Femke Veltkamp illustratie reisgids tekenen schilderen utrecht

Hoe je goed steelt van jouw inspiratiebronnen

Niets is compleet origineel.

Alles wat er gemaakt wordt bouwt voort op iets wat daarvoor kwam. En is een reactie op wat er al is. We worden allemaal beïnvloed door wat we om ons heen zien. Door onze inspiratiebronnen. Alle kunstenaars zijn door iemand anders geïnspireerd geraakt, door het werk van een ander aan het denken gezet.

 

Het is de kunst om alle inspiratie die je om je heen ziet; al die mooie beelden die je ziet op pinterest en instagram, in te gaan zetten in jouw werk. Om je niet te laten verlammen door alle mooie dingen die je om je heen ziet. Maar te leren analyseren wat je inspireert. Ontdek hoe jij dat wil doen. En zet het naar jouw hand.

Mix er lekker op los

Dat laatste is essentieel om eigen en uniek werk te maken. Niet 1-op-1 te kopieëren. Maar al jouw inspiratiebronnen in een beslagkom gieten, even goed mixen, en ze in jouw unieke bakvorm te gieten.

Tip: Probeer maar eens een beeld van een inspiratiebron na te maken. Je zal al snel zien dat je dat niet echt lukt. Zo vind je snel jouw eigen stijl en handschrift én heb je enorm veel informatie opgedaan hoe dat prachtige werk gemaakt is. Oh en hou alles dat je na maakt voor jezelf, gebruik het nooit nooit nooit op sociale media of in je portfolio. Gebruik het alleen als studie.

Veel plezier met tekenen!
Femke

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van jouw eigen handschrift, stijl en stem? Ik weet de weg! Lees hier wat ik voor je kan betekenen…

Laat een reactie achter