Hoi! Ik ben Femke

Creatief coach, ondernemer en Illustrator


Ik zie mijzelf nog staan. Op de trap van de Grafische School in Amsterdam. Ik was 17, portfolio onder de arm, helemaal klaar voor mijn toelatingsgesprek. De eerste stap in mijn creatieve carriere.

In het begin was dat pad lekker overzichtelijk, ik volgde een opleiding, alles wat ik maakte viel binnen die kaders. De uitkomst was duidelijk; ik-werd-grafisch-ontwerper. En zo geschiedde. Ik ronde daarna ook de kunstacademie af en kreeg direct goede banen bij ontwerpbureau’s. Werkte voor grote opdrachtgevers als het Rijksmuseum, Rijkswaterstaat, Kswiss, Ministerie van LNV en vele anderen. Ontwierp boeken, omslagen, brochures, logo’s, flyers, folders, illustraties en campagnes. Na 2 opleidingen, 4 stages, 2 parttime banen en 2 fulltime jobs was de lol eraf. Jaren lang volgde ik de wensen van anderen, de opleiding, mijn opdrachtgevers en bazen. Ik liep gewoon mee in het gebaande pad. Maar wat wilde ik zelf eigenlijk? De twijfel groeide en ik kreeg een burn-out.

Langzaam leerde ik luisteren naar wat mijn creatieve hart mij ingaf.
Ik begon voor mijzelf. Ik wilde weer met mijn handen werken, fysiek iets maken! Begon opnieuw met tekenen, zeefdrukken en hervond de liefde voor textiel. Zo ontstond mijn eigen interieurtextiellabel. Stond op beurzen en verkocht mijn producten in winkels in Nederland en België. Ik verbeterde mijn illustratie skills en stuurde mijn werk naar opdrachtgevers. Illustreerde in opdracht, werkte voor landelijke bladen, uitgeverijen, culturele organisaties en deed enorm veel ervaring op!

Zo’n 5 jaar geleden starte ik met het geven van workshops en cursussen, een fijne afwisseling met mijn toch wat eenzame creatieve werk. Samen maken, écht contact, het delen van creativiteit en anderen helpen en inspireren.

Alles wat ik leerde over creatief leven én ondernemen wil ik met je delen.
Mijn ervaring in de creatieve sector; als grafisch ontwerper, illustrator, productontwerper én creatief ondernemer. Plus de liefde voor het creatieve proces, de magie van het zelf maken, in de flow komen en de tijd vergeten. Ik moedig je aan om jezelf helemaal laten zien. Om zo werkelijk creatief, uniek en super aantrekkelijk te zijn voor jouw publiek en opdrachtgevers.

Ook jouw hart weet de weg naar een creatiever leven.

Ik geloof dat je dat iedere dag kan volgen, in welke situatie je ook zit. Los van je achtergrond, beroep of leeftijd. Ik ben je stok achter de deur en moedig je aan om helemaal jezelf te zijn. Meer te durven, creatiever te werken en leven. Iedere stap is er één en de weg vooruit.

Ga mee en zet die stap!  Kijk hier wat ik voor je kan betekenen.

Ik ben Femke, illustrator, creatief coach, knutselaar, verbeteraar, kunstenaar, ontwerper en inspirator. Moeder van Oskar en vriendin van een geschiedenis fanaat.

Ik woon in Utrecht Oost, mijn studio is op loopafstand. Die deel ik met een van mijn beste vriendinnen. Ik vind rust als ik tuinier, slenter door de straatjes in mijn wijk of fiets door de weilanden.

Ik hou van een mooi kleurenpalet, de natuur, fijne wollen stoffen, een tweedehands winkel in een dorpje, weinig spullen en dingen die lang mee gaan. Verschillende soorten bordjes en kopjes. De lente en de herfst, vogels, varkens en poezen. Een heel stil plekje midden in de stad. Forten en kastelen. Zelfgemaakte spullen. Onder een schemerlamp schilderen. Een boek lezen in bed. Wenen, een waddeneiland, midden Spanje, kamperen, alleen in de metro in een vreemde stad.