Jij weet eigenlijk heel goed wat je wilt: jouw unieke eigen illustraties maken.

Schilderen, tekenen, illustreren. Opgaan in het maken en genieten van wat er onder jouw handen ontstaat. Je wilt trots zijn op wát je maakt en het véél vaker doen. Je droomt van handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn. Jouw handschrift, jouw stijl en jouw stem. Een eigen portfolio met jouw projecten. En je verlangt naar een vrijer en creatiever leven. Het lijkt alleen zo ver weg!

Je smult van alle mooie illustraties die je op Instagram ziet en op Pinterest verzamelt. Die je ziet in prentenboeken of in de Flow. Je tekent wel, en ook wel met enige regelmaat, maar je mist die verdieping, je mist eigenheid en je groeit eigenlijk helemaal niet. Je wil meer dan alleen leuke poppetjes tekenen of namaken wat iemand anders maakt.

 • Je wil jouw eigen stijl ontdekken en/of verder verdiepen.
 • Je wil werk maken dat echt bij jou past, waarin je jezelf kan laten zien, werk met inhoud maken.
 • Je wil met meer lef en zelfvertrouwen maken
 • Je wil jouw creativiteit een grote plek in jouw leven geven omdat dat je weet dat dat je gelukkig maakt.
 • Je wil een eigen portfolio met uniek werk dat helemaal van jou is
 • Je zou van tekenen en illustreren meer willen maken dan alleen een leuke hobby. Je zou graag van illustreren je werk maken, wauw als dat eens kon!


Er is alleen altijd die maar, die drempel om te beginnen, die 100 excuses. 

Wat ga je dan maken? Er zijn toch zoveel mensen die dit willen, waarom ik? Ben ik niet te oud? Daar kan je toch geen geld mee verdienen? Ik heb echt niet genoeg talent! Pfff… zo irritant, en dat is precies waar je klaar mee bent. Dit weerhoudt je al heel jouw leven van het volgen van jouw droom en het zetten van de stappen die je eigenlijk zo graag zou willen zetten.

Je wilt serieus aan de slag een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt groeien.

Je wilt jouw creativiteit onderdeel maken van jouw leven en een grote commitment maken aan jouw creativiteit. Want jij voelt dat die weg onderdeel is van wie jij bent. Omdat jij dan echt jezelf kan zijn.

Maar hoe kom je van waar je nu staat naar een ontwikkelde eigen stijl en portfolio? Jouw eigen projecten? Of dat prentenboek dat je al zo lang wil maken? Hoe maak je illustraties die uniek, krachtig en aantrekkelijk zijn? (Weer) fulltime een paar jaar naar een kunstacademie is niet echt een optie voor je. Je wilt je kunnen concentreren op jezelf en vind het fijn om je proces te kunnen delen met andere gelijkgestemden. Je wilt snel en gericht vooruit, weten waar je op moet focussen en leren al je twijfels en onzekerheden overwinnen.

Je wil meer zelfvertrouwen opbouwen en jezelf verbazen wat er allemaal voor je mogelijk is, als je maar gaat DOEN!

Je hebt handvaten nodig, een stappenplan en een stok achter de deur, een positieve en energieke omgeving waar je kan groeien. Op een niveau dat verder gaat dan de 10 weekse cursus om de hoek.

Herken jij jezelf hierin? Dan is de Illustratie Expeditie de oplossing voor jou!

Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen Utrecht creatief illustreren creatieve coaching workshop

De kracht van de Illustratie Expeditie

In dit opleidingstraject

+ leer je waar JIJ op je best bent
+ ontdek je jouw unieke handschrift
+ leer je het creatieve proces kennen en inzetten
om zo meer uit je creativiteit te halen
+ overwin je twijfels en uitstelgedrag
+ ga je met lef en zelfvertrouwen maken
+ leer je hoe je uniek en eigen werk maakt
+ vind je jouw eigen stijl
+ leer je krachtige en aantrekkelijke beelden te maken
+ leer je de creatief in jezelf kennen en laten zien
+ weet je welke thema’s en projecten goed bij jou passen
+ kan je die projecten zelf van begin tot eind bedenken en uitvoeren
+ geef je jouw creativiteit de plek in jouw leven waar het al zo lang om vraagt
+ maak je een portfolio met uniek werk met jouw eigen stijl en stem
+ groei je uit tot een unieke illustrator

VOOR WIE?

