Ga mee op illustratieve ontdekkingstocht

cursus creatief proces en illustratie

Wil jij er weer lekker op los tekenen, schilderen, collage’s maken en leren illustreren? Wil je makkelijk beginnen en genieten van het moois dat er ontstaat? Je leert hier alles over het creatieve proces, hoe het werkt en hoe je het vóór je laat werken. Zo ontdek je in no-time jouw unieke handschrift en waar jouw kracht ligt. Heel belangrijk, want alleen dan kan jij illustraties maken die helemaal van jou zijn!

Wees bereid om te experimenteren, dan stuit je ‘per ongeluk’ op de mooiste mislukkingen. Door veel te proberen en te maken ontwikkel je je eigen handschrift. Jouw stijl en stem. Ik geloof dat als jij illustraties maakt met je hand, hoofd én hart dat je werk energiek, krachtig en uniek is. Daarom heb ik een illustratieprogramma ontwikkeld dat je op deze drie niveau’s helpt groeien.


Waar draait het om tijdens deze illustratiecursus?

Helemaal om jou, om jouw bijzondere eigen handschrift, beeld en verhaal! Ja want die heb je! Je leert waar jij goed in bent en hoe je dat kan verdiepen. Maar hoe begin je nou eigenlijk als er zo’n blanco vel papier voor je neus ligt? Ook dat is wat ik je ga leren in deze illustratiecursus. Je doet in de 3 workshops kennis op die onmisbaar is om vol zelfvertrouwen thuis verder te tekenen met de 3 online opdrachten.

We maken een tocht waar je vrij, energiek en geïnspireerd van thuiskomt zodat je niet kunt wachten om zelf verder op ontdekking te gaan. Spannend? Ja! Dat maakt het nou juist zo leuk! Wees niet bang hoor, ik reis met je mee en weet precies hoe het werkt. Lees hier meer over mij.

Droom jij van handgemaakte illustraties? Wil je weer genieten en lekker bezig zijn? Wil jij leren hoe je illustraties kan maken die uniek, krachtig en aantrekkelijk zijn?!  Ga dan mee op dit heerlijke avontuur. 

Informatie

3 september t/m 8 oktober

6 weken programma
3 workshopdagen in Utrecht + 3 online lesweken.

data bijeenkomsten
3 & 17 september en 1 oktober.
3 zondagen van 11:00 tot 16:00

Earlybird € 349 /  Regulier € 399

Een geweldig begin van mijn illustratie carrière!

Kennismaking met een paar geweldige technieken. Concrete tips voor het maken van sprekende illustraties. Een heleboel ideeën om uit te werken én inzicht in het creatieve proces. Wat ik zo goed vond aan deze cursus is dat het veel ging over het creatieve proces. Het was positief, goed opgebouwd, afwisselende onderdelen, huiswerkopdrachten én de leestips. Femke is een hele fijne docent. Ze heeft oog voor wie vastloopt. En heeft altijd de juiste woorden om iemand verder te helpen. – Roos Kalker – Wat gaan we doen en leren tijdens deze illustratiecursus?

•  Tekenen, schilderen en collages maken.
•  Met veel verschillende soorten materialen werken
•  Oefeningen om makkelijk te beginnen en door te zetten
•  Compositie, structuur, contrast en kleurgebruik inzetten om je werk sterker te maken.
•  Jouw verhaal helder maken, want zo wordt jouw tekening een echte illustratie
•  Vertrouwen leren hebben in het creatieve proces
•  Omgaan met jouw innerlijke criticus.

Tijdens de 3 workshopdagen mag je uit de “Magische Materialenkast” kiezen waar je mee wilt werken. Hier leer je proeven van verschillende nieuwe werkwijzen, technieken en materialen. De andere 3 weken krijg je opdrachten in jouw mailbox die je zelf thuis kan uitvoeren met de ervaring die je de week daarvoor hebt opgedaan.
We delen de resultaten in onze besloten online community (facebookgroep). Zo leer je ook thuis in jouw eigen omgeving te werken.

Deze cursus illustratie & creatief proces is geschikt voor creatieven van alle niveaus. Ben je op zoek naar jouw eigen handschrift? Wil je ontdekken waar jij op je best bent? Wil jij jouw creative hart volgen en er weer lekker op los tekenen?! Ga mee met deze illustratieve ontdekkingstocht! Schrijf je nu in!


Is deze illustratiecursus wat voor mij?

Niet echt voor jou als je denkt

• Ik wil in een illustratiecursus heel precies na leren tekenen.
• Ik wil een vastomlijnde opdracht zodat ik precies weet hoe ik iets kan reproduceren.
• Ik wil kennis opdoen over de illustratiemarkt en een direct verkoopbaar eindproduct maken.

IJe bent helemaal klaar voor deze trip als je denkt

• Ik kan niet echt tekenen, maar wat zou het toch leuk zijn als ik het wel kon.
• Ik kan wel tekenen maar ik wil het veel vaker doen en er veel meer van genieten.
• Ik vind tekenen super leuk maar ik wil graag verdiepen en meer leren!
• Ik teken vaak, maar ik wil wel eens helemaal iets anders maken: los, vrij en wild!
• Ik kan wel tekenen maar ik vind het eigenlijk best wel (een beetje) ENG.
• Ik wil meer van mijzelf laten zien in mijn werk, maar hoe doe ik dat?

Geschikt? Schrijf je nu in voor jouw illustratieve ontdekkingstocht!Reacties van ontdekkingsreizigers

Wat vond je van mijn begeleiding?

‘Femke daagt je op respectvolle en vriendelijke manier uit grenzen te verleggen en meer te durven.’ – Leontien –

‘Je laat mensen zich vrij voelen, benadert het werk van iedereen positief en zonder oordeel en kan mensen verder helpen zonder heel sturend te zijn.’ – Henriëtte –

‘Uitstekend! Je bent geduldig, begripvol, motiverend, opbouwend eerlijk en inspirerend’ – Nathalie