Laat je inspireren door de verhalen van deze mooie vrouwen

Review Nienke Vletter

"Geen oppervlakkige goeie adviezen, maar een mooi, kwetsbaar proces waarin je alle kanten van jezelf onder de loep neemt."

Nienke Vletter

Ook al liep mijn bedrijf qua opdrachten en financiën heel goed, ik merkte dat ik er niet meer 100% blij van werd. De volle agenda, het gevoel soms meer voor de klant en volgers dan voor mezelf te werken. Ratio en de ondernemer in mij had de overhand, niet het gevoel en de artiest in mij.

Door 1 op 1 te werken met Femke in de Deepdive heb ik weer veel duidelijker voor ogen waar ik blij van wordt, en hoe belangrijk het is om vanuit daar keuzes te maken. Dat ik niet te snel 'ja' tegen opdrachten moet zeggen, maar eerst zelf moet voelen. De bevestiging wat een mooie dingen er ontstaan als ik vanuit dat gevoel, vanuit flow, vanuit kwetsbaarheid en vanuit authenticiteit werk, i.p.v. vanuit ratio, opdrachten en succes.

Wat heeft het je opgeleverd waarvan je het niet had verwacht?

Nog véél meer inzicht in de rollen die in mij aanwezig zijn. Dat het niet alleen verschillende innerlijke criticussen zijn. Hoe belangrijk het is om daar regelmatig bij stil te staan of alle rollen genoeg ruimte krijgen en hoe ze allemaal bijdragen aan elkaar. Maar ook de persoonlijke inzichten vanuit mijn familiesysteem en hoe die doorwerken in zowel persoonlijke relaties, maar ook in de keuzes die ik in mijn werk maak. Wat werkt er door op de lange termijn denk je? Alles haha! Maar vooral de inzichten die ik hiervoor benoemde, dat speelt denk ik in alles in mijn leven door en daarbij stilstaan geeft keer op keer goede inzichten.

Het is heel fijn om met Femke te werken. Ze weet zo goed de juiste dingen boven te halen door haar feilloze intuïtie. Ze creëert een fijne, veilige plek om gelijk de diepte in te gaan. Omdat ik in onze eerdere samenwerkingen al wist dat Femke mij én mijn creatieve proces heel goed doorziet, wist ik al dat ik hier veel uit ging halen. Ze voelt ontzettend goed aan wat er in iemand speelt, welke tools ze in kan zetten om iemand de juiste inzichten te geven.
Daarbij ook haar ervaring als ondernemer het creatieve vak. Hierdoor weet ze zo goed wat er bij dit vak komt kijken, wat er intern allemaal gebeurt. Andere coaches kennen misschien het ondernemen en het persoonlijke proces ook heel goed, maar niet die creatieve kant. Zelf creëren brengt echt andere uitdagingen mee en die kent Femke heel goed.

De deepdive is echt een deep dive: geen oppervlakkige goeie adviezen, maar een mooi, kwetsbaar proces waarin je alle kanten van jezelf onder de loep neemt. En met al deze inzichten weer verder bouwt aan mijn bedrijf vanuit een plek waarin jij op je meest creatiefst, best en gelukkigst bent.

Ik ga lekker door met de community

Om te blijven werken aan het proces wat in gang is gezet. Om samen met andere bewuste ambitieuze vrouwen, en onder de intuïtieve begeleiding van Femke, bewust momenten te nemen om stil te staan bij wat er intern speelt, elkaar te inspireren, samen te leren en van daaruit mijn werk en leven elke keer opnieuw vorm te geven.

Schermafbeelding 2023-12-15 om 17.14.20

"Wat ik heel tof vind is dat er tegen het eind van de deepdive, als een verrassing diep vanuit mezelf, een idee voor een nieuw aanbod opborrelde."

Sanne van den Berg

Ik wilde aandacht geven aan het knagende gevoel dat ik mezelf en mijn creativiteit voornamelijk ten dienste had gesteld van anderen, en maar voor een klein deel ten dienste van mezelf. Het verlangen om meer van binnen naar buiten te leven en creëren groeide, en daarmee ook de wens om mijn creatieve onderneming veel meer vanuit mezelf richting en invulling te geven.