Leer nu illustreren met de illustratie opleiding

Heb je jezelf leren tekenen?
Teken of illustreer je al langer? Volgde je verschillende cursussen en workshops in tekenen en illustreren? Maar kom je niet écht vooruit? Weet je niet goed wat je moet maken of hoe je jouw eigen stijl kan ontwikkelen? Wil je écht gaan groeien op een manier die bij je past? Ben je bereid én in staat om tijd te investeren in jouw groei?

Volgde je al een creatieve opleiding?
Waar je met veel plezier tekende en schilderde? Maar werk je nu altijd in opdracht en vrijwel altijd achter de computer? Wil je nu echt jouw eigen werk maken? Meer met de hand werken en projecten maken die echt van jou zijn?

én wil jij uitgroeien tot een zelfstandige maker?
De Illustratie Expeditie past niet bij iedereen. Ik heb de missie om een zelfstandige maker van je te maken. Zodat jij na deze opleiding zelf, blijvend, verder kan op jouw creatieve avontuur. Dat betekent dat ik je leer kijken naar jouw eigen werk en proces. Het betekent dat ik niet voordoe hoe je iets moet maken, dit is geen opleiding met tutorials of voorbeelden om na te maken. Jij leert jouw eigen resources te zoeken en vinden. Het betekent ook dat ik je niet achter de broek aan zit als een juf. Ik ben er voor je om jouw eigen stijl en stem te ontdekken en verdiepen, niet om die van mij na te doen.

Het vraagt van jou de bereidheid om te leren proberen, ontdekken en experimenteren. Mijn vraag aan jou is dan ook: is jouw verlangen om echt jouw unieke EIGEN werk te maken? Neem jij de verantwoordelijkheid om wat je straks krijgt aangereikt ook echt te proberen en toe te passen? Dan wil ik je van harte uitnodigen om mee te doen! En weet ik zeker dat jij snel jouw prachtige, super aantrekkelijke, unieke eigen werk zal maken!

WIE BEN IK…

Ik ben Femke! Jouw Illustratie Mentor

In dit opleidingstraject neem ik je mee op een bijzondere reis die van jou een eigen en vrije illustrator (kunstenaar) maakt. Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker.

Daarom ligt de aandacht in de Illustratie Expeditie niet alleen op beter tekenen, illustreren en krachtige beelden maken. Ik leer je juist het creatieve proces beter kennen en inzetten, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

Ik haal het creatieve talent in je naar boven en laat je zien waar jouw kracht ligt. En geef je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Dat is precies waar de magie ontstaat. >> 

Ga je met me mee?

fiets tekenspullen illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

Waarom ontwikkelde ik dit opleidingstraject voor jou?

Ik miste (ook) ooit ergens een creatieve afslag, omdat ik mijn hart op dat moment niet durfde te volgen. Ik belande op een kantoor achter een computer. Ik droomde ervan om weer met mijn handen werken, tekenen, schilderen en illustreren. Het verlangen om mijn eigen stijl en stem te vinden, was zo sterk dat ik uiteindelijk het roer omgooide. Mijn zoektocht creëerde het vonkje voor dit opleidingstraject. Alle kennis die ik opdeed – binnen 2 creatieve opleidingen, mijn carrière als ontwerper, illustrator, creatief docent, creatief ondernemer, zitten in dit traject verweven. De overwonnen obstakels én mijn successen.

Van nature heb ik de drive om mensen te helpen helemaal zichzelf te zijn, hun hart en hun talenten te volgen. Het lef te ontwikkelen zichzelf te laten zien.

Uitgroeien tot een unieke illustrator leer je namelijk niet alleen door technisch beter te worden. Het is nog veel belangrijker de creatief in jezelf beter te leren kennen en dat de motor te laten zijn voor jouw illustraties en projecten. Dan wordt jouw werk écht super aantrekkelijk, uniek en krachtig.

Wil jij leren hoe je unieke illustraties kan maken die helemaal van jou zijn?

Daarmee anderen inspireren en helpen?

En zo jouw creatieve droomleven creëren?

