pippilangkousen

Hijs je pippilangkousen op

“Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan!
Pippi Langkous

De route naar jouw creatieve dromen is heerlijk, avontuurlijk, vol met ontdekkingen en prachtige vergezichten. Maar vaak is het ook lastig, de weg is namelijk ook gevuld omleidingen, afleidingen en verleidingen.

Er lopen beren op de weg (wat zullen mensen ervan vinden)
er zijn verraderlijke valkuilen (ik ben niet goed genoeg, anderen zijn veel beter)
en vaak kom je sluwe heksjes tegen die je van je mooie droom weg willen leiden.
Die je de hele dag je huis laten
opruimen en kindersnoetjes poetsen.

Maar met de juiste mindset, kennis van het creatieve proces, het leren kennen van jouw unieke kwaliteiten en de juiste aanmoediging, leer jij de beren temmen tot wonderlijke circusartiesten die verbazen en plezieren, leer je het heksje met een omgekeerde tovertruc tot stilte manen en laat je die afwas gewoon lekker staan! Mocht je dan een verraderlijke valkuil tegenkomen weet je precies welk intrigerend inzicht je helpt om een krachtig keerpunt te kiezen.

Leer je je pipilangkousen op te hijsen en met zelfvertrouwen je creatieve avontuur te vervolgen.

Geef de Pippi Langkous in jezelf meer ruimte! Ik zie haar uitspraak heel vaak voorbij komen op sociale media. En dat is veelzeggend. Deze uitspraak resoneert bij zo veel mensen. Verwoordt een verlangen waar we collectief naar op zoek zijn. Blijkbaar zijn we allemaal op zoek naar meer durf, anders denken en doen. Meer creativiteit in ons leven!

Wil jij ook creatiever worden? Creatiever leven? Creatiever denken en meer durven? Door jouw “creatieve spierbal” te trainen, ga je anders denken en anders doen dan je tot nu toe deed. Leer je denken in mogelijkheden ipv beperkingen, zie je de waarde (en het plezier) van spelen, leer je kijken naar de wereld om je heen als een onderzoeker, wordt je avontuurlijker en creatiever.

Dat is een enorme mindshift die zich in alle facetten van je leven doorvertaald.

Wat ervoor zorgt dat jij je vrijer gaat bewegen, er meer ruimte ontstaat voor eigenheid. Sommige deelnemers zeggen weleens: de Illustratie Expeditie is beter dan therapie :-D, ik heb zoveel over mezelf ontdekt en ik durf echt mezelf te zijn en laten zien. Dat is levensveranderend. Als je creatiever leert denken, je leven vult met creativiteit, zal je meer durven en zal je levenshouding veranderen.

Kan je helemaal niet mislukken, is er alleen maar ruimte voor groei en spel.
Ben je nooit te oud.
Hoef je niet perfect te kunnen tekenen.
Is lekker scheef juist te gek.
En wat eerst onmogelijk voor je leek, blijkt ineens een super leuke uitdaging!

ALS JE WAAGT GROEIT JE MOED,
ALS JE AARZELT GROEIT JE VREES

Durf jij het aan om je over te geven aan het magische mirakel en het avontuur van jouw creativiteit? Wil je echt graag jezelf verbazen en weer genieten van jouw creativiteit? Stel jij je daarvoor open? JA?

JA! Denk jij. IK WIL NIETS LIEVER! MAAR HELP! IK VIND HET SPANNEND!

Natuurlijk! Dat hoort er helemaal bij. Het is geen gebrek aan talent, wat jij vindt tekenen en illustreren overduidelijk heel heel erg leuk, je hebt al tot hier gelezen!

Het is gebrek aan houvast, aan richting, focus, aan kennis. Met een sausje onzekerheid over het onbekende. En dat doet je zelfvertrouwen wankelen. Onzekerheid hoort erbij en dat is wat het zo lastig maakt om het helemaal alleen te doen.

Creativity takes courage – Matisse

Het makerschap is vrij solo, je maakt en werkt zelfstandig. Alles moet uit jou komen. Uitstelgedrag loert om de hoek van de wasmand. Het is niet gek dat je dat hebt, het is heel moeilijk om je eigen juf, coach en trainer te zijn. Wie helpt jou focussen? Wie praat je moed in als je het niet meer weet of twijfelt? Wie helpt je zien waar jij goed in bent? Wie is jouw stok achter de deur?

Dat je het spannend vindt betekent meestal dat het heel belangrijk voor je is.

Misschien wel zo belangrijk dat je liever niet wil dat het mislukt of tegenvalt. Dan kan je het misschien maar beter niet proberen, fluistert het kleine heksje? Lekker bij die droom blijven veel veiliger!

Wat we juist zo spannend vinden en wat echt moed vraagt, is, ondanks die gevoelens van onzekerheid, je pippilangkousen aantrekken, ja zeggen tegen het avontuur en jouw eigen weg bewandelen. Maar…. je hoeft het niet alleen te doen!

Durf je mee te gaan op de illustratieve ontdekkingstocht waar je jouw unieke handschrift & werkwijze ontdekt? Ga het avontuur aan en laat een frisse wind door je creatieve bestaan waaien.

 

Laat een reactie achter