Wat heeft het je opgeleverd?

Tijdens de deepdive ben ik steeds een laagje dieper in mijn binnenwereld afgedaald, om te ervaren, voelen en ontdekken wat er gebeurt wanneer ik dichter bij mezelf blijf of juist bij mezelf vandaan beweeg. Ik voel meer verbinding met de stevige basis diep in mezelf. Ik voel meer vertrouwen in mezelf, mijn eigen route en mijn eigen authentieke waarde. Er is meer rust gekomen in de oude angst om geen plek in de wereld te hebben als ik puur vanuit mezelf leef, creëer en onderneem, en dus niet vanuit presteren om een plek te verdienen.

Wat was het directe resultaat?

Wat ik heel tof vind is dat er tegen het eind van de deepdive, als een verrassing diep vanuit mezelf, een idee voor een nieuw aanbod opborrelde. Een idee dat verder gaat dan iets tastbaars creëren voor mezelf of voor een ander. Een idee dat heel eigen en kloppend blijft voelen, hoe spannend ik de concrete uitwerking ervan ook vind. Ik heb het gevoel dat het zaadje voor mijn nieuwe idee al op zieldiepte in mij bestond en dat het – gedragen door een hele mooie ‘wat is mijn ideale klant & werkdag’-visualisatie – ruimte kreeg om zich naar buiten te ontvouwen. Wat ik ook als heel waardevol heb ervaren is de opstellingsmethode die Femke gebruikte om mijn ‘hoofdthema’s’ aan te gaan (spannende dingen waarvan ik regelrecht naar mijn hoofd verhuis, zoals waarde, tarieven). Door vaker van denken naar voelen over te schakelen, en te luisteren naar wat mijn lichaam al weet, komt er steeds meer rust en vertrouwen in mijn tent. Wat echt heel fijn is, moving forward.

En het resultaat op de lange termijn?

Voor mijn gevoel zal alles waar we tijdens de deepdive aan hebben gewerkt door blijven werken op de lange termijn, omdat het over zulke essentiële thema’s gaat. Achteruit bewegen gaat gewoon niet meer, wíl ik niet meer. Ik wil - spanning, bagage en alles meegenomen - vanuit mijn hart en ziel steeds stappen voorwaarts blijven zetten, en daar zit voor mij de meest pure winst in.

Hoe is het om met Femke te werken?

Als een warmbad-met-bruisballen-en-badolie!
De deepdive met Femke is als een ontdekkingsreis in jezelf, in een warm bad met daarin een onverwachte hoeveelheid bruisballen en vitaliserende badolie. Femke’s warmte, aandacht, liefde, empathie, sensitiviteit en intuïtieve kracht maken dat je je kunt overgeven aan wat je voelt en ervaart. Je voelt je bij haar echt gezien en gehoord, en dat helpt om ruimte te maken voor de thema’s die zich steeds opnieuw aandienen in je groeiproces. En in die ruimte kun je steeds een laagje dieper in jezelf afdalen, om met nieuwe in- en uitzichten weer nieuwe stappen vanuit je hart te gaan maken.

De bruisballen zijn Femke’s humor, haar openheid, en de vragen, uitnodigingen en uitdagingen die tijdens de sessies opborrelen. Haar enthousiasme, energie en kracht, en haar geloof en vertrouwen in de waarde van authenticiteit voelen als vitaliserende badolie.

De deepdive voelde voor mij als een portie krachtvoer toevoegen aan de verzorging van mijn ziel. Het heeft me weer een stuk dichter bij mezelf gebracht, en ik heb in mijn binnenwereld allerlei deuren en ramen open kunnen zetten voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.

Dankjewel, lieve Femke, dat je zo puur vanuit je hart onderneemt en dat ook aan de wereld laat zien. Dat is echt zo’n mooi, waardevol en inspirerend voorbeeld. Het is heel fijn varen op jouw intuïtieve manier van werken.

