The more you let go, the higher you rise

Het creatieve leven of het bedrijf creëeren waar je van droomt is niet moeilijk, als je het makkelijk maakt

Loop jij ook altijd vast in jouw perfectionisme? Dit is iets dat heel herkenbaar is voor de meesten van ons. We leggen de lat te hoog en we vinden dat we moeten voldoen aan een bepaalde standaard.
Herken je je hierin?

  • Voordat ik een video kan opnemen, moet ik in de make-up en er fantastisch uitzien
  • Ik moet eerst nog beter kunnen schilderen voordat ik een collectie lanceer
  • Ik moet eerst… voordat ik… vul maar in.

Bedenk eens voor jezelf: waar vind jij dat je ergens aan moet voldoen, voordat je het mag doen? En wanneer en hoe lang blijf je daarmee bezig? Hoe lang geef jij jezelf toestemming om daarin te blijven hangen?

Het is geen probleem als je het een keertje doet, dat doen we allemaal. Dat is hartstikke menselijk. Maar als je bij iedere stap die je zet de lat omhoog gooit, kom je niet vooruit en zal je jezelf nooit goed genoeg vinden.

Femke Veltkamp Flowmentor - coaching voor vrouwelijke ondernemers

Hoe leg je de lat lager?

Ik zeg altijd; het is beter om het gewoon te doen! En liefst imperfect, leuk, speels en laagdrempelig. Want daar groei je veel harder van dan dat je eindeloos gaat zitten pielen en wikken en wegen totdat het perfect is… totdat JIJ perfect bent en totdat de omstandigheden perfect zijn. Daarmee trap je keihard op de rem. Dus ga vooral spelen en experimenteren.

Je zult zien dat elke stap die je zet, bijdraagt aan jouw groei en aan de weg die je bewandelt. Een weg van helemaal jezelf zijn en uitdrukking geven aan datgene wat er in jou leeft. Zo creëer je een bedrijf en een leven voor jezelf, waarin je gewoon lekker je eigen ding kan doen en dat gun ik je zo.

Ga voor jezelf steeds opnieuw na, VOEL, waar je die lat weer zo hoog legt, waar het makkelijker en leuker mag… en nog makkelijker en leuker… steeds weer opnieuw.

Dat zijn twee vragen die je jezelf de hele tijd mag stellen. Vergeet ze niet 💙

Denk je nu, hé Femke, makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat dan, makkelijker en leuker ondernemen? Voel je niet (meer) hoe het voor jou makkelijker en leuker kan? Ik help je graag om je plezier te herontdekken in mijn 1-op-1 coaching traject. Kijk op mijn website voor meer info of plan meteen een gratis gesprek in:

Plan een gratis 1-op-1 gesprek in

Liefs Femke

Laat een reactie achter