Dan is de Illustratie Expeditie  voor jou gemaakt…

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

De Illustratie Expeditie duurt 9 tot 12 maanden.
en bestaat uit 3 blokken 

Blok 1: handschrift
Blok 2: stijl
Blok 3: stem

Je ontvangt ± 3x 10 weken een lesvideo met bijbehorende opdrachten en video’s met veelgestelde vragen en tips. Je weet iedere week precies wat je moet doen om te ontdekken wat bij jou past en je verder te ontwikkelen. Zo lang de expeditie bestaat heb je toegang tot de lessen. We starten samen en daarna volg je de planning of loop je op jouw tempo de lessen.

Daarnaast krijg je een jaar lang toegang tot jouw eigen groep en eigen map in de Expeditiereizigers community. Een actieve groep met geweldige gelijkgestemde creatieven, waarmee je samen op avontuur gaat. Je leert en inspireert elkaar zo ontzettend doordat je dezelfde ontwikkeling doormaakt. Zodra je je opdrachten hebt gemaakt plaats je ze hier en vertel je hoe het ging. Je leert elkaar positieve opbouwende feedback geven waar je wat aan hebt en leert zo zien waar jouw kracht zit. Er is een open en positieve vibe in de groep, dat is namelijk precies mijn uitgangspunt; leer zien wat je goed kan, waar je plezier hebt en zoek daar de verdieping!

En dat is nog niet alles! Je krijgt ook nog een jaar lang toegang tot mijn mentorgroep. Je kan meedoen met live mentorgroepsessies via zoom (soort skype) én op mijn prikbord al je vragen stellen voor de vraag & antwoordvideo’s. Dit is de plek waar ik je help meer focus aan te brengen, obstakels te overwinnen en verdieping te vinden.

illustratie reisgids tekenen Femke Veltkamp schilderen utrecht creatief

DATA & PRIJZEN

INVESTERING

Je investering is €3997,- incl. btw

Deelnemen kan in 1 termijn
of in 9 maandelijkse termijnen

EARLYBIRD

Heb je interesse om dit najaar mee te doen?

Meld je dan hier aan voor de wachtlijst.
De voordelen van de EARLYBIRD wachtlijst:

 • Je ontvangt een persoonlijk bericht van mij als het zo ver is.
 • Een uitnodiging om deel te nemen aan een 1 op 1 adviesgesprek en/of de inspirerende workshop die ik voorafgaand geef.
 • Je profiteert van van een extra voordelig aanbod dat alleen beschikbaar is voor de mensen op deze wachtlijst.

Schrijf je hieronder in zodat jij zeker weet dat je dit niet mist.

STARTDATUM

eind september 2020

exacte datum volgt nog

Wat levert deze illustratieopleiding je op?

Na afloop van de Illustratie Expeditie
weet je hoe je

+  krachtige illustraties maakt volgens de checklist krachtige beelden
+  inspiratie vindt voor jouw eigen projecten en hoe je die stap voor stap tot een eindresultaat brengt

heb je

+ jouw creatieve zelfvertrouwen opgebouwd en durf je met meer lef te maken en te groeien
+ een portfolio gemaakt met vrij en uniek werk
+ een persoonlijk stappenplan gemaakt en weet jij wat jouw vervolgstappen zijn
+ een ontwikkeld eigen handschrift, een eigen stijl, onderwerpen en manier van werken
+ van illustreren een onderdeel van jouw leven gemaakt

ben je

+ uitgegroeid tot een unieke illustrator
+ veel meer jezelf! Omdat je weer in contact staat met jouw creativiteit.
+ in staat om jouw creatieve leven verder zelfstandig vorm te geven!

VEELGESTELDE VRAGEN

Is de Expeditie geschikt voor beginners?

Je hoeft geen ervaring te hebben met illustreren. Wel met tekenen en/of schilderen. Ben je echt een beginner? Heb je nog nooit een tekenles gevolgd? Dan kan je beter starten met een basiscursus tekenen, schilderen of illustreren bij jou in de buurt. Zodat je een beetje ervaring opdoet met kijken en weergeven en wat meters maakt. Zie ook deze pagina ‘voor wie’.

Is de Expeditie geschikt voor gevorderden?

Zeker. Als je al heel wat tekenuren hebt gemaakt of een creatieve opleiding hebt gevolgd, past deze opleiding heel goed. Je hebt de techniek al goed in de vingers, hebt ervaring met kijken, weergeven en verbeelden. Zo kan je snel ontdekken wat nou precies bij JOU past en daar snel verdiepen.