De Illustratie Expeditie die ik eerder bij Femke volgde, vormde voor mij het begin van een terugreis naar mijn creatieve kern en ik genoot zo van wat er ontstond en wat dat met mij deed, dat ik deze waardevolle ontdekkingsreis wilde voortzetten in de deepdive. Nu ben ik in deel vier van de FemkeVeltkamp-viertrapsraket gestapt, de Creative Souls Cirkel. Je kan wel zeggen dat ik echt fan ben van samenwerken met Femke 🙂

Schermafbeelding 2023-12-06 om 14.55.53

"De deepdive, en met name het naar binnen keren, heeft me zoveel inzichten gegeven over mezelf, mijn missie en mijn grootste dromen en valkuilen… het zijn echt lessen voor het leven.."

Nadine de Burlett

Ik wilde heel graag nóg meer doen met mijn nieuwe passie en dit integreren in mijn onderneming. Maar hoe?!

Ik weet nu precies wat mijn missie is. Iets waar ik maar steeds geen grip op kreeg. Nu sta ik met zelfvertrouwen in mijn onderneming. Ik weet wat ik doe, ik mag er zijn, ik weet waar ik het voor doe. Ik ken mezelf beter, ken mijn valkuilen en uitdagingen en hoe deze aan te gaan. Dit alles geeft focus en rust. Het vertrouwen dat hieruit voortgekomen is, vind ik onbetaalbaar.

Er is een patroon aan het licht gekomen dat mij altijd in de weg zat. Dit had ik niet verwacht te ontdekken. Hier kan ik nu verder mee aan de slag. Dit is een super waardevol inzicht gebleken. Een harde les om te beseffen, maar heel erg zinvol en nodig om verder te kunnen en te kunnen groeien als persoon en als ondernemer.

Wat heeft het je opgeleverd waarvan je het niet had verwacht?

De deepdive, en met name het naar binnen keren heeft me zoveel inzichten gegeven over mezelf, mijn makerschap en mijn grootste dromen en valkuilen… het zijn echt lessen voor het leven. De tools die hierbij aangereikt werden, waren mij op het lijf geschreven. Meditatie maakt iets in mij los, het wakkert mijn creatieve vuur aan tot ik in vuur en vlam sta en werk wil maken, maken, maken. De ideeënstroom is oneindig. Doordat mijn missie nu glashelder is, weet ik ook meteen welke ideeën JA zijn en welke nee. En ook voor lastige beslissingen heb ik nu de tools om makkelijker keuzes te maken. Een hardnekkige eigenschap, waar ik nog mee worstel, geen keuzes kunnen maken. Ik heb nu ook een duidelijk besef van wat bij mij hoort en dat dit er mag (moet!) zijn. Het ‘donker’ hoort bij mij en mijn werk. Er is zoveel te zeggen over deze bijzondere, onbetaalbare reis. Een reis met bergen en dalen, hoogtepunten, dieptepunten, flow en vertraging… maar de stip op de horizon is helderder dan ooit en komt elke dag dichterbij.

Werken met Femke is als thuiskomen

Ongeremd mezelf kunnen zijn, mijn diepste creatieve en persoonlijke wensen en obstakels delen… gezien worden. Een-op-een kan Femke echt haar magische werk doen. Eruit halen wat in de diepste verstopplekjes binnenin verstopt zit. Al die mooie glitterende wensen en ideeën die mijn ratio al lang in de verste kastjes verstopt had naar boven halen.

Als je in de Deepdive met Femke stapt is alsof je jezelf helemaal mag ontmoeten en je verliefd mag worden op jezelf, je eigen ideeën en werk. Je krijgt vanzelf steeds meer zelfvertrouwen en gelooft steeds meer in jezelf. Ik vind mezelf nu (eindelijk) een kunstenaar. Een woord dat ik nooit durfde te gebruiken, omdat ik geen kunstacademie gedaan heb, en nog een heel aantal ongegronde redenen. Ik sta achter mijn werk, ik heb een visie waar ik verliefd op ben. Als ik daaraan denk, gaat mijn licht vanzelf harder schijnen <3. Ik ga nu mijn eigen collectie exclusieve art prints lanceren die ik in de deep dive helemaal uitgewerkt heb!