Jij wil je creatief echt graag ontwikkelen of nóg verder ontwikkelen. Je hebt leuk werk en het verder prima voor elkaar, maar je mist iets, er kriebelt en er schuurt iets. Het is jouw creativiteit die aan de deur rommelt.

Je tekent wel zo af en toe, maar eigenlijk veel te weinig. Daarnaast heeft het te weinig prioriteit, waardoor je spullen al snel weer in de kast belanden. Of je grijpt steeds maar weer naar die computer. Je komt gewoon niet echt vooruit.

Je wil serieuzer aan de slag. Een plan, een stok achter de deur, meer inzicht in jouw eigen kunnen en echt groeien. Je wil jouw creativiteit onderdeel van jouw leven maken.

Dan is dit illustratie opleidingstraject misschien wel voor jou gemaakt! Ik heb een uniek programma samengesteld dat past in jouw leven. Ik help je ontdekken waar jouw kracht ligt, wat je uniek maakt en hoe je dat inzet om uit te groeien tot die expert. Zodat jij beelden kan maken die helemaal van jou zijn.

Dillustratieopleiding


Hoe ziet dat er dan uit?

De expeditie bestaat uit 2 blokken: Uniek & Expert

Ieder blok bestaat uit een workshopdag (in Utrecht) en 5 online modules van 2 weken. Je krijgt om de week een uitgebreide les met meerdere opdrachten in je inbox. Deze bestaan uit lesbladen, video-uitleg en tips van mij. Ze helpen je, stap voor stap, verdiepen en ontwikkelen.

In deze 20 weken zal je veel werk gaan maken.

Je kunt de foto’s van je proces, vragen en eindresultaten delen in de online groep. Hier krijg je eedere week feedback van mij. En ontvang en geef je feedback aan jouw expeditiegenoten. Je wordt gekoppeld aan 2 andere studenten en vormt met hen een motivatieteam.

Tussendoor boek je 2x een 1 op 1 sessie

Waar je je voortgang en je stappenplan met mij bespreekt. De sessies kan je in overleg inplannen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00, in Utrecht of via Skype.

We gaan er samen op uit om inspiratie op te snuiven!

We ontmoeten elkaar iedere module voor een inspiratiedag op locatie. We bezoeken een bijzondere expo, tekenen op locatie én we gaan op studiobezoek bij 2 fantastisch inspirerende illustratoren. Marenthe Otten (Den Haag) & Floor Rieder. Die ons mee zullen nemen op hun persoonlijke illustratieve pad. We krijgen een kijkje in de keuken en mogen horen, zien en vragen hoe zij die unieke experts geworden zijn!

Een feestelijke presentatie

Na 7 maanden komt er dan toch een eind aan de pret! Maar natuurlijk niet voor we ons werk presenteren. Dat doen we in een feestelijke eindpresentatie. Hier krijg je ook jouw certificaat uitgereikt.

Sta je al te springen?!
Lees dan snel verder…


HET PROGRAMMA
UNIEK & EXPERT

+  20 weken  |  online & offline

+  verdeeld over 7 maanden 

+  Met gastillustratoren
Marenthe Otten & Floor Rieder

+  2x  Workshopdag     

+  2x  Inspiratiedag 

+  16x  Online lesmodule

+  2x  Individuele begeleiding

+  Feestelijke eindpresentatie   

+  On- & offline community

+  Jouw eigen groep  (max 12 pers.)

illustratieopleiding

.


Voor wie

Heb jij jouw creatieve afslag gemist?
Maak je wel eens wat maar ben je toe aan verdieping? Wil je echt gaan studeren en je ontwikkelen op een manier die bij je past?

Volgde je al een creatieve opleiding?
Waar je met veel plezier tekende en schilderde? Maar werk je nu altijd in opdracht en vrijwel altijd achter de computer? Wil je nu echt jouw eigen werk maken?

Je bent er helemaal klaar voor! Ga je mee?!


Kan ik meteen beginnen?

Deze illustratieopleiding is het vervolg op de illustratieve ontdekkingstocht.
Daar heb je jouw eigen handschrift ontdekt en het creatieve proces leren kennen.
In de expeditie gaan we verdiepen en word jij die unieke expert, precies daar waar jij op je best bent.

Heb je de illustratieve ontdekkingstocht nog niet gevolgd?
Boek ze dan samen! Je volgt dan een opleidingstraject van 30 weken verspreid over een jaar.
Informatie over het reserveren vind je onderaan de pagina.

Wat levert het je op?

