In welk hokje pas jij? Hoe ga je om met de verwachtingen van anderen?

Hoe ga je om met de verwachtingen van anderen?

Vind jij het ook zo spannend om je werk te delen? Denk je er heel erg over na en ben je misschien zelfs al bezig met hoe je het dan op social media wil posten? Hier had ik het over met mijn groep. Het was mooi dat er vervolgens ook naar boven kwam dat je dan wel erg bezig bent met wat iemand anders van je werk vindt. Is je werk voor de ander dan niet verwarrend en past het dan wel in een hokje? Eigenlijk was de vraag dus of het werk wel aan de verwachtingen voldoet van het hokje waarin anderen denken dat je hoort. Daardoor laat je steeds maar een deel van jezelf zien. Er mag dus maar een deel zijn van wat je doet, van wie je bent of van wat je te vertellen hebt. Anders pas je niet in dat hokje.

Illustratie Marieke - Illustrada
Illustratie: Marieke @illustrada

Authentiek makerschap, de meest waardevolle en creatieve versie van jouw makerschap, van jezelf, is er als jij er HE-LE-MAAL mag zijn. Als al jouw ideeën, talenten en inspiratie er mogen zijn, dan onderscheid je je. Anders zouden we allemaal hetzelfde maken.
Echt al jouw talenten maken jou tot die meest authentieke maker. Ook de talenten waarvan je ze zelf misschien niet eens als talent ziet. Je zult dus ook het deel van jezelf moeten omarmen waarvan je denkt dat het niet helemaal in een hokje past.

Dus wil jij de meest authentieke versie van jezelf zijn, het meest vrije leven voor jezelf creëren en het meest vrije werk maken? Dan zul je alles van jezelf, al je ideeën, al je inspiratie moeten toelaten. Dus ontvang dat, want dat is het meest waardevolle wat je kan doen voor jezelf. Jezelf helemaal ontvangen is het beste wat er is. Ook voor jouw klanten en jouw kijkers, want dat maakt je ontzettend aantrekkelijk.

Doe niks meer van jezelf weg en who cares in welk hokje je past. Creëer lekker je eigen hokje.

Liefs Femke

Laat een reactie achter