Beeld blog 1 webinar

3 grootse geheimen voor jouw unieke droom illustraties

CREATIEVE DROMEN ZIJN GEEN SPROOKJES

De route naar jouw creatieve droom is niet alleen maar makkelijk en leuk. Hij bestaat ook uit omleidingen, afleidingen en verleidingen. Er lopen beren op de weg en er zijn verraderlijke valkuilen. En soms kom je sluwe heksjes tegen die je van je mooie droom weg willen leiden en je de hele dag je huis willen laten opruimen en kindersnoetjes wassen.

Leer de beren te temmen tot wonderlijke circusartiesten en het heksje met een omgekeerde tovertruc tot stilte te manen. Met deze 3 intrigerende inzichten maak jij de weg vrij om jouw dromen uit hun kooitje te bevrijden en de held te worden in jouw eigen verhaal. Welk sprookje wil jij jezelf vertellen?

Magisch mirakel
Neem jezelf en je dromen serieus

De creatieve droom die je nu hebt, is geen sprookje. Het is jouw keuze, jouw taak om deze creatieve droom de realiteit in te trekken. Om de remmen eraf te halen en lekker te gaan rijden. Plezier te hebben en je aandacht te geven aan dingen waar jij gelukkig van wordt, die jij graag wilt.

Waarachtig wonder
Stel je open voor het onverwachte

De kunst is om dingen anders te bekijken en ze visueel te maken op zo’n manier dat je mensen weet te verrassen, inspireren of aan het denken te zetten. Breng jouw creatieve hersenhelft naar de “sportschool” om die creatieve spierbal te trainen! Ga denken en anders doen dan je tot nu toe deed.

Creatief is niet voor de hand liggend. Creatief is verrassend, vindingrijk, fantasierijk, grensoverschrijdend. Creatief is een andere invalshoek.

Feeërieke fabel

Talent is het meest overschatte onderdeel van creativiteit
Er wordt heel wonderlijk over creatief talent gedacht en gesproken. Alsof het een soort magisch sterrenstof is dat alleen bij volle maan door feeën aan de uitverkorenen wordt uitgedeeld. Maar zo werkt het niet.

Talent (of aanleg) is niets meer dan dat je iets leuk vindt, je het met aandacht wil doen en het daarom makkelijker is om te leren.

Wil je graag serieus aan de slag?

Een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt groeien waar jij op je best ben? Dan is de Illustratie Expeditie iets voor jou!

2 reacties

 1. Desirée op januari 24, 2021 om 9:51 am

  Leuk geschreven en helemaal waar. Ik omschrijf creativiteit als een ‘zijns-kwaliteit’ die vaak wordt verward met een ‘doe-kwaliteit’ … creatief zijn is nu juist niet-doen en jezelf de ruimte laten. In die ruimte ontstaan mijn ideeën die zich vervolgens willen uitdrukken en da’s dan wel weer een ‘doe-kwaliteit’ dan ga je iets maken of creëren. Geen magie, gewoon de ruimte nemen om verbinding te maken met jezelf tussen alle drukke gedachten door en voelen wat er wel zijn.

  • femke op januari 26, 2021 om 11:07 am

   Bedankt voor je reactie Desirée, voelen wat er is en zijn in het moment. Zo waar 🙂
   Liefs Anita, team Femke

Laat een reactie achter