Heb ik genoeg talent?

Vind je tekenen leuk? Deed je het als kind graag? Check. Lees verder in deze blog over dit onderwerp.

Wat leer je ons niet?

 • Technisch gebruik van materialen.
  Waarom? Er zijn te veel materialen op de wereld & ik weet daarvan heel veel niet ;-). Wat wel: ik geef je tips en advies over materiaalgebruik, jij ontdekt wat je past en leert door zelf heel veel te doen en af te kijken bij je inspiratiebronnen > check. Ik geef je tips waar en hoe je kan leren van de experts.
 • Digitale technieken
  Deze opleiding gaat over het ontdekken van jouw unieke handschrift, stijl en stem. Dat doen we met de hand. Jouw handschrift maakt jouw werk uniek. Lekker met inkt spatten met verf klodderen en groot werken. Wil jij leren scannen en jouw handgemaakte illustraties bewerken/samenvoegen/inkleuren enz enz? Goed idee! Volg dan elders een korte beginnerscursus Photoshop. Voila.
 • Hoe de markt werkt. Hoe je je werk moet verkopen > een vak apart.
 • Wat hip is

Mag je ook digitaal werken?

Ja je mag ook digitaal werken of uitwerken. Maar niet alleen maar. De basis is met de hand, dan leer je echt jouw handschrift ontwikkelen. Jouw handschrift is uniek, dat is wat we in jouw werk willen brengen. Uitwerken, samenvoegen, ander kleurtje erbij kan altijd in de computer (mitst je weet hoe dat werkt) Zie ook de vraag: Wat leer je ons niet?

Ik vind het spannend!

Dat hoort erbij! Hoe groter jouw wens is om jouw leven te veranderen, je creatieve hart te volgen, hoe spannender het voelt. Vaak met alle twijfels van dien. Het zegt mij vooral dat je hier aan het juiste adres bent. Als het je weinig zou doen denk ik niet dat je al zo ver gelezen had. Lees mijn blog eens hierover.

Het is nogal een investering zeg.

Dat is het. Een investering in jezelf, in jouw ontwikkeling, in je leven zo vormgeven als jij wilt, je creatieve zelfvertrouwen opbouwen, je dromen acherna!  Alleen jij kan voelen of dat het je waard is. Wat mij altijd helpt met keuzes maken in investeren in mijzelf zijn de volgende vragen. 1. Wat kost het? 2. Wat levert het mij op? 3. Wat kost het me als ik het niet doe/het blijf doen zoals ik het nu doe?

Zijn de kosten aftrekbaar?

Ja zeker, het zijn opleidingskosten die je kan opgeven bij de Belastingdienst. Als je ondernemer bent (of wordt binnen een jaar) kan je ook de btw nog aftrekken.

Wil je hier meer over weten? Raadpleeg dan de website van de Belastingdienst.

Geef je persoonlijk feedback op mijn werk?

Nee, dat is niet de opzet van deze opleiding. Ik leer je hoe je naar je eigen werk kan kijken en zelf inzicht krijgt in wat er nodig is voor jouw groei. Het is mijn missie om je te helpen een zelfstandige en zelfverzekerde maker te worden, daarom leer ik je zelfstandig kijken naar jouw werk en proces. Ik weet dat dat uiteindelijk het belangrijkste is om een creatief leven te creëeren. In alle video’s vind je tips en voorbeelden hoe je je werk, proces en makerschap kan verdiepen, verbeteren en anders kan bekijken. Op mijn prikbord en in de mentorsessies kan je je vragen stellen over je proces, ik kijk dan op jouw huiswerkbord en beantwoord je vragen. Zo leert iedereen daarvan. Je kan andere reizigers om tips en advies vragen mbt techniek en ik leer je in de lessen hoe je dat zelf kan doen aan de hand van je inspiratiebronnen.

Kan ik tijdens de opleiding persoonlijk contact met je opnemen?

Nee helaas. Alles speelt zich in de online omgeving in de groep af daar kan je contact met mij opnemen. Voor technische vragen is er mijn super-held Jenny om je te helpen.

Mijn vraag staat hier niet bij

Stuur een mailtje met je vraag info@femkeveltkamp.nl we helpen je graag verder!

Volg je creatieve hart en creëer dat creatieve
leven waar je altijd al van droomt.