het verkeerde voorbeeld

Het verkeerde voorbeeld

Toen ik mijn creatieve hart besloot te volgen, ik tekenen en illustreren onderdeel van mijn leven en werk wilde maken, was mijn grootste probleem om mijn eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen.

Soms volg je het verkeerde voorbeeld.

Bekijk de video of lees het blog verder:

 

Ik wilde groeien als maker, uniek werk maken.

Ik volgde veel Illustratoren op Facebook (pre instagram tijdperk). Smulde van de tutorials en timelapses van hun proces. Ik was zo benieuwd hoe ze hun werk maakten. Het zag er zo makkelijk uit, alles rolde zo uit hun penseel het papier op, beeld na beeld in dezelfde stijl. Wauw wat zou dat heerlijk zijn als ik dat kon.

Ik verzamelde pinterestborden vol prachtige illustraties. Die zo simpel en doeltreffend waren. Ik had een een zwak voor prachtige geïllustreerde boeken in alle soorten en maten, kocht alles wat me inspireerde.

Maar sommige waren het verkeerde voorbeeld.

Heerlijk vond ik het om me te omringen met al die heerlijke beelden en liet mij dan ook rijkelijk beïnvloeden door alles wat ik zag. Maar mijn stijl sprong daardoor echt van de hak op de tak. Ik vond zoveel verschillende stijlen mooi en liet alles toe wat ik mooi vond. Ik had een overkill aan inspiratie.

Misschien herken je dit probleem wel, en vraag jij je hetzelfde af. Ik help je graag!

Lees hieronder mijn tips.

Word je geïnspireerd of láát jij je inspireren?

Als je wordt geïnspireerd door ALLES wat je mooi vindt, is het resultaat dat het je alle kanten opstuurt. Je geen richting krijgt en je geen groei doormaakt, je niet kan verdiepen en specialiseren. Je wordt gewoon niet echt beter, hoe hard je ook je best doet 😉 trust me.

Wil je graag verdieping in jouw werk? Groeien en jouw eigen stijl ontwikkelen?

Dan wordt het tijd voor een inspiratiebronnen detox. Je moet heel selectief worden door wie jij je verder LAAT inspireren. Vul jouw visuele database alleen nog maar met de informatie die je helpt groeien, de rest is afleiding.

Jij gaat een illustratiefeestje voor jezelf geven, je mag uitnodigen wie je wil, van wie zou jij alles willen weten? Wie laat jij toe? Kies en focus je een tijdje op een heel selectief groepje van jouw helden.

Geniet van je feestje!

Liefs Femke

 

PS:  Lukt het je niet om te kiezen en blijf je maar alle kanten opgaan?
Ik help je graag jouw unieke eigen stijl ontdekken! Stap voor stap.

In de Illustratie Expeditie draait het om jou, ik help je jouw eigen handschrift, stijl en stem te ontdekken en te ontwikkelen. Door je te wijzen waar jij op je best bent, je aanwijzingen te geven hoe je kan verdiepen en meer uit jezelf en je talent te halen.

Wil jij dat creatieve leven creëren waar je altijd al van droomt? Dan is de Illustratie Expeditie iets voor jou!
Ga je mee op avontuur? 2x per jaar start ik met een nieuwe groep en gaan we op Illustratie Expeditie!

En hier vind je de Reisgids waar ik het in de video over heb.

het verkeerde voorbeeld

1 reactie

  1. Soumya op juni 14, 2021 om 8:35 am

    Helemaal mee eens Femke! Ook ik had een pinterest board met alles wat ik maar mooi vond en me er Dus door wilde laten inspireren in mijn illustraties. Heb dat inmiddels opgelost door de bewuste pinterest board op te delen in stijlen die ik echt bij Mij vind passen (dat board heet ‘Eureka!’ 😉 ) en stijlen die ik gewoon mooi of interessant vind.

Laat een reactie achter