Hoi! Ik ben Femke

illustrator, inspirator en motivator


Een leven gevuld met creativiteit

Als kind knutselde en tekende ik er lustig op los. 20 jaar geleden begon ik aan mijn eerste (van twee) creatieve opleidingen. 10 jaar geleden aan mijn eerste ontwerp baan en 5 jaar geleden mijn eigen bedrijf. Creativiteit is een deel van mij.

Creativiteit in een kooitje

Ik volgde de opleiding Grafisch ontwerp aan de kunstacademie, maar zat daar niet echt op mijn plek. Eigenlijk droomde ik in het eerste jaar al van handgemaakte illustraties, maar ik durfde mijn hart niet te volgen en bleef uit angst en onzekerheid zitten waar ik zat. Na het afronden van mijn studie belandde ik fulltime achter de computer. Ik voelde me steeds verder verwijderd van wat ik echt wilde. Tekenen, met mijn handen werken en de vrijheid om te maken wat ik wilde! Maar ik miste de moed en handvaten om die stap te zetten. Om voor mijn gevoel ‘weer bij het begin te beginnen’ en weer een opleiding te gaan volgen. Tot het niet meer ging, ik brandde volledig op.

Mijn eigen ontdekkingstocht

Ik startte mijn eigen bedrijf. Begon weer met teken, zeefdrukken en hervond mijn liefde voor textiel. Ontwikkelde mijn eigen interieurtextiellijn, begon met illustreren voor tijdschriften en uitgeverijen, won een ontwerpwedstrijd. Super leuk en heel erg leerzaam, maar het ontbrak nog aan eigenheid. Ik wilde echt mijn eigen stijl ontwikkelen en thema’s kiezen.

Miss Creatief Proces

Door mijn creatieve dromen weer te gaan volgen, mijzelf de vrijheid te geven te mogen leren, doe ik nu wat ik wil doen. Ik herontdekte de magie van het creatieve proces, onderzocht zijn werking en hoe ik hem zijn werk kan laten doen. Ik ontdekte manieren om te studeren. Volgde verschillende trajecten in persoonlijke en creatieve ontwikkeling en liet mij zakelijk coachen. Waardoor ik leerde groeien, nog meer mijzelf zijn en doen wat ik écht wilde. Zo werd ik mijn eigen docent. Ik voel nu dat mijn werk echt van niemand anders kan zijn dan van mij en ik leer en groei nog iedere week. Wat maakt dat ik trots kan zijn op mijn werk en voel dat mijn creativiteit helemaal van mij is.

Ik weet de weg

Alle kennis die ik opdeed wil ik met je delen. Want ik weet als geen ander hoe het voelt als je creativiteit in een kooitje opgesloten zit. En ik wens jou de docent, coach en mentor die ik overal en nergens zocht.

Heb jij ook jouw creatieve afslag gemist? Droom jij van handgemaakte illustraties? Ga met mij mee, ik weet de weg en wijs je met liefde het pad naar handgemaakte illustraties die helemaal van jou zijn!  

Kijk hier wat ik voor je kan betekenen.

Ik ben ook…
Moeder van Oskar en vriendin van een geschiedenis fanaat.

Ik woon in Utrecht Oost, mijn atelier en lesruimte is op loopafstand.

Ik hou van een mooi kleurenpalet, de natuur, fijne wollen stoffen, een tweedehands winkel in een dorpje, weinig spullen én dingen die lang mee gaan. Verschillende soorten bordjes en kopjes. De lente en de herfst, vogels, varkens en poezen. Een heel stil plekje midden in de stad. Forten en kastelen. Zelfgemaakte spullen. Onder een schemerlamp schilderen. Een boek lezen in bed. Wenen, een waddeneiland, midden Spanje, kamperen, alleen in de metro in een nieuwe stad.