Tijdens de Illustratie-expeditie heb je

+   ontdekt waar jij goed in bent   +  een (verder) ontwikkeld eigen handschrift, een eigen stijl, onderwerpen en manier van werken   +  een portfolio gemaakt met vrij en uniek werk   +  een eigen stappenplan gemaakt en weet jij wat jouw vervolgstappen zijn  +  geleerd hoe je technisch goede illustraties kan maken  +  geleerd hoe je inspiratie vindt voor jouw eigen projecten en hoe je die stap voor stap tot een eindresultaat brengt  +  creatief zelfvertrouwen opgebouwd en durf je met meer lef te maken en te groeien  +  sta je weer in contact met jouw creatieve helft en voel je dat je daardoor veel meer jezelf bent  +  en heb je creativiteit een onderdeel van jouw leven gemaakt.

Jouw reisgids

In deze cursus neem ik je mee op een reis die je tot een unieke en vrije illustrator (tekenaar, schilder, kunstenaar) maakt. Ik geloof dat als jij gaat maken met je handen, je hoofd én je hart, je uitgroeit tot die unieke maker. Daarom leer ik je niet alléén beter tekenen en illustreren. Ik leer je óók het creatieve proces beter kennen, je creatieve hart volgen, jouw eigen pad uitstippelen en met meer lef keuzes maken die echt bij je passen.

Ik haal het creatieve talent in je naar boven en laat je zien waar jouw kracht ligt. En geef je het zelfvertrouwen om te gaan maken vanuit dat unieke talent. Ga je met me mee?

Gastillustratoren

Marenthe Otten

Marenthe maakt prachtige, gelaagde en betekenisvolle illustratie’s. Haar werk heeft een heel eigen beeldtaal. Kleurrijk, vrouwelijk, speels, intrigerend, grappig én wijs.

“Illustration makes me so very happy, it makes my heart sing and I simply HAVE to do this. It gives me fulfillment and a connection with myself. Illustrating makes me the best me.”

Ze studeerde in 1994 cum laude af aan de Academy of Arts, Graphic Design and Illustration in België. Was 10 jaar lang mede-eigenaar van Studio ’t Brandt Weer, een succesvol grafisch ontwerpbureau. Sinds 2009 werkt ze als zelfstandig ontwerper & illustrator. Ze verzamelde een indrukwekkende rij opdrachtgevers om haar heen (nationale en internationale). Recent won ze de felbegeerde Global Talent Search van Lila Rogers. Marenthe is de bedenker van popje.com, een website met door haar ontworpen kaarten en geboortekaartjes. We zullen haar opzoeken in haar studio in Den Haag waar ze zal vertellen hoe zij die unieke expert is geworden. www.marenthe.nl

Floor Rieder

Floor heeft een hele bijzondere eigen stijl en werkwijze (een krastechniek). Haar werk is speels, fantasierijk, grappig en informatief. Ze is gek op details en maakt het blad het liefst helemaal vol met structuren en patronen. Ze noemt zichzelf een echte patroonfreak! Ze werkt voornamelijk met zwart/wit en een enkele steunkleur. Hierdoor krijgt haar werk een sterk grafisch uiterlijk.

Ik ga helemaal in mijn werk op. De tijd vergeten is het beste moment van tekenen!

Floor heeft oa. een Gouden penseel gekregen voor het boek ‘Het raadsel van alles wat leeft’. Haar eerste eigen boek ‘Waar is Ludwig?’ was het prentenboek van de Kinderboekenweek 2016. Ze maakte illustraties voor een nieuwe uitgave van “Alice in Wonderland”. Ook die won meerdere prijzen, waaronder het best verzorgde boek. Floor Rieder volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Zij woont en werkt in Amsterdam. We zullen haar opzoeken in haar studio om alles te horen over haar inspiratiebronnen en werk.  www.floorrieder.nl

Informatie en aanmelden voorjaar 2018       |    uitverkocht

Data 


Blok 1 – Uniek
28 april t/m 7 juli 2018

DATA bijeenkomsten

+  zaterdag 28 april
    workshop  |   Utrecht
+  vrijdag 1 juni
    inspiratiedag op lokatie  |  gastillustrator
+  zaterdag 7 juli
    afsluitende bijeenkomst  blok 1  |   Utrecht

Blok 2 – Expert
8 september t/m 10 november 2018

DATA bijeenkomsten

+  zaterdag 8 september
    workshop  |   Utrecht
+  vrijdag 5 oktober
    inspiratiedag op lokatie  |  gastillustrator
+  zaterdag 10 november
    feestelijke eindpresentatie  |   Utrecht

Investering


€ 2495  

.

Je kan in 1, 2 of 3 termijnen betalen. Kies jouw optie en reserveer direct in de webwinkel | Beschikbaarheid afhankelijk van de startdatum | Prijzen incl 21% btw


Vragen? Even overleggen?

Dat kan! Mail mij op info@femkeveltkamp.nl
of bel 0643972228 (ma, di, do, vrij, tijdens kantooruren)


Inschrijven


UITVERKOCHT

Houd de nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe startdata.