Femke Veltkamp Flowmentor - coaching voor vrouwelijke ondernemers

Droom groots, doe klein

Waarom je afhaakt van je eigen ideeën

Heb jij een geweldig plan voor je onderneming? Heb je iets onwijs moois bedacht? Je voelt aan alles “DIT is wat ik wil gaan doen, dit wil ik in de wereld zetten”. Ik herken het, het is zo’n gaaf gevoel, dat verlangen en dat gevoel van hoe groot het zou kunnen zijn, hoe tof en succesvol en prachtig! Dat is het heerlijkste gevoel dat er is.

Je voelt hem al aankomen, er is een maar… Dit gevoel wordt meestal direct opgevolgd door de opvatting dat je idee METEEN IN DIE VORM bereikt moet worden. En dan haak je dus af. Want dat grootse succes dat je voor je ziet en dat prachtigste werk, dat ligt wel heel ver weg. Maar dat is wat je wil bereiken. Alleen leg je de lat meteen zó enorm hoog, dat je blokkeert.

Je gaat niks doen en alleen maar denken. Door in je hoofd te gaan zitten, maak je het alleen nog maar moeilijker voor jezelf. Dat zorgt er weer voor dat je gaat balen van jezelf, want er komt niks uit je handen en er gebeurt helemaal niks.

Je hoofd kan dus heel erg mooi visualiseren, een prachtig eindplaatje bij elkaar bedenken. En die energie is goed, die heb je nodig om je droom te gaan volgen. Maar je moet het zien als de stip op de horizon en het verlangen helpt je om vooruit te bewegen.

Femke Veltkamp stap voor stap naar je droom

Hoe blijf je op koers en haak je niet af?

Verlaag de drempel. Meteen. Houd in gedachten “Wauw, ik heb zo’n gaaf plan!”, en ga dan experimenteren. Ga dingen uitproberen. Zet de eerste stap en kijk hoe het zich ontvouwt. Dan wordt het steeds leuker! Het wordt vanzelf steeds succesvoller en uiteindelijk gaat het vanzelf. Iedere keer zet je weer een stapje vooruit.

Maar als je de lat zo hoog laat liggen, dan blokkeer je jezelf.
Er zijn maar twee stappen om vooruitgang te boeken:

  • Zet het verlangen, zodat je weet waar je heen wil
  • Verlaag de drempel, zo laag mogelijk en kijk wat de eerste stap is die je kan zetten.

Dit blijf je vervolgens doen, telkens een stapje verder. En onderweg kijk je steeds “Waar is het leuk? Wat kan gemakkelijker?” Als je dat spoor blijft volgen, dan vind je de weg naar succes! Veel plezier met experimenteren <3

Ik duik met je mee

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van dat diepste verlangen en bij het zetten van die eerste stappen? Ik begeleid je met liefde in mijn 1-op-1 Deep Dive, waarin we samen die stip op de horizon zoeken en waarin ik je help hem te volgen.

Maak je klaar om diep te duiken in jezelf en je makerschap. Kom weer boven als de meest authentieke, creatieve en succesvolle versie van jezelf.

Plan een gratis 1-op-1 gesprek in

Liefs Femke

Laat een reactie achter