jouw droom en het zetten van de stappen die je eigenlijk zo graag zou willen zetten.

Je wilt serieus aan de slag een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt groeien.

Je wilt jouw creativiteit onderdeel maken van jouw leven en een grote commitment maken aan jouw creativiteit. Want jij voelt dat die weg onderdeel is van wie jij bent. Omdat jij dan echt jezelf kan zijn.

Maar hoe kom je van waar je nu staat naar een ontwikkelde eigen stijl en portfolio? Jouw eigen projecten? Of dat prentenboek dat je al zo lang wil maken? Hoe maak je illustraties die uniek, krachtig en aantrekkelijk zijn? (Weer) fulltime een paar jaar naar een kunstacademie is niet echt een optie voor je. Je wilt je kunnen concentreren op jezelf en vind het fijn om je proces te kunnen delen met andere gelijkgestemden. Je wilt snel en gericht vooruit, weten waar je op moet focussen en leren al je twijfels en onzekerheden overwinnen.

Je wil meer zelfvertrouwen opbouwen en jezelf verbazen wat er allemaal voor je mogelijk is, als je maar gaat DOEN!

Je hebt handvaten nodig, een stappenplan en een stok achter de deur, een positieve en energieke omgeving waar je kan groeien. Op een niveau dat verder gaat dan de 10 weekse cursus om de hoek.

Herken jij jezelf hierin? Dan is de Illustratie Expeditie de oplossing voor jou!

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen Utrecht creatief illustreren creatieve coaching workshop

De kracht van de Illustratie Expeditie

In dit opleidingstraject

+ geef je jouw creativiteit de plek in jouw leven waar het al zo lang om vraagt
+ leer je onderzoeken en experimenteren
+ ontdek je jouw unieke handschrift
+ leer je het creatieve proces kennen en inzetten
+ ontdek je waar jouw kracht ligt
+ en dat te verdiepen
+ leer je hoe je uniek en eigen werk maakt
+ overwin je twijfels en uitstelgedrag
+ ga je met lef en zelfvertrouwen maken
+ vind je jouw eigen stijl
+ leer je technisch krachtige beelden maken
+ leer je de creatief in jezelf kennen en laten zien
+ groei je uit tot een unieke illustrator
+ weet je welke thema’s en projecten goed bij jou passen
+ kan je die projecten bedenken, plannen en uitvoeren
+ maak je een portfolio met uniek werk met jouw eigen stijl en stem

VOOR WIE?

Leer nu illustreren met de illustratie opleiding

Heb je jezelf leren tekenen?
Teken of illustreer je al langer? Volgde je al veel verschillende cursussen en workshops in tekenen en illustreren? Maar kom je niet écht vooruit? Weet je niet goed wat je moet maken of hoe je jouw eigen stijl kan ontwikkelen? Wil je écht gaan studeren en je groeien op een manier die bij je past? Ben je bereid én in staat om veel tijd te investeren in jouw groei?

Volgde je al een creatieve opleiding?
Waar je met veel plezier tekende en schilderde? Maar werk je nu altijd in opdracht en vrijwel altijd achter de computer? Wil je nu echt jouw eigen werk maken? Meer met de hand werken en projecten maken die echt van jou zijn?

Herken jij jezelf hierin?
Lees dan hier nog even verder…

Dit traject is niet voor iedereen

Ik wil hier heel duidelijk over zijn. Ik heb de missie om een zelfstandige maker van je te maken. Dat vraagt van jou om, ondanks gevoelens van onzekerheid, je pad te blijven bewandelen. Juist de makers die deze onzekerheden willen leren overwinnen maken grote stappen.

Mijn vraag aan jou is dan ook: neem jij jezelf en jouw creatieve dromen serieus? Neem jij de verantwoordelijkheid om wat je straks krijgt aangereikt ook echt toe te passen? Dan wil ik je van harte uitnodigen om mee te doen! En weet ik zeker dat jij jouw creatieve dromen snel kan waarmaken!

WIE BEN IK…

Ik ben Femke! Jouw Illustratie Mentor

In dit opleidingstraject neem ik je mee op een bijzondere reis die van jou een eigen en vrije illustrator (kunstenaar) maakt. Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker.

Daarom ligt de aandacht in de Illustratie Expeditie niet alleen op beter tekenen, illustreren en krachtige beelden maken. Ik leer je juist het creatieve proces beter kennen en inzetten, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

Ik haal het creatieve talent in je naar boven en laat je zien waar jouw kracht ligt. En geef je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Dat is precies waar de magie ontstaat. Lees hier meer over mij en mijn missie >> Over Femke – Jouw Illustratie Mentor

Ga je met me mee?

fiets tekenspullen illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

Waarom ontwikkelde ik dit opleidingstraject voor jou?

Ik miste (ook) ooit ergens een creatieve afslag, omdat ik mijn hart op dat moment niet durfde te volgen. Het verlangen om weer te tekenen en illustreren, mijn eigen stijl en stem te vinden, mijzelf technisch te ontwikkelen, was zo sterk dat ik uiteindelijk het roer omgooide. Mijn zoektocht creëerde het vonkje voor dit opleidingstraject. Alle kennis die ik opdeed – binnen mijn creatieve opleidingen, mijn carrière als ontwerper, illustrator, mijn creatieve leven, de overwonnen obstakels én mijn successen – zitten in dit traject verweven.

Van nature heb ik de drive om mensen te helpen zichzelf te zijn, hun hart en hun talenten te volgen. Het lef te ontwikkelen zichzelf te laten zien.

Uitgroeien tot een unieke illustrator leer je namelijk niet alleen door technisch beter te worden. Het is nog veel belangrijker de creatief in jezelf beter te leren kennen en dat de motor te laten zijn voor jouw illustraties en projecten. Dan wordt jouw werk écht aantrekkelijk, uniek en krachtig.

Wil jij ook werk maken met inhoud en daarmee anderen inspireren of zelfs helpen?