geld verdienen in 15 stappen

Hoe kan ik geld verdienen met mijn illustraties?

Deze week had ik een interessant gesprek met Renate. Ze kon al goed tekenen, had zelfs al een website gemaakt met haar werk erop. Ze wist echt zeker dat ze veel meer wilde met haar creativiteit en was heel gedreven.

Ze had 2 vragen:

Hoe kan ik mijn eigen stijl ontdekken en ontwikkelen. Ik ga alle kanten op en kan niet kiezen. Ik vind zoveel leuk.

en

Hoe kan ik geld verdienen met mijn tekeningen/illustraties?

 

 

Ogenschijnlijk 2 heel verschillende vragen.

Ik twijfelde, zal ik nu op haar 1e vraag ingaan of op de 2e vraag? Ik hou er altijd erg van om één heldere vraag te formuleren, zodat we één heldere oplossing kunnen vinden. Helderheid scheppen, het probleem ontleden, focus aanbrengen vond ik één van de interessantste onderdelen van mijn werk als ontwerper. Duidelijk probleem = effectieve (creatieve) oplossing. Maar ik dwaal af, focus.

Ik wilde het liefste met haar eerste vraag aan de slag; hoe kan ik mijn eigen stijl ontdekken? Mijn missie is namelijk om creatieven te helpen met het ontdekken van hun eigen stijl en stem, dat is het probleem dat ik graag oplos ;-).

Precies, ik focus dus op het helpen oplossen van één helder probleem.

De “geld vraag” krijg ik alleen ook zo ontzettend vaak. Van heel veel creatieven die mij om raad vragen. En ik help graag. Heel graag, ik ben echt een helper, dat is één van mijn natuurlijke vaardigheden. En ik heb echt heel veel te vertellen over geld verdienen met je creativiteit. Heel veel tips en adviezen. Ik weet wat je wel en niet moet doen. Ik kan er een heel boek over schrijven en een heel nieuw lesprogramma mee vullen. Ik weet hoe je geld kan verdienen met je creativiteit. Ik heb altijd geld kunnen verdienen met mijn creativiteit. Zelfs toen ik niet wist hoe geld verdienen werkte, verdiende ik geld. Het was moeizaam maar ik verdiende geld. Nu ik wel weet hoe het werkt, heb ik een goed lopend bedrijf met 4 mensen die voor mij werken, en ik heb net een huis kunnen kopen van het geld dat ik verdien. Maar…. 

Ik heb er niet voor gekozen om illustratoren en creatieve zelfstandigen te helpen met geld verdienen.

Ik wil focus houden, om te zorgen dat mensen niet in de war raken. Dat iedereen begrijpt dat ik creatieven niet help met geld verdienen en wel met het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen stem. Vandaar dat ik eigenlijk nooit op de geldvraag in ga.

Maar ik besloot er toch op in te gaan. Want de 2 vragen zijn misschien heel verschillend.

Het antwoord is ongeveer hetzelfde én het één staat niet los van de ander.

Dus wil jij ook geld verdienen met je illustraties, dan ga ik je voor deze keer toch helpen ☺ tegen al mijn eigen focus regels in.

En wil je je eigen stijl ontdekken? Luister dan helemaal mee! Ik help je graag. Hier is mijn antwoord op beide vragen.

Wil jij je eigen stijl ontdekken en ontwikkelen
én geld verdienen met je illustraties?

Begin bij jezelf, 

heb plezier

focus op wat je uniek maakt,

kies wat jij belangrijk vindt

wordt een expert 

en deel dat.

 

DUS

Maak uniek werk dat helemaal van jou is,

omarm wat je onderscheidt van anderen,

kies wat belangrijk voor je is

maak duidelijk waar jij mensen mee helpt,

zodat die mensen jouw hulp graag willen

én ze jou daar graag voor willen betalen.

 

Hoe? 

 1. Begin bij het begin.
 2. Speel, onderzoek en heb plezier.
 3. Ontdek wat jou makkelijk afgaat.
 4. Ontdek jouw eigen stijl en stem,
 5. Ontwikkel je en maak (veel) uniek werk dat helemaal van jou is.
 6. Ontdek wat belangrijk voor jou is.
 7. Waar wil jij mensen mee helpen?
 8. Wie wil je helpen?
 9. Waarmee kan jij ze helpen?
 10. Maak het
 11. Hoe kan je dat op een creatieve manier aanbieden?
 12. Zodat je er geld voor kan vragen.
 13. Vertel die mensen dat jij ze kan helpen.
 14. Bied ze een oplossing.
 15. Zeg wat het kost.

 

Ik help je in de Illustratie Expeditie met veel plezier met punt 1 t/m 10, niet met punt 11 t/m 15. Daar zijn ook mensen voor die je daarmee kunnen helpen.

Wil jij graag geld verdienen met jouw tekeningen en illustraties? Begin dan bij het begin en maak stap voor stap kleine keuzes die goed bij jou passen. Jouw handschrift, jouw stijl, jouw stem, jouw missie en dat geeft je uiteindelijk ook de mogelijkheden om geld te kunnen verdienen met jouw werk.

Liefs Femke

 

Of je nu een pro bent of een beginner, ik kan jou helpen met het (her)ontdekken van jouw creativiteit. Leer hoe je kan tekenen en illustreren door te doen en niet door te denken. Door het creatieve proces te leren kennen én in te zetten. Ga je mee op avontuur?

Laat een reactie achter